Борисов ще иска касиране на вота

"Ще правя кабинет на малцинството, макар че не очаквам подкрепа"
Обновена: 16 май 2013 16:47 | 16 май 2013 13:19, Веселина Йорданова
1367

Снимка: БТА

Днес, най-късно утре ГЕРБ ще внесе жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Мотивът ни е грубото погазване на закона в деня на размисъл. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след изборите на 12 май, когато от ГЕРБ решиха да изчакат окончателните резултати на ЦИК. Според тях партията на Борисов, която получи най-много гласове, ще има 97 депутати в новия парламент.

Най-добре е да се направят нови избори, заяви Борисов. В конфигурацията, в която са четирите политически партии в парламента, не би могло да се направи стабилно правителство, смята той.

Борисов заяви, че не знае как „Атака“ и ДПС ще се подкрепят. Според него е абсолютно несериозно да се говори за програмно правителство предвид тезите на партиите по важните теми.

Освен да намерят една обща тема - да се вземе някой голям заем, който година-година и половина да се изхарчи. Ако това се направи, искам българите да знаят, че след това Господ няма да спаси България, беше категоричен лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
Борисов смята да предложи правителство на малцинството в рамките на този парламент, знаейки, че то няма да бъде подкрепено. Длъжен съм за този над един милион българи, застанали зад нас, аргументира се той.

Новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец и половина, смята лидерът на ГЕРБ. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че във всички избирателни секции представителите на опозицията са болшинство. Според него няма начин при това разпределение на силите вотът да бъде подменен.

Борисов е категоричен, че няма да преговаря с БСП за съвместно управление. Те минаха всякакви граници, заяви той.

Допуснали сме много грешки, направеното плюс грешките прави над половин милион избиратели. Топли ме и ми е добре, заяви Борисов в коментар на получените от партията му 97 депутати.

Нямаме никакво съмнение за категоричната победа за първи път в новата история на ГЕРБ, каза Борисов.
Той благодари на всички симпатизанти на партията, които я подкрепиха. За пръв път в новата ни история политическа партия да е отново победител на парламентарни избори, посочи той.

Първото място на ГЕРБ е истинската оценка за тези четири години, глас народен, глас Божи. Както и да гледам резултатите, 97 е повече от 84 - и наобратно, и три пъти да ги гледам, заяви Борисов, като визира резултата на „Коалиция за България“.

Лидерът на ГЕРБ показа и разпределение на гласовете по възраст. Техните „млади хора“, които гласуват за тях, са след 60 години, коментира той.

Зле сме при хората с основно образование, още по-зле сме, където е по-ниско от основно образование, там категорично ни побеждават със 17% срещу 40%, обясни Борисов.

По принципа етническа принадлежност най-добре сме при българите и турците, отчете Борисов. По тип населено място, за София, където се срещнах челно с лидера на ПЕС Сергей Станишев, сме ги победили 37.7% на 22.4%, изтъкна още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отчете победа на партията си и в областните и в големите градове. С една дума - 97 на 84, завърши той.

Борисов заяви, че българите в чужбина - САЩ, Европа, Русия са едно към 4-5 в полза на ГЕРБ. Само в Турция са повече гласувалите за ДПС. Тези хора не искат друга партия освен ГЕРБ, която остана първа политическа сила, коментира Борисов прогнозите на социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1367
Още по темата: Бойко Борисовизбори 2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
933
2
 
5
 
! Отговори
До Надежда преди 11 години
Незнам кой се държи като ощипана мома. Впрочем Боко винаги така се е държал, когато нещо не му харесва. Болно е, да спечелиш и същевременно да загубиш! Разбирам го и затова му прощавам този последен ход и отчаян опит да спаси кокала. А той е примамлив, няма съмнение.
932
5
 
7
 
! Отговори
Марсианец - чукча преди 11 години
До НАДЕЖДАГЕРБ има право само да влезе в затвора целукупно - като парламентарна група или като политбюро.Кой поръча бюлетините, при положение че нито една друга партия няма достъп до обществената поръчка- Доган ли или Мая Манолова - и защо трябва да се крие от хората какво се поръчва и защо се поръчва- нали е открита обществена поръчка??Кой заведе Мирослав Найденов и Кокинов в дома на ББ - Местан ли? И защо хората да не знаят как са управлявани и какви ги вършат първите хора на държавата?
931
5
 
12
 
! Отговори
Коко преди 11 години
От снимката ни гледат погледи на хора изплашени от бъдещи прокурорски преследвания.Очаквам да излязат на светло престъпленията, които са вършили в правителството на ГЕРБ
930
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
станишев и борисов, стягайте багажа и марш при приятелите ви костов, кунева, царя и останалите от старите муцуни. време е за пенсия. нездравословно е повече от 2 мандата в политиката, почвате да блещите пълни глупости и съвсем спирате да виждате ежедневието на обикновения българин. малко чакане по опашки, пътуване с градски транспорт ще ви се отрази добре.
929
7
 
8
 
! Отговори
100% касация преди 11 години
Касирането на изборите е напълно възможно и то на 100% при условие, че Буда и ГЕРП си признаят за Костинброд и всички шменти капели, купуване на гласове, фалшиви бюлетини и т.н. мошенгнации ......
928
12
 
13
 
! Отговори
НАДЕЖДА преди 11 години
ТОЗИ НАРОД ПОЛУДЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПСИХЯСАЛИТЕ "ПОЛИТИЦИ" МЕСТАН, СТАНИШЕВ И СИДЕРОВ. ТЕ ОЩЕ МЕСЕЦИ ПРЕДИ ВОТА СЕ ЗАКАНИХА ЗА ГОЛЯМ КУПОН И СИ ГО НАТВОРИХА. САМО ЧЕ НЕ ПРЕДПОЛАГАХА ЧЕ БОЙКО ИГРАЕ ТВЪРДО И Е ГОТОВ НА НОВИ ИЗБОРИ. КАТО МИШКИ СЕ РАЗПИЗПИЩЯХА ДНЕС ЩОМ РАЗБРАХА, ЧЕ ЩЕ КАСИРА ИЗБОРИТЕ. А ЧЕ ГЕРБ ИМА ПРАВО ДА КАСИРА ИЗБОРИТЕ Е ИЗВЪН ВСЯКО СЪМНЕНИЕ И ВСИЧКИ - БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ - ЗНАЕМ ТОВА...
927
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Калин Попов-стига сте повтаряли"умните мисли" на" вожда"!Десетки пъти беше обяснено как става,но вие гербаджиите или се правите,че не разбирате или сте наистина много ***,за да го разберете!
926
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За нови избори ще плаща този, който плати за референдум за АЕЦ Белене.
925
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тез,които най-много плюят и се радват,най-много ще плачат от ,,програмното?''правителство на безотговоростите,но *** НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА.Когато се съкращават държавни служители в нормалните страни и когато цялата Еврозона е в рецесия ,в България щели да създадат 250 000 работни места.Нека,така и ще стане като още милион българи освободят своите работни места и отпътуват където им виждат очите.
924
9
 
6
 
! Отговори
До ! преди 11 години
Майчето поне прилича на жена, а герберските матрони откъде ги изкопаха, думи нямам. Една прилична на вид жена няма в тази партия. И мъж де... кеф ти Цецо, кеф ти Дянков. С конкурс са събирани, опс, на кръстопът са намерени.
923
13
 
11
 
! Отговори
33 преди 11 години
ТОЗИ ТОЛКО НИ Е ОМРЪЗНАЛ ЗА ТЕЗИ 4 ГОДИНИ С ПОСТОЯНОТО ХЛЕНЧЕНЕ , ЧЕ ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА ТО ПЛАЧКАЛО , ПЛАЧКАЛО АМА ТОЙ Е КАТО НЯКОЯ ЖЕНИЧКА
922
16
 
16
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Бойко напълно се е побъркал.Не му се ядосвайте нито му се присмивайте,човека има нужда от психиатър.
921
18
 
18
 
! Отговори
55 преди 11 години
Я го вижте на плаката как маха с пръст. И каква физиономия на н*сран има на другата. Няма да може по 100 000 пъти на ден да казва: АЗ,АЗ,АЗ... Дааа, когато управляваш държава трябва по-често да се чува НИЕ, а не АЗ. Това най-ме дразнеше в тоя *** - забрави, че Бог е един!
920
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хем *рано, хем голямо!!!!
919
5
 
9
 
! Отговори
оракул преди 11 години
такае загуба трузно се понася ако все пак се стигне до нов вот тикво мутро слухарската и фалшификаторската партия и ако не успеят сфалшификации реално са на границата между 3 и 4 процента
918
15
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
Пет дни се кри като мишок, а той какво измислил. Понеже няма как да управляват, изборите са нечестни. ***, толкова е жаден за власт, че чак плаши.
917
14
 
18
 
! Отговори
owen преди 11 години
*** ще сътвори поредния бъркоч.
916
14
 
16
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
Абе Мутро,а кой ще плаща за нови избори ? Пак от хазната и данъкоплатците нали. И още колко милиона ще раздадете на *** да гласуват за ГЕРБ ? А бюлетини напечатахте ли си вече? Няма да избягаш от закона,колкото и милиарди да си заграбил от бедния народ през "управлението" ти
915
12
 
12
 
! Отговори
Калин Попов преди 11 години
До всички умни и мислещи !Манипулации някакви с бюлетини могат да се направят само в секционните комисии, но там ГЕРБ са 20% . Така , че е много малко възможно! След съставяне на протокола на секционната комисия никакви други манипулации не могат да се осъществят с бюлетини , защото е важен протокола , а той се размножава многократно и всеки може да провери дали е фалшифициран в последствие.Извода е , че няма начин чрез бюлетини да се манипулират тотално изборите !
914
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не казва как тези "фалшиви бюлетини"ще се окажат в урните и ще се превърнат в законни гласове за предварително определена партия.