Първата ми задача е да осигуря стабилност, заяви Тодор Тагарев

Новият министър на отбраната оценява високо работата на Аню Ангелов
13 мар 2013 14:22,
14
Първата ми задача е да осигуря стабилност, заяви Тодор Тагарев
Тодор Тагарев Снимка: БТА

Първо трябва да осигурим стабилност, да осигурим участието ни в мисиите - приоритетно в Афганистан, подготовката на войските и силите, които ще сменят военнослужещите ни там, каза министърът на отбраната в служебния кабинет Тодор Тагарев, който прие поста на церемония в МО от предшественика си Аню Ангелов.

"Стабилност не означава да спрем, още по-малко пък означава опити за връщане назад. Трябва да продължим изпълнението на плановете, Бялата книга за отбраната и въоръжените сили. ", каза Тагарев.

Той добави, че трябва да се осигури възможност военнослужещите, участващи в мисии, и военнослужещите, които ще са на дежурство на територията на страната в деня на изборите, да изпълнят своите конституционни задължения, което е "една много отговорна задача на служебното правителство и в частност на МО".

Като най-видима за обществото задача Тагарев посочи консултациите в НАТО, приемането на задължения за следващите няколко години, които надхвърлят срока на Бялата книга, на текущите документи.

Тагарев каза, че смята за своя основна задача завършването на тези консултации и поемането на подходящи за България ангажименти като сериозен и достоен съюзник в НАТО и в ЕС.

"Разчитам, че ще работим с вас, може би да успокоя една част от вас, които се притесняват, които ме виждат само в ролята ми на човек, търсещ ефективни и ефикасни решения, което неизбежно е свързано с реформи. Няма да говорим за такива неща в тези три месеца", заяви Тагарев пред присъстващите.

Тодор Тагарев каза, че за него е чест да влезе в Министерството на отбраната - този път като министър. Оценявам високо всичко, което е правено до момента от министър Ангелов и неговия екип, от военното ръководство и това, което цивилната администрация е свършила, каза той.

Всяко нещо си има край и краят на нашия мандат по наше желание е днес, каза на церемонията досегашният военен министър Аню Ангелов. Той благодари на екипа на ведомството за съвместната работа, като отбеляза, че много е било свършено, като е останала и достатъчно работа за довършване и нови идеи.

На приемника си Ангелов пожела да навлезе бързо в работата поради ограниченото време и прикани администрацията да му съдейства. "Нито аз, нито колегите ми министри, нито министър-председателят ще чуете от нас каквото и да оценка за работата на служебното правителство и на служебния министър на отбраната. Оставяме ги да работят спокойно, ние ще се заемем с друга работа, която е присъща в този период - на политици. ", заяви Ангелов.

Той подари на Тодор Тагарев икона на Св. Георги Победоносец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
17
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 11 години
Познавам лично господин Тагарев от първите му стъпки в бойната ни авиация.Много приятно и налагащо уважение впечатление имам от него в този момент на неговата кариера .Надявам се не си е продал достойнството!
8
0
 
18
 
! Отговори
outsider преди 11 години
На тоя работата му е лесна. То армия почти не остана, за съкращения през двата месеца, през които ще управлява, няма време, остава само да се кланя на на нашите нови братя и съюзници от САЩ.
7
0
 
18
 
! Отговори
казанлък преди 11 години
стабилност на банковата сметка.***
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тръгне ли стената да пада-не мойш я спря...
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ, НЯМА ЛИ КОЙ..., ДА МУ КАЖЕ НА ТОЗИ ГЕРБАДЖИЯ..., ЧЕ НЕ Е МИНИСТЪР НА АФГАНИСТАН...А НА БЪЛГАРИЯ...ТО БИВА, БИВА АГЕНТИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ..., НО ЧАК ТОЛКОЗ - НЕ БИВА...!!!- СЕГА ОСТАВА ДА КУПЯТ И БРАКУВАНИ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ..., ЗА 700 МИЛИОНА...
4
2
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Единият не можел да движи,когато е под -5 :-)
3
4
 
20
 
! Отговори
Тодор Тагарев преди 11 години
хехех имам предвид да осигуря стабилност за себе си а само два месеца имам на разположение да лапна нещо ,не стабилност за вас балъци ахахахаха!
2
0
 
21
 
! Отговори
Улф преди 11 години
Това хубаво. Ако съумеете да създадете и местно производство-стокооборот ще сте супер. А затова трябват желание и правилни мерки; не както някои реват за реставрация на минали неща; те не носят правилното решение; а и комунизъм не се гради с диктат и пушки; а е начин на човешки отношения. Местно производство; никаква пречеща бюрокрация; контрол над монополи в разумни граници и по-високи доходи в производство не в администрацията ще оправят нещата.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С ДВА ТАНКА