Няма да се откажа от политиката, отсече Цветанов

Не е работа на вътрешния министър да контролира СРС-тата, обяви бившият МВР шеф
15 апр 2013 20:25, Красимир Ангелов
725
Няма да се откажа от политиката, отсече Цветанов
Цветан Цветанов няма да се отказва от политиката. Снимка: БТА

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че не възнамерява да се отказва от политиката, въпреки призивите на ръководствата на БСП, Атака, ДПС и "България на гражданите".

Той поиска лидерът на БСП Сергей Станишев да се извини публично за изречените от него "лъжи". Според Цветанов светкавичната реакция на партиите след изнесената от проуратурата информация днес е ясен знак, че партиите са обслужвали и са обгрижвали организираната престъпност.

"Не е работа на вътрешния министър технически да контролира изпълнението на СРС-тата, политическото ръководство се занимава със законовия срок на използването им", заяви Цветанов и поясни, че техническият контрол е работа на главния секретар на МВР. 

Още по темата

Според него проверката на прокуратурата не е доказала твърденията, че той пряко е разпореждал подслушвания.

"Ако се докаже, че аз съм разпореждал подслушване, ще се оттегля от политиката и ще си отнеса наказателната отговорност”, поясни Цветанов при посощението си Долна баня, където е на предизборна обиколка.

"Знам какво съм правил в МВР, Станишев не знае какво е правил през неговия мандат и аз искам да го призова да обясни как назначи оперативно интересни лица, които в момента се разследват за рекет, изнудване, опит за убийство", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Dnes.bg припомня, че от ръководството на ГЕРБ подкрепиха Цветанов със специална декларация. От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


725
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
2
 
19
 
! Отговори
Естествено преди 11 години
Сладко нещо е ВЛАСТТА. Не всеки пенсионер може да купи и подари няколко апартамента на децата си. Стой, Цецо! Бий, протестиращите и дрънкай глупости в ефир. С теб сме.
498
2
 
19
 
! Отговори
ГРОБ, не ГЕРБ !!! преди 11 години
Бойко е човек-партия. Ако не е ТОЙ тази партия, сбирток от експериментатори ще изчезне от политическия хоризонт. Има ли политически и икономически ШАНТАЖ с информация и КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА за нареждането и възлагането на това подслушване? Няма да се учудя, ако по нареждане на Цветанов са подслушвани Бойко Борисов и Плевнелиев. А за Мишо Бирата и Ваньо Танов кой нареди подслушването и огласи записите? Има и още сигурно...
497
2
 
15
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
30.03.2013 - 19:04 Цветанов: Ако направим една равносметка в борбата с тежката организирана престъпност можем да видим, че сме постигнали добри резултати.01.04.2013 - 08:34 Цв. Цветанов: Станишев ме клевети15.04.2013 13:18 Прокуратурата: Автомобил за подслушване е обикалял незаконно!Цветанов към Станишев- 29.03,2013: "Готов ли сте двамата в това студио да поемем ангажимент, след проверката на прокуратурата, този, чиито думи се окажат опровергани, да излезе от политиката и да се извини публ
496
2
 
15
 
! Отговори
titi преди 11 години
Ама как ще се откажеш от политиката, този сладък кокал къде ще го намериш.Никой не си е представял ,че ще имаш доблеста да си признаеш и да поемеш отговорност.Цялата ви партия е толкова нагла, срама нямате. За вашата партия най лестият начин за оправдание е НАПАДЕНИЕТО. Народа не ви иска, не разбирате ли.
495
2
 
15
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
Когато на един *** неудачник му дадеш огромна власт, се получава точно така! Колкото повече чета съчиненията на ГЕРБ-ерастите във форума, толкова повече се убеждавам в старата поговорка "Луд умора нема!". То бива наглост! Най-накрая все на някой настъпен от Цецко и Тиквата ще му дойде до гуша, и ще ги свитне! Дай Боже, да стане по-скоро! Банкет ще направя!
494
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката ще се откаже от тебе, Цветанов. Дребни мошеници като тебе са аут, даже децата ще те сочат с пръст!
493
4
 
18
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
"Не е работа на вътрешния министър технически да контролира изпълнението на СРС-тата" - да това е задължение на министъра на земеделието и по-точно отрасъл животновъдство
492
4
 
16
 
! Отговори
Мария К преди 11 години
Ама ка' щяло да се откажеш, джанъм, че то тлъст кокал не е за изпускане.
491
7
 
5
 
! Отговори
Полит-педерастлък преди 11 години
До полицайЕдно си баба знае, едно си бае - само да псувате и секс ви се върти из празните глави... Със събраните от данъци и рекетиране пари поне си наемете свестни лектори за малко по-грамотни коментари. На Станишев не сте му светили, ама я кажете Бойко Борисов жена има ли? дЕБЕЛОТО лИЛИ?
490
3
 
19
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦ преди 11 години
Тъщата ще загази с бизнеса, ако тоз дългонос лъжец и некадърник излезе от политиката. Свикна да живее нашироко. Пази Боже сляпо да прогледа!
489
2
 
7
 
! Отговори
BILGARINA преди 11 години
Hora tozi bez kalpak predi 1 sedmica izleze po tv i kaza 4e ako se dokaje shte ostavi politikata no,sami razbirate kolko e sladko i pe4eliv6o da bide6 v politikata iskat da se nagu6at kato iskra fidosova
488
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gerb , kak kato vlizahte v politikata v partiinata vi kasa nemache I edin lev I teglihte krediti , a sega sled kato biahte na vlast v kasata ima 26 miliona.Izviniavam se ce picha na latinica .No telefona mi nema bg menu.
487
17
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
И, Цветанов, след като влезеш ПАК в МВР, хубаво си помисли... ОСНОВНА ЧИСТКА на тази ***, трябва да режеш до кокал! Като начало - 50% СЪКРАЩЕНИЯ на всички чантаджии, които не се занимават с разследване и не са на улицата! А службите? 100% - СЕЧ!
486
18
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Виждам,че КОМУНОИДНАТА *** работи много усилено,за да превърне Цветанов в жертва.От кръволок-в жертва.В общи линии съм им благодарен,добре работят за каузата на ГЕРБ и на всички почтени българи.Защото бяха превърнали в нещо като диктатор най-видния КРИТИК на съдебната система,която търпеше унищожителни критики в евродокладите и е главния виновник да не ни допуснат в зоната Шенген.Така че ДЕРЗАЙТЕ ХЕЙТЪРИ,ПЛЮЙТЕ НА ВОЛЯ,това е ПОЛЕЗНО за България.Е, като ви чете човек,му става малко гнусно,до повръщане,но това е бял кахър,като се има предвид колко полезни са последиците от деянията ви!
485
2
 
11
 
! Отговори
ами сега? преди 11 години
2. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Изпълнението на закона се възлага на министъра на вътрешните работи и на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност", които дават указания по прилагането му съобразно компетентността си.
484
3
 
10
 
! Отговори
aSo преди 11 години
С големите букви - спри да спамиш.... За подслушванията, такака като трябва да се правят и аз нямам нищо против, но именно тези които трябва да бъдат подлушвани, именно те използватъ този инструмент, т.е. мафията наче4лоо на държавицата ни срещу хората, които искат да работят
483
4
 
27
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
ЦЕКО НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ КАЧИ НА КОНЯ И ДА СИ ВЕЕ БАЙРАКА! УНИКАЛНО Е,ЧЕ ТОЙ ВСЕ ПАК УСПЯ ДА СЕ ДЪРЖИ НА ВЪРХА НЕДОСЕГАЕМ ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ! ТОВА НЕ БИ БИЛО ВЪЗМОЖНО КЪДЕТО И ДА БИЛО ДРУГАДЕ ПО СВЕТА! ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПРИЗНАЯТ ОБАЧЕ НЯКОИ НАИСТИНА МНОГО РЕДКИ КАЧЕСТВА-УНИКАЛНА ПРОСТОТИЯ,НЕДОСТИЖИМА НАГЛОСТ,ЗЛОБА И ОЛИГОФРЕНИЯ! ЦЕЦО Е УНИКАТ!!!
482
2
 
12
 
! Отговори
ВАЛЕНТИН ЗАХАРИЕВ преди 11 години
АЗ СЪМ ПРОТИВ ПОДСЛУШВАНИЯТА!
481
17
 
3
 
! Отговори
До 620 преди 11 години
МАФИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДСЛУШВАНА! ТОЧКА! ЗА 20 ГОД. РЕЖИСИРАН ПРЕХОД ОТ СОЦИАЛИЗЪМ КЪМ ДИВ ЧЕРВЕН КАПИТАЛИЗЪМ СЕ ВИДЯ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПРОКУРОРИ И СЪДИИ РАБОТЯТ ЗА МАФИЯТА! ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ИСКА ПРОКУРОРСКО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ДА НЕ ЗНАЯТ КОЙ И КОГА СЕ ПОДСЛУШВА, ЗАЩОТО ВЕДНАГА ЩЕ ГО ПРЕДУПРЕДЯТ! А ПОСЛЕ СЕ ОПРАВДАВАТ, ЧЕ МВР НЕ Е СЪБРАЛО ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА! ТАКА ПУСНАХА НА СВОБОДА СТОТИЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЗА 20 Г. НЯМА 1 ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК, КОЙТО ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА! ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МАФИЯТА И СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА СЕ ПАЗЯТ ВЗАИМНО! НЕ МЕ УЧУДВА КАНСКИЯ РЕВ НА СТАНИШЕВЦИ, КОИТО СЕ УПЛАШИХА ДА
480
4
 
21
 
! Отговори
Супернахалство преди 11 години
Как ще се откажеш от политиката?Кой изпуска кокала невинни ми Цвъчко?