България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
578
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато турците кретат едва и се опитват да оцеляват тези дето се пишат за техни защитници си играят театрални постановки за сметка на цяла БГ. Дано се осъзнаят последователите на тази смехотворна партия за какви хора става въпрос. Тези както всички други няма да се борят за вашите интереси не се заблуждавайте само ви правят на маймуни с цирковете си.
577
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не е същата сега повече хора ви разбраха що за *** сте да си правите подобни постановки за събиране на електорат! Дано повече от поддръжниците на тази партия са се осъзнали що за *** е това и как настройват хората едни срещу други заради техните си интереси! И на тези не им пука за народа и подкрепящите ги не се заблуждавайте. Тези обаче много изпъкнаха с такава върховна глупост вчера.
576
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОВА МОМЧЕ ИМА ПОНЕ 3 МЛН СВИДЕТЕЛИ КАК ГО ПРЕБИА ГОВЕДАТА...ИСК У СТРАСБУРГ ЗА 500000? Е СПРАВЕДЛИВО...!
575
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДА СЕ ГОТВИ БАЦЕ...ГО ИЗПРЪСКА НЕКОИ С МАИОНЕЗ И СОСОВЕ...!
574
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
наистина България вече не е същата, щото прогледна
573
0
 
0
 
! Отговори
ОХУ БОХУ преди 11 години
На горките турци в България им дотегна Доган да ги защитава. Той направо ги смазва от защита и от ден на де н става по богат и по богат а те по бедни от църковни мишки
572
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мнооого смешна постановка направиха дпс !!! А на тоя местан ли е какъв е му казвам,че тяхното свърши!!! С постановки,театри, все си отиват !!! ХАХАХАХА!!!
571
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НАИ ВОЕНО ОРГАНИЗИРАНАТА ПАРТИЯ ГО ВАДИ СПАДНАЛ...ГОЛИО ПИШТОФФФ....ХИХИ....!
570
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МЕСТАН Е МАЗНА СВИНЬИА ПО ГАДНА ОТ ДУГАН...!
569
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аааа кой беше казал че пътя на българия за европата миневал през босфора ....и когааа беше а
568
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 11 години
Да, България вече не е същата.Доскоро една смешна партия се възприемаше насериозно.От днес вече и кучетата и се смеят и няма същество което да не е наясно що и заради кого съществува.
567
0
 
0
 
! Отговори
Смело сърце преди 11 години
От Лондон пиша...:Местан...,България си е същата и ще бъде същата...,но със вас не беше същата....разбра ли или не разбра.
566
0
 
0
 
! Отговори
българин от чужбина преди 11 години
Гледах по новините тази *** и нецивилизована постановка.Направи ми впечатление, че доста жестоко и дзверски тъпчеха и ритаха главата на този с пистолета. Елементарна простотия и жестокост е да стъпкваш главата на някой, пред цял свят...та дори и този някой да е направил опит за убийство...Голяма гавра, нечовечност и жестокост.Дива жестокост!!! Показност на простотия и див расизъм, който цял свят видя!
565
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
674. Всички тия са двойни агенти ?
564
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местан , отношенията във вашата етническа партия не е проблем на България ?Проблемът е ,че са ви допуснали да съществувате в една суверена държава в която Турция си позволява грубо вмешателство !
563
0
 
0
 
! Отговори
сб преди 11 години
В ЕС да се запитат защо Местан толкова много иска да бъде следена България. Защо той настройва турците срещу българите и каква полза има от това!!!!!!!!!!!
562
0
 
0
 
! Отговори
сб преди 11 години
55q6% на 100 от българите живеят в големи лишения. В това число са и българи и турци, и ***, и всички други етноси. Защо жалките ни политици ни разиграват жалки етюди, а не направят нещо свястно! Защо винаги преди избори ни сервират нещо от днешния спектакъл...Защото ни имат за овцееееееееееееееее. Ще опре до главата му пистолет и той няма да гръмне! Да, ама не! Оляха се /*** се / и много се оцапаха! Речта на новия им лидер беше добре отрепетирана. Просто са си наели слаби сценаристи и ре
561
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, колко вересии има още на тоя свят, Боже!
560
0
 
1
 
! Отговори
1984 преди 11 години
г-н Местан, не Ви ли е срам??? Уж сте вярващ, но лъжете, крадете, мамите....и т.н., и сега се опитвате да ни излъжете, че е направен опит за атентат на вашия лидер Доган, който е провален политик, пияница и агент от тоталитарните служби. Засрамете се, за Бога, и спрете тези долнопробни, предизборни мероприятия.
559
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 11 години
Голямата УСТА,Местан,или ДОНОСНИК "ПАВЕЛ",трябва да знае,че България пак ще е същата,но ДПС няма да е същото!!!