Няма да се откажа от политиката, отсече Цветанов

Не е работа на вътрешния министър да контролира СРС-тата, обяви бившият МВР шеф
15 апр 2013 20:25, Красимир Ангелов
725
Няма да се откажа от политиката, отсече Цветанов
Цветан Цветанов няма да се отказва от политиката. Снимка: БТА

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че не възнамерява да се отказва от политиката, въпреки призивите на ръководствата на БСП, Атака, ДПС и "България на гражданите".

Той поиска лидерът на БСП Сергей Станишев да се извини публично за изречените от него "лъжи". Според Цветанов светкавичната реакция на партиите след изнесената от проуратурата информация днес е ясен знак, че партиите са обслужвали и са обгрижвали организираната престъпност.

"Не е работа на вътрешния министър технически да контролира изпълнението на СРС-тата, политическото ръководство се занимава със законовия срок на използването им", заяви Цветанов и поясни, че техническият контрол е работа на главния секретар на МВР. 

Още по темата

Според него проверката на прокуратурата не е доказала твърденията, че той пряко е разпореждал подслушвания.

"Ако се докаже, че аз съм разпореждал подслушване, ще се оттегля от политиката и ще си отнеса наказателната отговорност”, поясни Цветанов при посощението си Долна баня, където е на предизборна обиколка.

"Знам какво съм правил в МВР, Станишев не знае какво е правил през неговия мандат и аз искам да го призова да обясни как назначи оперативно интересни лица, които в момента се разследват за рекет, изнудване, опит за убийство", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Dnes.bg припомня, че от ръководството на ГЕРБ подкрепиха Цветанов със специална декларация. От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


725
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ УМИРАТ ОТ СТРАХ ДА НЕ БИ ПРИ ПОДСЛУШВАНЕТО ДА ИМ СЕ РАЗКРИЯТ ДАЛАВЕРИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА!
458
4
 
23
 
! Отговори
??? преди 11 години
На този човек сивото вещество май му липсва. Той е за затвора, а продължава да се репчи по такъв глупав начин. Очаквах тази сутрин да нахлуе пак в БТВ, където гости бяха Рашков и още един господин работел в МВР. Нали офиса на Цв.Цв. е над БТВ, но явно не му стиска.
457
5
 
25
 
! Отговори
до 590, 591, 592 преди 11 години
Ти си ***!Точно почтените хора се притесняват от този тип подслушвания. Знаеш ли на колко свестни хора мутрите и протежетата на ГЕРБ отмъкнаха бизнеса, благодарения на заплахи и изнудвания??? М?За БОко и Цецо - съд и затвор! Там им е мястото. По-крадливо и по-мутренско управление не е имало в БГ за цялата й 1300-годишна история! Бетер турците през робството са!
456
2
 
6
 
! Отговори
атанас преди 11 години
трябва трябва
455
3
 
14
 
! Отговори
Банкеръ преди 11 години
То куче от лаина отказва ли се бе.Аре у лево.
454
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпниците от всякакъв ранг ги е страх да не ги подслушват, защото ще им разкрият престъпните схеми! За това сега реват толкова силно! Мечтата на всеки престъпник е да няма подслушване, да няма полицаи, които съвестно си вършат работата. Помня как същите реваха, когато МВР арестува международно издирвания престъпник Кленовски, който изяде един шамар от полицай! То беше неописуем рев на комунистите, че уж имало полицейщина в България, даже техните евродепутати лъжеха в Брюксел за уж ежедневен полицейски произвол!
453
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честните и почтени хора в България не им пука дали МВР подслушва или не! Защо не ги е страх от подслушване? Защото не крадат, не продават наркотици, нямат обръчи от фирми с които да препират незаконно придобитите пари от проституция, хазарт, наркоразпространение и изнудване и дори и да ги подслушват няма за какво да се притесняват! Притесняват се само тези, които извършват престъпна, противозаконна дейност и искат това да се запази в тайна от МВР! Не случайно Станишев, Местан, Сидеров, Кунева и Костов в един глас гракнаха срещу подслушванията, това показва техните партии какви са!
452
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой го е страх от подслушване?Престъпници от всякакъв калибър: изнудвачи, рекетьори, убийци, наркопласьори, търговци на жива плът, държавните изменници, работещи с резидентите на Русия тоест всякакви престъпници, правещи пари от незаконна дейност! Кой нададе вой до небето срещу подслушванията: Станишев, Местан, Сидеров, Кунева и Костов! Какъв е извода! Направете си го сами и ще знаете за кой да не гласувате и кой ще работи за спокойствието и просперирането на страната ни!
451
5
 
23
 
! Отговори
гейБЕР преди 11 години
ЦЕЦО -ЛЪЖЕЦО КУМЕЦО изкара виновна тъщата си за апартаментите . НАГЪЛ ,по НАГЪЛ политик не е имало до сега в България
450
5
 
26
 
! Отговори
Наглеци преди 11 години
И тия наглеци утре ще дойдат в моя град и нахално цинично ще ме призовават да гласувам за тях.Няма да го бъде.
449
5
 
21
 
! Отговори
А сега накъде? преди 11 години
Сега пак ЦвЦв и Буда ще се покрият като мишоци - сиви, мокри, нещастни, нахални.Пак кръвно, пак посещения на ходжи и попове.
448
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чл. 34а. (Нов ДВ, бр. 109 от 2008 г.) (1) Контрол върху прилагането и използването на специалните разузнавателни средства се осъществява от: 1.МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, когато специалните разузнавателни средства се прилагат и използват от структурите на Министерството на вътрешните работи; 2. председателя на Държавна агенция Национална сигурност, когато специалните разузнавателни средства се прилагат и използват от структурите на Държавна агенция Национална сигурност.
447
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е ,когато се дава огромна власт на ***, комплексиран, нереализиран и болен човек.
446
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как ще се откажеш, нали ще те освиткат. На толкова хора си направил "добро". Параноик, *** да подслушваш тъща си.
445
7
 
21
 
! Отговори
Невинен преди 11 години
Цецко, а защо се трият подслушаните разговори?Разбира се , че не сте виновен.За 3 години вие не носите никаква вина.Бяха виновни Станишко и тройната коалиция. А да те видя сега как пелтечите с Боко.
444
5
 
24
 
! Отговори
:) преди 11 години
Нагъл до безобразие!!! Нагъл и гнусен!!!!! ***!
443
4
 
21
 
! Отговори
Аз не знаех!? преди 11 години
Айде Цвятко ни лук ял ни лук мирисъл!Не било негова работа!?Поеми си последствията като мъж.Или изобщо не се връщай, а ходи и тринирай децата по физкултура, поне там може да си полезен, нали за това си учил!
442
5
 
24
 
! Отговори
Доктора преди 11 години
Ще се откажеш Цветане , ще се откажеш!Со кротце , со благо и с повечко кютек - няма начин да не се откажеш!!!Такива *** като теб не са за политиката!!!Не са и за даскали !!!Какво ли да те правим ?Засега си купи раирана пижама , пък после ще видим....
441
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Василев върви се прегледай на психиатър
440
6
 
25
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
В момента гледам БТВ и продължавам да се убеждавам какви долни *** и *** са тия от ГЕРБ! Три години и половина не им стигнаха да направят закон за СРС-тата, и сега се опитват да обвинят и новата министърка, че е виновна! *** наглостта! Хората трябва да имат елементарно човешко достоинство и чест! Да, ама не! Тея от ГЕРБ са пълни ***!