Окончателно отхвърлиха Бургас - Александруполис

Сините и ГЕРБ обвиниха БСП, че защитава руски интереси
12 мар 2013 17:19,
25
Окончателно отхвърлиха Бургас - Александруполис
Снимка: Булфото, архив

Депутатите окончателно денонсираха споразумението по проекта за нефтопровода Бургас-Александруполис. Днес предложението за прекратяване на проекта мина на второ четене в Народното събрание.

На едната страна в спора – ”за” денонсирането, застанаха депутатите на ГЕРБ и Синята коалиция, а от другата страна – БСП и по-голяма част от независимите депутати.

Спорът на практика повтори този от първото четене. ГЕРБ и Синята коалиция за пореден път изразиха опасенията си за екологията и възможността да се отрази негативно на туризма.

Особено дейни в дискусията бяха съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов, а думата от БСП нерядко взимаха Михаил Миков и Румен Овчаров. Независимият Георги Терзийски също се включи дейно в дискусията.

Още по темата

От ГЕРБ традиционно върнаха лентата назад към миналото на левицата, БКП и политическите затворници в Белене. Двете групи си размениха взаимни обвинения в изпълняване на чужди интереси. Синята коалиция и ГЕРБ обвиниха БСП, че защитава руски интереси, а левицата се възмути, че от денонсирането на споразумението печели само Турция.

Представете си - какво означава това нещо да стои в пристанището пред очите на хотелите от Бургас, Черноморец, Созопол. Това е картината, трябва малко въображение, за да си го представите. Там, където влизат такива танкери, туризмът е умирал, заяви Иван Костов.

Левицата категорично отхвърли тези твърдения. Според тях така или иначе в момента има танкери, които разтоварват за Лукойл.

Размениха се и обяснения на тема кой е по-загрижен за екологията, кой е по-голям демагог и т.н.

Депутатите удължиха работното си време до приключване на дневния ред. Народните представители трябва да се занимават с Проект за решение за възлагане на Министерски съвет и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да предприемат мерки за намаляване на цените на електрическата енергия и осигуряване на базовите потребности на потребителите на енергия на приемливи цени.

Това предложение е на БСП и според левицата ще отговори на поне част от исканията на протестиращите.

Депутатите ще трябва да гледат и на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности на Яне Янев.

В НС предстои да се гласува на второ четене и законопроекта за туризма.

Депутатите приеха разместване в програмата и точката на БСП отиде последна. Това предизвика недоволството на левицата и цялата парламентарна група на Коалиция за България напусна пленарна зала в знак на протест.

Ангел Найденов мотивира решението си с факта, че този дневен ред прави безпредметно присъствието на червените депутати в зала.

Спор се разгоря около законопроекта на Янев.

Насреща имаме една прокорупционна коалиция, заяви Емил Василев. По негови думи в тази коалиция влизали и медии, които критикували законопроекта на РЗС. В типичния си стил той отправи обвинения без доказателства и без назоваване на конкретни имена.

Според Василев БСП са излезли от зала, точно когато се гласувало истинското антикорупционно законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на нас !!! пак направихме "мръсно" на руснаците !всички заедно започваме да се гордеем !!!!!!!
21
3
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
22, виж сега, Бойко Борисов си е спечелил прозвището Тиква, заради особената форма на онова, което при други се нарича глава, а при него наподобява този иначе вкусен плод. Имайки предвид липсата на съдържание в онова, което се лее от устата на г-н Борисов, смея да твърдя, че и вътрешната консистенция на междураменния израстък на бившия ни премиер е подобен на печена тиква. Така че прякорът Тиква или производните му "***", "Тиквун" и др. са напълно състоятелни.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Построяването на петролопровода Бургас-Александропулис присъстваше в управленската програма на Костовото правителство през 1997-2001 г.Копието може да бъде публикувано.Интересно на чий пъп е бил Костов тогава.Но да очакваш принципност от тази партия е като да чакаш от умрял писмо.Тука има-тука нема
19
3
 
3
 
! Отговори
Стан преди 11 години
На кой викате ТИКВА? На Станишев ли? Ама според мен трябва да му викаме Наглия.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
герберите докладват на американския посланикзадачата е изпълнена - и ндей да триеш от какво те е страх
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не трябва да се строи.Най-добре да се върнем към природата ,назад в пещерите!
16
2
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Това са фактите.Изгори си дипломата като не ти харесва полученото образование.Иван Костов с голия му *** ще храни седем милиона българи защото освен да унищожава на друго не е способен.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тази държава командва големия американски брат!! Каквото ви каже това ще правите,племе продажно!!!!!!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП демогогстват. Ина кьорави, глухи и сакати е ясноотдавна, че такъв петролопровод няма да има!
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажи му ТИКВА и си направи фенер от нея!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"60 години тормозят хората в България"-Като образоваха 5 милиона българи и построиха 6 хиляди завода.Що се отнася до руските фирми да те светнем ,че Русия държи в момента американската металургия,'Дай малко назад-много се изсили.Остава да кажеш,че Обама е чист сибиряк.А за образоването си прав-лично цялото Политбюро ми решаваше задачите по аритметика.По нататък ме пое ДС.
11
2
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Не беше подписан договор защото в края на 2008 цената и търсенето на суров пертол се срина.Започна острата фаза на световната икономическа криза.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"60 години тормозят хората в България"-Като образоваха 5 милиона българи и построиха 6 хиляди завода.Що се отнася до руските фирми да те светнем ,че Русия държи в момента американската металургия,Росатом строи заводи за преработка на уран в САЩ и редица високотехнологични предприятия.Преди няколко дни американците преотстъпиха част от Мексиканския залив и петролните находища в Аляска на Роснефт.Само бунаци като вас повтарят глупости далече от истината.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислете с главите си.Петролопроводът не беше подписан от Станишев и тройната коалиция и може би са имали сериоозни основания да не го правят.Сега те натискат за подписването му , но аз не съм убеден , 4е те са откровенни в това.Все пак България е малка страна и не може да удари по масата .
8
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Няма нищо ОКОНЧАТЕЛНО на този свят - даже и Вселената не е окончателна според Айнщайн!
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето защо сме бедни.Вие продължавайте да гласувате за възпротивилите се ***.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сте *** преди 9 секундиЕколозите днес ги нямаше,нали.Някой да е видял еколог да е с различно мнение от БСП? ----------- Еко-педеpacmume - които им плати и на неговата ще застанат. От 2006та насам са се заформили професионални протестиращи групи - като се започне от "проблема" с ***, "учителските протести" - като се разминах с едната "манифестация" имах чувство че има мач... та после "еко-протестите", "Иракли".... та и последните протести.
5
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бургас - Александруполис даваше шанс да може да се внася и друг петрол освен руски в България. Защото към момента Турция в замяна на евтин газ от Газпром налага зверски такси за преминаване на танкери през проливите и така се оскъпява петрола от другаде освен от Русия (в страните от бившия СССР петролодобива се контролира от руски фирми) Да ни е честито - пак си го на4укахме сами! Русия участваше в проекта да е сигурна че няма да стане... да не си мислите че някои е накривил шапката на Русия
4
7
 
12
 
! Отговори
Къде сте гниди преди 11 години
Еколозите днес ги нямаше,нали.Някой да е видял еколог да е с различно мнение от БСП?
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ни е честито поредното предателско решение. Сега ще купуваме същия газ, но през Турция, за по-евтино.Продажници!