Орешарски призна: Пеевски беше грешка

Оставката какво ще реши в момента, попита риторично премиерът
Обновена: 17 юни 2013 14:05 | 17 юни 2013 09:02,
398
Орешарски призна: Пеевски беше грешка
Пламен Орешарски няма да подава оставка. Снимка: БТА

Номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС очевидно беше грешка и обществената реакция го показа по категоричен начин”. Това заяви пред bTV премиерът Пламен Орешарски в коментар на протестите, започнали в петък след избирането на Пеевски за поста от парламента.

Министър-председателят обаче обяви, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред, тъй като в следващите 2-3 месеца трябва да се вземат решения, от които зависи огромна част от развитието на страната за седем години.

„Оставката е много лесно лично решение. Още в началото казах, че приемам голямо предизвикателство. Притесняваха ме всички предизвикателства, в това число и огромните очаквания на обществото. Оставката какво ще реши в момента? Още няколко месеца ще има служебно правителство, след това ще се насрочат избори по същия Изборен кодекс, това ще възпроизведе същата или сходна политическа обстановка”, каза още Орешарски.

Той беше категоричен, че в момента в който парламентарните групи на БСП или ДПС имат съмнение в него, премиерът е готов да подаде оставка. 

Още по темата
Орешарски отказа да отговори на въпрос дали номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС, което доведе до масовото недоволство и протестите в страната, е негово лично решение. Той само каза, че няма да прави публично достояние разговори по важни неща с различни партньори.

„Когато обсъждахме с партиите, които ни подкрепят, номинацията на г-н Пеевски, надделя мнението, че за шеф на тази институция е необходим решителен човек, който има да свърши много работа. Аз се изкуших от възможността за бързи резултати. Като че ли обаче подценихме противоречивия образ, който е изградил... или се е изградил за г-н Пеевски”, направи анализ на решението от петък премиерът.

Той отново заяви, че за поста шеф на ДАНС били обсъждани и други имена, но не пожела да ги обяви публично.

„Считам за некоректно да се пита кой какви номинации е предложил. За мен по-важното е, че беше направена политическа грешка”, отсече премиерът.

Орешарски ясно си давал сметка, че правителството загубило част от легитимността и доверието. В следващите няколко дни щял да предложи нова кандидатура за поста шеф на ДАНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
37
 
! Отговори
аз преди 10 години
Вече нямате право на грешки Другарю! Нито ти,нито никой в онази *** наречена парламент!Всяка грешка вече ще се наказва от народа и то с оставки! Няма да търпим още 23г експерименти! АЗ съм против вашата коалиция!
6
5
 
38
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Оставката решава много неща, на първомясто да се махат куклите на мафията, БСП, ДПС И АТАКА
5
3
 
25
 
! Отговори
12 преди 10 години
nominaciq na premier sa6to be6e gre6ka! duduk, ostavka i mar6!
4
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той беше категоричен, че в момента, в който парламентарните групи на БСП или ДПС имат съмнение в него, премиерът е готов да подаде оставка. бсп и дпс не са БЪЛГАРИЯ имайте поне малко достойнство и се оттеглете не ни плашете че ще стане по-лошо напротив ще стане по добре когато спрете с манипулациите си
3
4
 
41
 
! Отговори
Оногондур преди 10 години
Този доказа ,че е зависим и поддаващ се на манипулации човек.Не може да бъде премиер подобна личност.а си подава оставката.
2
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде като е бил грешка пиши сега оставчицата и в парламента!Или ще оправдаете правилото "Комунист сдава властта само с кръв", другарю Бадемов?
1
6
 
52
 
! Отговори
Уруд Абсолютен преди 10 години
Опостушарски вън ! Заедно с целият си цирк маймуни !