Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000

Това иска Симеон Дянков в нов проектозакон
Обновена: 12 яну 2013 13:46 | 12 яну 2013 11:42, Петя Славова
569
Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000
Снимка: Булфото

 Месечната заплата на премиера, президента и председателя на Парламента да стане 8000 лв. Това предвижда проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, пише в. "Преса".

Рязкото увеличение на заплатите, искано от Дянков може да влезе в сила съвсем скоро. По твърдение на финансовото министерство - от 1 август 2013 г.

Преди дни - на 9 януари Симеон Дянков заяви пред Нова телевизия, че доходите в определени сектори ще се увеличат, но най-рано през март ще стане ясно кои ще са тези сектори. Министърът на финансите мотивира обещанието си с добрите финансови резултати в държавния бюджет за миналата година.

Затова пък стана ясно, че пари за майчинство няма да има, както нямаше и коледни надбавки за пенсионерите. На въпрос ще се увеличат ли доходите на полицаите, кавото предложение имаше, за да се намали корупцията, Симеон Дянков отговори, че те са достатъчно високи и не смята, че трябва да има увеличение.

Увеличение ще има за лекарите, за работещите в армията и културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Това е по заповед на БСП .Искам моята пенсия от утре да е 1000 лева ясно ли е Дянков .Изпълнявай или те пращам на прасетата в Белене.
391
0
 
1
 
! Отговори
zvezdata преди 11 години
8000 cireq na zadnika na tozi gai.....tezi xora nqmat o4i
390
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Егати и държавата.
389
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на кво отгоре пък 8000 ?
388
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тиквениците вече нямат мяра.Гласувайте пак за тях да си ги взимат още 4 г.
387
0
 
0
 
! Отговори
Тъпо парче преди 11 години
Че увеличението на заплатите нали ще е от 1-ви август,т.е. след изборите.Каква е тая тупурдия бе,нали няма да са същите пак на влст.
386
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви преседнат, дано!!!
385
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чуя как някое старче в БАН започва да се подиграва на хората занимаващи се сериозно с научна работа и той е на някаква висока административна длъжност- ми идва да го изпратя на полюса. Пълно с некадърници на високи постове е там.
384
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, 8000- всичко вземайте. Дръжте старчетата в БАН, професори от соца, и гонете младите с ниски заплати и никава проемственост на знания, защото такива няма от старчетата и т.н. Не давйте на майките с деца, давайте на *** и така нататък.......сбогом Българийо! Тук се умира!
383
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези ще ограбят всичко що още е останало.Нали е криза бе тиквеници.Какви 8хлд. а хората бачкат като *** за 500 лв.*** СКАПАНИ
382
0
 
0
 
! Отговори
До Вси4ки преди 11 години
И на изборите (това е до вси4ки плиткоумници дето бяха за ГЕРБ) пак гласувайте за кухия пожарникар и компания.....та хептен да погребат България! Пари за болници, пенсионери и образование НЯМА, но за увели4ение на зплатите на Бойко и сие ИМА. И забележете....миналата година си ги вдигнаха на 6 бона, а сега на 8.......екстра....ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА!!! Ов4и и *** народ сме и това е.....и май си заслужаваме управниците и дережето на което сме се нахендрили...смели сме само на масата и под юргана!
381
0
 
0
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
ЩИ
380
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Типи4но по Бай Ганьовски: дай да лапам и пия....а пък след мене ако ще камъни да валят от небето!!! Понеже идват избори и я ги изберат я не.....дай да полапаме малко пове4е докато сме на трапезата ;)
379
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРОУБИЙЦИ! преди 11 години
Като дойдоха парите от Брюксел и веднага решиха да ги дадат на тези тримата/и още кой знае на колко и на кой/,но не и на пенсионерите трохите,онези обещани коледни добавки! Вижте как се подиграха с всички от народа и се самозабравиха!Но така си отрязаха клона,на който седят! Никакъв мандат повече не им се полага и тези пари да не им се дадат никога!Каква е тази алчност и това ли е демокрацията им на "демократично избраните" ? А как ще живеем занапред ние,голямата част от гласоподавателите,с по 200 лева пенсии и с висше образование,обречени така да умрем в нищета както умират нашите колоси на изкуството и културата през годините на демокрацията? Сега са наред Рангел Вълчанов,Тодор Колев и още и още... Халал да са ви новите ви заплати,за които се погрижихте отсега! Но ще дойде и вашия ред,безсрамни управници!!!
378
0
 
1
 
! Отговори
БАНАНБЪЛГАРИЯ преди 11 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА УРУГВАЙ ХОСЕ МУХИКА ДАРЯВА 90 % ОТ ЗАПЛАТАТА СИ НА БЕДНИТЕ. 77 ГОДИШНИЯТ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ПО 12 500 ДОЛАРА МЕСЕЧНО, НО ВЗИМАЛ САМО 1 250 ОТ ТЯХ. ПОПИТАН НАСКОРО ОТ ИСПАНСКИЯ ВЕСТНИК "ЕЛ МУНДО" КАК СЕ СПРАВЯ С ТЕЗИ ПАРИ ТОЙ ОТГОВАРЯ: "АЗ СЕ СПРАВЯМ ЧУДЕСНО С ТАЗИ СУМА. ДЛЪЖЕН СЪМ ПРОСТО ДА СЕ СПРАВЯМ ЧУДЕСНО, ЗАЩОТО МНОГО ОТ МОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ УРУГВАЙЦИ ЖИВЕЯТ С МНОГО ПО-МАЛКО". НАЙ-СКЪПАТА ВЕЩ, КОЯТО ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРИТЕЖАВА Е ЕДИН ФОЛКСВАГЕН КОСТЕНУРКА ОЦЕНЕН НА 1 945 ДОЛАРА.
377
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вдигнете парите на полицаите
376
0
 
0
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Ако всичко опираше само до тези пари,на тези ***,икони щях да им нарисувам и свещ да им паля.
375
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен-----бравооооооооооо имаш правоооооооооооо
374
0
 
0
 
! Отговори
дядо Колю преди 11 години
Да, това са за джобни на най малките внучета.
373
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Влез или се регистрирай, за да гласуваш!Що не напишете направо - ЦвЦв иска данните от регистрациите на всички потребители, за да могат после поне да уволняват тези, които пишат срещу ББ, ЦвЦв, СД и ГЕРБ