Връщаме се назад, когато Борисов беше главен секретар!

Хората на Кунева се възмутиха от стрелбата срещу Баретата
Обновена: 29 яну 2013 14:49 | 29 яну 2013 14:47,
213
 Връщаме се назад, когато Борисов беше главен секретар!
Меглена Кунева. Снимка: архив Булфото

Страната се връща към времената, в които сегашният премиер Бойко Борисов беше главен секретар, заявиха днес от “България на гражданите“.

Коментарът на секретаря на партията Калин Томов дойде по повод показната стрелба по Златомир Иванов-Златко Баретата. Той беше прострелян четири пъти по-рано днес на влизане в Съдебната палата.

По времето, когато Борисов беше главен секретар, станаха няколко знакови убийства, като едно от най-запомнящите се беше убийството на Георги Илиев.

“ГЕРБ обещаха, че хладилникът ще бъде пълен с полицейски акции, но се оказа, че дори и полицейските акции не ги умеят”, каза още Калин Томов.

Той изрази силната загриженост на “Движение България на гражданите” за нивото на сигурност в страната в последната една година.

“Бяхме свидетели на атентата в Бургас, от който не последва нищо, не стана ясно как беше допуснат и защо не беше предотвратен. Нямаме справяне с битовата престъпност, няма полицейско присъствие в голяма част от малките населени места и селата, няма резултат в борбата с престъпността в големите градове и доказателства за това са и многобройните заплахи за бомби в търговските центрове и училища”, заключи секретарят на “Движение България на гражданите”.

“България на гражданите“ ще внесе  проект за промени в законодателството, свързано с референдумите още в първите дни на следващото Народно събрание, заяви Даниел Вълчев. Партията на Меглена Кунева в момента не е парламентарно представена, но според резултатите на социологическите агенции нейни представители ще застанат зад банките в следващия парламент.

По думите на Вълчев партията ще инициира и национален референдум за свикване на Велико народно събрание за сериозни промени в основния закон.

Даниел Вълчев отбеляза, че повечето референдуми в света не са по един въпрос, а по няколко.

"България на гражданите" продължава да смята, че референдумът в неделя е бил нечестен и ненужен, обясни лидерът Меглена Кунева.

По нейни думи двете основни парламентарни партии -  ГЕРБ и БСП, за пореден път са показали, че нямат никакво понятие от реалните проблеми на хората. Според нея допитването е било голяма загуба и за двете партии, и за избирателите.

На призива на Борисов за тройно "не" се отзоваха между 7-8 процента от избирателите, а на апела на Станишев да се гласува с "да" - около 12 процента, отбеляза Даниел Вълчев.

Преди референдума в неделя, на който избирателите трябваше да решат дали да се развива ядрената енергетика чрез изграждане на нова ядрена мощност, премиерът Бойко Борисов призова да се гласува с “не“. Левицата пък категорично се обяви “за“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
2
 
! Отговори
Милен преди 11 години
Държавата е слаба, а следователно и службите са слаби, както и всичко останало, здравеопазване, образование, култура, Които седне на премиерския стол и в парламента гледа само да граби, да върти далавери, да осигури материално и финансово себе си , семеиството си и роднините се.На никои не му пука за българия, за неиното бъдеще, за неините граждани,,за младите на които трябва да дадат тласък за да управляват занапред тази държава, да им оставят едно добро наследство.
182
1
 
2
 
! Отговори
ToRa52 преди 11 години
Наложително е така наречените управляващи да направят нещо за намаляване на престъпността ,това вече не е държава, на всеки ъгъл те дебне опастност, кога ще свърши най-после това ?! И как да свърши ,като всичко се случва с благословията на ББ или с неговото бездействие . Остана ли още нещо за разпределяне ,че продължават да се стрелят?
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДЪБЛИН Съмнявам се, че си запознат с комунизма. А като не знаеш, не говори, иначе издаваш простотията си. Та какво общо има Кунева с комунистите, така и не разбрах. До колкото знам тя никога не е членувала в БСП. Може свекърът й да е бил член на БСП, но някой да каже нещо лошо за него? И запомни, народът го е казал: от където е жената, от там е и родата ...
180
1
 
2
 
! Отговори
kranush преди 11 години
Изглежда там, където ГЕРБ изглеждаха компетентни, имаме още проблеми. Но никой не може да се застрахова от убийства след като част от престъпниците остават по някаква причина недосегаеми. За референдума е ясно - пълна загуба на време и пари за да видим как ГЕРБ и БСП си ги мерят... Надявам се Движение на гражданите да влезе с достойство и достатъчно представители в парламента, защото, според мене, точно там липсва компетентност и професионализъм в управлението и законодателството.
179
1
 
3
 
! Отговори
ниьяяспси преди 11 години
До С НАМИ БОГ До кога ще се повтарят тези лъжи. Кой подписа меморандума за затварянето на 1-4 реактори на Козлодуй, знаеш ли въобще? Коктов, тикво зелена и като не знаеш недей да плюваш, че още повече се излагаш
178
3
 
4
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
А ЗАЩО НЕ СЕ ВЪРНЕМ ВЪВ ВРЕМЕТО КОГАТО ТИ ЮДЕЙЧЕ ДОЛНО ПРОДАДЕ АЕЦ КОЗЛУДУЙ ЗА 30 СРЕБЪРНИКА И КОЛКО ОЩЕ ЗА ДРУГИТЕ ГЛАВИ ПО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО ! А МОЖЕ БИ ТРЯБВА САМИ ДА ПРОВЕРИМЕ В ПОСРЕДНИКА - БАНКА ПАРИБА ! ТОВА ЕВРЕИТЕ КОМУНИСТИ СА МНОГО НАХАЛНО ПЛЕМЕ - ТИ НЕ ГИ ПУСКАШ В СЕЛОТО, ТЕ ПИТАТ ЗА КЪЩАТА НА ПОПА И КМЕТА ?!? РАЗКАРАЙ СЕ БЕ ***, ЧЕ НИ ОМРЪЗНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя *** защо се изказва изобщо?
176
1
 
3
 
! Отговори
pufo85 преди 11 години
Всеки ден се вижда ,че се движим назад
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева стойте си в ъгъла боядисан в червено,дръжте червения флаг и се борете цза купата на Съветската армия.....тя най-много Ви приляга
174
3
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 11 години
Кукумявка.
173
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма по-лошо от тази червена снаха
172
1
 
3
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 11 години
До Г.Димитров: Браво много си прав,дано обаче има някой с мозък да те разбере.
171
4
 
4
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 11 години
Като не ви харесва Бойко,лятото си изберете ато тази кукла-тогава ще видите каво е лицемерие,лъжи и бъркотия-поредният боядисан КОМУНИСТ.
170
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
gledaite tazi pacha KUNEVA tq e na 55 oshte nqkolko godinki i poweche nqma da se nalaga da q tarpim :)
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гадна твар
168
3
 
5
 
! Отговори
Г.Димитров преди 11 години
До svejarov Да така е има организирана престъпност създадена и толерирана от БСП , ДСБ , СДС, и др.Да прехвърляте вичко на ГЕРБ е малоумие или платени от *** 20 твърдения.
167
4
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Нагла ! Много нагла! Най-нагла !
166
3
 
4
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
В политическа биография на днешната нова звезда Пръмова присъства един факт, от споменаването на който тя бяга панически. Да не говорим за даването на отговори по него. Става дума за участието на Меглена Кунева-Пръмова като юрист в казионния Комитет по правата на човека преди 10 ноември 1989 г. Този комитет е създаден със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП от 3 февруари 1988 г. Цялата му дейност е насочвана и контролирана от две структури Секретариата на ЦК на БКП и ДС
165
3
 
6
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Точно Меглена Кунева да ми говори за корупция и за организирана престъпност, мисля че ми е малко излишно. Тя, снахата на комунисти и близка до агенти на бившата ДС!?
164
1
 
5
 
! Отговори
Avenger преди 11 години
Дори и Кунева да влезе във властта резултата ще е нулев.Статистиката при разкриване на поръчковите убииства и приключилите с присъди дела е убииствена.Съдебната система е с КПД равно на нула.За това тя трябва да бъде разформирована, парламента също .МВР не работи и никога не е работило.Здравеопазването е във колапс.Образованието не съществува.И винаги е било така независимо от партията на власт.Защо са ни нужни политици тогава ????