Правителството си отиде от некомпетентност и страх

Да не допускаме повторение на кризата отпреди 16 г., зове Костов
Обновена: 14 мар 2013 11:25 | 14 мар 2013 11:25,
396
Правителството си отиде от некомпетентност и страх
Иван Костов. Снимка: Булфото Архив

Най-важно за България днес е да не допуснем повторение на политическата криза отпреди 16 години, заяви в последното си изявление от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той се обърна към ГЕРБ, заявявайки, че е "направо неуместно" да изтъкват какво е свършило 41-вото НС.

По негови думи трябва да се отговори на въпроса какво доведе до тази криза и до социалното напрежение. Ако не си отговорим на този въпрос и следващото Народно събрание ще си отиде предсрочно, заяви Костов. По негови думи правителството е предизвикало социалната криза с бездушието си, липсата на регулации и контрол и заради отказа от крайно необходими реформи.

Според Костов правителството си е отишло заради неспособността си да посрещне проблемите на гражданите поради липса на компетентност и смелост.

Тъмносиният лидер акцентира върху нерешените проблемите в здравеопазването, образованието и престъпността.

Според десния лидер Бойко Борисов е реабилитирал комунистическите идоли.

Министър-председателят показа, че е напълно неспособен да различава доброто от злото. В постоянния си флирт с носталгията по комунизма стигна до неколкократна реабилитация на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, заяви Костов.

Управляващите спечелиха властта с отрицание на всичко постигнато по времето на прехода, с отрицание на политическото представителство, заяви още съпредседателят на Синята коалиция. Той сравни управлението на Бойко Борисов с правителството на Симеон Сакскобургготски и така нареченото месианство.

Спечелиха, както и едно друго движение през 2001 година, с лъжата, че знаят пътя към европейското ни благоденствие за 800 дни, заяви Костов.

Съпредседателят на Синята колация лансира тезата, че ГЕРБ връщат страната в кризата отпреди 16 години и на практика отново имаме политическо положение като от 90-те години.

Гражданите трябва да изберат решението на кризата, заяви Костов и обясни, че всички избиратели са поставени пред най-тежкото си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
0
 
3
 
! Отговори
jelioand преди 11 години
До ЙПонеже явно много помниш и си силен в разсъжденията я ми кажи защо преди 1989 когато всичко беше под вещото ръководство на любимата ти Партия и когато промишлеността ни цъфтеше и връзваше, когато кипеше безсмисления ентусиазъм нямаше стоки на пазара, нямаше хляб, мляко, имаше режим на тока и купони за бензин? това ли време искаш да ни върнеш? благодаря! вземи си тъпите идеи и върви в Северна Корея или в Куба!
360
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На следващите да им е здрава дупарата.
359
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре Костов, отколкото всички останали мутри!
358
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУГАРИНЕ-РИНЕ,АХ ТИ МОРИ ЦРНИ ЦИГАНЬИНЬЕ..
357
5
 
2
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Костов обърна филиите! Ами защо бе Костов като Бойко е толкова лош не подкрепи нито един вот на недоверие и в края на краищата винаги подържаше правителството?Костов е политическа ***! Писна ми от такива ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП на пук на тиквата и тоя БАЛКАНски приватизатор!
356
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
Не че Костов е цвете за мирисане, ама пък прав е човекът!
355
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До lewskarVsicko koeto Vie pishete, che horata go iska,t e rasbira se absolutno nared i e normalno. No davate li si smetka, che prosto njamate lizata, koito mogat da ispalnjat iskanijata Vi? Kraino vreme e da sprete da iskate, vreme e da predlagate alternativi !!! SPRETE S PLJUENE I AGRESIVNOST, PREDLAGAITE ALTERNATIVI. No sa sagalenie balgarite nikoga ne sa na edno mnenie, te trjabva prosto da pljujat vseki i vsicki
354
6
 
3
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
НАГЛИТЕ СА ЦВЕТЕ ПРЕД КОСТОВ.
353
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сае рома,ромале джабале
352
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЕ СЕ ЕпЕ,КОСТОВ,ВО Д**Е,РАЗБИРА СЕ НО НЕ НА ТЪМНО...
351
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам закон за лустрация- без членове на БКП и агенти на ДС в държаните и общински структури до 10 г.
350
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гербаджийската ви амбразура, надупчена отвън от комунисти, "националисти" и рубладжии, а отвътре самовзривена от тъпите ви изпълнения в стил гербаджийско "камикадзе".
349
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ НЕ Е ***,А ДЯДО МУ Е БИЛ ***.ЗНАЧИ ТОЙ Е КВАРТЕРОН.
348
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата баш към сестринската, даже бих казал "майченската" си партия се обърна за подкрепа! Божката Димитров- министър(БСП), Веждичката-културният пияндук(БСП-мултигруп), Румиту Желева(***), Борката Велчев(БСП и съветник на гоце), Ирина Бокова(БСП предложена за втори мандат като шеф на ЮНЕСКО от Роската Плевналиев,и също предлагана от гоце за шеф на БСП на мястото на Станишеф).
347
1
 
1
 
! Отговори
lewskar преди 11 години
Всички партии в момента се крият зад конституцията и избирателният кодекс ,които те са си гласували през години въпреки вота на избирателите. ЗАЩОТО ИСТИНАТА Е ЕДНА:НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ИСКА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ "ЕЛИТ"ОТ "ПРЕХОДА" НИКОЙ НЕ ИСКА И "НОВИТЕ" СТАРИ ЛИЦА С "ПРЕПОРЪКИ "ОТ ДС НИКОЙ НЕ ИСКА "НОВИЯТ МОРАЛ" НА ДОСКОРОШНИТЕ А И ПРЕДИШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НИКОЙ НЕ ИСКА "ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ" ХОРАТА ИСКАТ СОБСТВЕНА ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ И ПОЛИТИЦИ ОТ "ПРЕХОДА" В ЗАТВОРА,И ЕДИН ОЛИГАРХ С ТЯХ
346
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Айнонимен ***
345
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 326. Тец 1 сега се казва Брикел и беше харизана не на американците а на Ковачки. Американската компания купи земя (от Ковачки) и построй нов ТЕЦ от нулата влагайки 2 милиарда долара. Така че не се прави на много вещ кой на кого какво харизал. А гаранциите за вложените от американците пари са подписани от Р.Овч
344
2
 
13
 
! Отговори
И все пак преди 11 години
Не съм фен на Костов,но му признавам класата като политик. Добър политически играч
343
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИПИЧНА *** НАГЛОСТ...
342
2
 
1
 
! Отговори
Hoos преди 11 години
Пъдим на всички ГЕРБерасти.