Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000

Това иска Симеон Дянков в нов проектозакон
Обновена: 12 яну 2013 13:46 | 12 яну 2013 11:42, Петя Славова
569
Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000
Снимка: Булфото

 Месечната заплата на премиера, президента и председателя на Парламента да стане 8000 лв. Това предвижда проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, пише в. "Преса".

Рязкото увеличение на заплатите, искано от Дянков може да влезе в сила съвсем скоро. По твърдение на финансовото министерство - от 1 август 2013 г.

Преди дни - на 9 януари Симеон Дянков заяви пред Нова телевизия, че доходите в определени сектори ще се увеличат, но най-рано през март ще стане ясно кои ще са тези сектори. Министърът на финансите мотивира обещанието си с добрите финансови резултати в държавния бюджет за миналата година.

Затова пък стана ясно, че пари за майчинство няма да има, както нямаше и коледни надбавки за пенсионерите. На въпрос ще се увеличат ли доходите на полицаите, кавото предложение имаше, за да се намали корупцията, Симеон Дянков отговори, че те са достатъчно високи и не смята, че трябва да има увеличение.

Увеличение ще има за лекарите, за работещите в армията и културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
0
 
1
 
! Отговори
един преди 11 години
Коя е алтернативата на на Герб, има ли някой на когото да се доверим от парламентарните сили? ВСИЧКИ СА СИ ПОСТАВИЛИ ЗАДАЧАТА ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ ,БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКОТО .
431
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такъв проекто-закон Има много шарани като вас мрънкащите в интенет сайтовете, които се ловят много лесно
430
0
 
0
 
! Отговори
q преди 11 години
spokoinopak shte stanat sushtite parisamo che v ?
429
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Te си крадат и без това предостатъчно, така че и сегашните им заплати от по 3-4 хил. са им много !!!
428
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 11 години
Добра сделка :)) Значи всеки един работещ човек дава данък управление. като сметна това са няколко стотинки на месец, които отиват за заплатите им. Има магистрали, метро, околовръстното е несравнимо по-добре и т.н. Данък управление не ме дразни, но данък *** много ме дразни! Само десетина *** майки вземат повече от премиера. Дали ще е Бойко или Станишев, премиера е един, но циганчетата се множат и данъка расте :D
427
1
 
1
 
! Отговори
ГАФ преди 11 години
Герб направи голям гаф .Трите Приоритета на БСП са Образование , Работа и Децата .Трите Приоритета на ГЕРБ са Борисов - 8000 , Плевнелиев - 8000 , чацева -8000 .
426
1
 
2
 
! Отговори
realist преди 11 години
Смешна работа е за премиер. Тийм лидер на 10 човека в IT фирма , зема толкова. Премиера управлява цяла държава и има много по-големии отговорности. За да върши работа и да не е корумпиран, трябва да е около 1000 пъти по-висока!
425
1
 
0
 
! Отговори
Ванко преди 11 години
Що не вземе борисов и вярната им чета да си садят картофи, да си гледат по няколко прасенца и всичко ще е о.к., нали така ни прокломираше великия? От обиколки с държавни коли, от командировки и банкети явно не им остава време за земеделие и животни, как не ги е срам, 4г. ни залъгват с криза а самите тънат лукс и разкош и ни умеждават ,че кризата е за всички! Що не вземете да се ракарате по-долеч от България,ще ощелеем и без вас!
424
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 11 години
p.s поне по този начин утре ще е друг и тои ще пробва и като се провали ще го знае докато не се появи истински спасител от това блато .другият ачин ,който съм измислил по добре да не споделям :)
423
1
 
2
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Значи за пенсионерите и работещите няма увеличение а за тях *** има... хммммм много ще бъдат изненадани ГЕРБ след Изборите догодина вервайте ми...
422
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това даже е супер смешна заплата за отговорността да се управлява държава. Трябва да са мин по 20-30 000 за да сме сигурни че няма да имат нужда да крадат. Иначе - даваме им колкото на начинаещ програмист и после ривем що крадели - ми щот костюмите им са по 1000 лв - как да си ги купят за среща с обама и пр.
421
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 11 години
Аз съм един 29 г.малко глупав , но ми хрумна нещо .Има избори сега всеки иска да захапе кокала някои отново други за 1 ви път ,и всички обещават по добър живот .Съгласен съм ,но ако до определен срок не изпълнят дадено обещание връщат всичко похарчено до като са били на власт заплати,командировачни и т.н след това другите и другите докато заплатата ми не стане достоина да живея нормално защото от както се помня до сега не съм имал нито един ден в който да не се притеснявам за утре .
420
1
 
0
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ 1 -ОСТАВКА!!!2 -НАРОДЕН СЪД!!!3 -ДО НОВИ ИЗБОРИ - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАЕДНО С ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГИ ПАРТИИ И ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ТЯХ ДА ИЗДЪРЖАТ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА!!!4 -ТОВА Е И ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО !!!
419
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
П.С.: Уважаеми слушатели, направихме ви съпричастни към "гранде финале" на поредната постановка на групата за художествена самодейност ГЕРБ, с художествени ръководители СЪЕДИНЕНИ МАРИХУАНСКИ (НАРКОМАНСКИ) ЩАТИ, БиБи и Tzv.Tzv. :) :)!!
418
0
 
0
 
! Отговори
на референдума преди 11 години
Бригадата 47 души гласуваме с"ДА " на референдума за да имаме работа и заплати
417
0
 
0
 
! Отговори
до 489 преди 11 години
Ако си отгледал поне една селска котка щеше да знаеш, че котките мишки не ядат - само ги ловят и избиват.
416
0
 
1
 
! Отговори
ПОМООООЩ преди 11 години
ПОМООООЩ за БЪЛГАРИЯ!!! Б.Б. ДА НИ СПАСИ ОТ СЕБЕ СИ И ОТ МИНИСТРИТЕ СИ, КАТО ПРЕДИ ТОВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВЗЕМЕ ДА СМЕНИ "С П А С И Т Е Л Я" НАВРЕМЕ И ДА НЕ ЧАКА "народната любов" да го размаже....ЧЕ СЪС СЕГАШНИЯ "С П А С И Т Е Л" НЕЩАТА ВЪРВЯТ КЪМ РАЗКОШ ОТ МИЗЕРИЯ, ...ТАКА ДЕ!!!
415
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ще и 80 000 да вземат! Важното е за август да не получават заплата от държавата!
414
0
 
1
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
За лова и междувидовата борба за съществуванеЖивотинският инстинкт на котката я кара да намира мишката, да я дебне, да я преследва, да я хваща, да си играе с нея, да я убива и накрая да я изяжда. Някога един учен човек, който обичал да изследва лова и борбата между видовете, решил да разбере защо тя ловува така и защо мишките попадат толкова лесно в лапите й. Ето защо той хванал котката, затворил я в голяма, голяма стая. После наловил много, много мишки и ги пуснал в голямата, голяма стая. Те веднага се изпокрили, коя където намери, защото и котката веднага започнала да ги намира, да ги дебне, да ги преследва, да ги хваща, да си играе с тях, да ги убива и накрая да ги изяжда. Ученият човек наблюдавал внимателно котката и си записвал всяка нейна стъпка. Той видял как тя изяла много, много мишки и се преситила. Но животинският й инстинкт я карал да продължава да ги търси, да ги дебне, да ги преследва, да ги хваща, да си играе с тях, да ги убива. Тя престанала да ги изяжда, ала мишките били толкова много, че все пак не можела да спре. Продължавала да ги намира, да ги дебне, да ги преследва, да ги хваща, да си играе с тях, но без да ги убива. Мишките успявали да избягат, но животинският инстинкт на котката й казвал пак да ги намира, да ги дебне, да ги преследва, да ги улавя, но сега пък спряла да си играе с тях.Ученият човек с безкраен интерес наблюдавал как котката постепенно спряла да улавя, да преследва, да дебне, а най-накрая и да търси мишките. На котката изведнъж й се сторило много скучно и тясно в голямата, голяма стая. Тя застанала по средата и започнала да мяука жално, докато ученият човек дошъл и я пуснал навън.Котката тръгнала да търси друго голямо, голямо място с много, много мишки, за да има плячка, когато огладнее.Кога котката е мишка и мишката е котка и дали това не е едно и също?!
413
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Але тез Гербаджии са изтрещели,как може преди избори да предложеш такъв анти-популярен законопроект.Това нещо не се прави в края на мандата а в началото му.Яко ги хапе кучето напоследък и маи имат нужда от "почивка"