Дянков бил зает и социалният диалог бил прекъснат

Тотю Младенов поиска спешно възстановяване на тристранката
Обновена: 19 фев 2013 10:23 | 19 фев 2013 10:19,
72
Дянков бил зает и социалният диалог бил прекъснат
Снимка: БТА

Спешно трябва да се възстанови работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество, защото това е пътят за излизането от критичната ситуация с доходите и заетостта на хората. Това заяви пред БНТ социалният министър Тотю Младенов в коментар на ескалиралото социално напрежение, уличните протести и оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

Младенов посочи, че заради това, че Дянков е бил зает с други ангажименти, социалният диалог през последните месеци е бил прекъснат. И изрази оптимизъм, че сега в кратки срокове ще се постигне договореност между бизнеса, синдикатите и правителството по ключови въпроси като договаряне на нов механизъм за формиране на минималната работна заплата, нов гъвкав механизъм за изплащане на парите за майчинство, осигуряване на повече средства за заетост на определени социални групи и други.

Според Младенов е необходимо спешно възстановяване на тристранния диалог както по отношение на тристранното сътрудничество, така и на ниво областни съвети с активното участие на кметовете.

На въпрос дали след като Дянков вече не е финансов министър, ще се обсъжда въпросът за увеличаване на обезщетението за майчинство и отглеждане на малко дете, министърът коментира, че няма как парите по това перо да бъдат увеличени, но ще се мисли за различни варианти за изплащането им, така че да удовлетворяват потребностите на майките и да бъдат стимулирани да се върнат по-скоро на работа.

Основен проблем, който също ще бъде поставен в тристранния съвет, ще бъдат мерки, свързани със задържането на висококвалифицираните кадри в страната. По думите на Младенов съвсем скоро – от началото на 2014 година, когато европейските страни отворят трудовите си пазари за българи, този проблем ще ескалира, заради което са необходими спешни мерки.

Още новини от България можете да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: НСТСТотю Младенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас се нарича следното: да ти звъни телефона настоятелно в другата стая,когато си по голяма нужда.Нещо такова и с Дянков
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво му е на народа Тристранки, бе Тотю.То не бяха тристанки, то не бяха Национални съвещания, то не бе чудо.Само приказки за ала бала и мислене как да се лапне голямото парче от баницата.По слаб Министър-синдикалист не сме имали от измисления 23 годишен преход.Крайно време да бъдеш сменен....
52
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Абе, това да си ГОРЕ, явно е голяма далавера.Явземи и се дръжте малко по достойно. България няма да свърши с вас.До вчера всики бяхте против , сега май е нещо друго.Исакаме Сидеров.Средната пенсия да е 1000 лв. и .В противен случай ТОЙ Е.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този какво друго е работил освен "преговарящ"?
50
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 11 години
Аааа, без такива номера! Не ни трябват тристранките на този елементарен хитрец!ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЕН ЖИВОТ! ДА БЪДЕМ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!Затова: цялото смотано правителство на герб ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОМЕТЕ !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков бил зает? С какво? Да фалира държавата? Ми той вече го направи.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 55....ТОВА Е ДОБРА ИДЕЯ. НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ОСТАВЯМЕ ДА СИ ЖИВЕЯТ КАТО БАРОВЦИ С ОТКРАДНАТОТО ОТ НАРОДА. ВСИЧКО ДА ИМ СЕ ВЗЕМЕ. ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ НАШИЯТ ТРУД И ОТ НАШАТА МИЗЕРИЯ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАХА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ. ИМОТИТЕ ИМ ДА СЕ КОНФИСКУВАТ И ДА СЕ ДАДЪТ НА БЕЗДОМНИТЕ. ДА СЕ ОСЪДЯТ И ЗАКАРАТ НА ОСТРОВА В БЕЛЕНЕ. ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА ТЕЗИ КОИТО 23 ГОДИНИ НИ УНИЩОЖАВАТ.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХИМН на ГЕРБ......Будь всегда Будет солнце Будь всегда Будет мама Будь всегда Будет Буда Будь всегда Буда Я
46
6
 
5
 
! Отговори
7 преди 11 години
Драги Българи,защо допускаме Станишев и Доган царя трактора първаноглу и всички душмани на бг,дасе кефят за този резил които предизвикаха,кажетеми гн Борисов за кой се бори толкоз срещо тройната коалиция,за нас за Българският народ.Бойко е кадърен човекът запретнал ръкави дасе бори срещо БГ мафията да спаси България от най опасната мафия на балканите която е от 100 години.Само той се опълчи да я пребори и дая вкара в затвора както и започна,гн Цацаров тъкмо ги подхвана.Само ГЕРБ.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тотю сигурно не е чул лафа СЕТИЛС СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 34. АМИ БЕШЕ ЗАЕТ ДА ПРАВИ НА СЛОНА ЧЕ.ЙИ ДА ОПРАВЯ ДАЛАВЕРИТЕ НА ЦВЕТЕЛИНКА ТОКАЖИЙКАТА.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКЪВ СОЦИАЛЕН ДИАЛОГ БЕ ТОТЮ? 3 ГОДИНИ И 8 МЕСЕЦА НЕВДЯНКОФ НИ ПОКАЗВА ПОСТНА ПИЦА СЛЕД КОЕТО НИ ЗАМРАЗИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИЙТЕ. ВДИГНА АКЦИЗА НА ГОРИВАТА ОТ 1.80 СТИГНАХА 2.66 ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ ЗАДМИНАХА ГЕРМАНСКИТЕ ТОКА НИ ГО ДОКАРВАТ С ТИРОВЕ ВОДАТА НИ Я КАРАТ С ВОДОНОСКИ А ТИ ИСКАШ СОЦИАЛЕН ДИАЛОГ. СОЦИАЛНИЯТ ДИАЛОГ СВЪРШИ СЕГА ИМА ДУМАТА ПЛОЩАДА И УЛИЦАТА. ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЕТИТЕ ЧЕ НАПРЕЖЕНИЕТО ЩЕ ЕСКАЛИРА И ЩЕ СТАНЕ НЕКОНТРИЛИРУЕМО. АМА У СЕЛСКИ ТАРИКАТИ АКЪЛ КОЛКОТО У Х.Й
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toz bradat kozel Totio to samo imeto mu kato 4uq i mi stava losho da se maha i toi ne go li e sram da dade 5 lv na babite toi nenormalen li e kakyv e toz vsi4ki vyn i syd da ima na4elo s Buda agenta
41
0
 
10
 
! Отговори
Yakov преди 11 години
Основния проблем в държавата, е липсата на реална икономика довела до безработица и до обедняване на населението. До сега, нито едно правителство не е направило нещо: "няма един болт поставен, една гайка завита" в икомиката на страната. Масовата и скритата приватизация доведоха до несметни богатства шепа олигарси! Изкривен е моделът на преразпределение на капитала. Необходима е радикална промяна на модела на управление на страната и търсене на отговорност от политиците .
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
protesta zapo4va v 18:00 vsi4ki da izlqzat da ne si stoqt po domovete
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da se mahat tez bukluci golqmo kradene be
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vsi4ki da izlizat dove4era da gi mahame tezi nekadyrnici
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе недейте протестира по улиците ще си подам оставката Бойко Борисов идете пасете овце вместо да протестирате подгответе се да сеете картофи че пролет идва
36
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Григоп лилов - първият треньор на Бойко Борисов по карате - Валери Найденов - не изказа мноог негативно за него и го обрисува като страхливец. Съвсем различен тип, от човека, който сме свикнали да виждаме.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ми е ясно как така еднолично Борисов решава да уволни най-важният министър - без да да съгласува с народното събрание, без да се свиква Консултативен съвет заради кризата, просто действа - а после се крие.