Уволнението на Калин Каменов било гаф като с Пеевски

НПО-та застанаха зад махнатия шеф на ДАЗД
Обновена: 2 авг 2013 14:12 | 2 авг 2013 12:36, Камелия Цветанова
46
Уволнението на Калин Каменов било гаф като с Пеевски
Калин Каменов. Снимка: Facebook

Около 20 неправителствени организации застанаха зад уволнения вече председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов.

Техни представители дойдоха днес в парламента, за да обяснят колко добре си е вършил работата.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че смяната му е "политическия реваншизъм и разправа със служителите в държавната администрация".

Още по темата
От неправителствения сектор застъпиха същата теза, че уволнението му застрашава деинституализацията на децата от домовете, която е по европейска програма.

"Извършва се едно безпринципно кадруване и уволнение, което никой не е искал", заяви Ирина Абаджиева от Инициативен родителски комитет. Според нея няма никакви мотиви за уволнението на Каменов.

"Никой от нас не е намерил някакъв проблем в управлението на агенцията. На негово място се назначава човек, за който вече има съмнения за финансови злоупотреби", категорична бе Абаджиева и се опита да разсее съмненията, че ГЕРБ стои зад НПО-тата.

"Не сме събрани, защото сме агитка на ГЕРБ. Тук сме, защото това, което се случва, засяга всички нас като майки и като граждански организации", подчерта тя и допълни, че представителите на НПО-тата ще останат в парламента, за да изчакат премиера Пламен Орешарски и да говорят с него.

Бившият социален министър Тотю Младенов коментира, че уволнението на Каменов и назначаването на нов председател е не по-малък гаф от този с Делян Пеевски.

"Калин Каменов заслужава да управлява ДАЗД, защото той не е нужен на политиците, а на всички неправителствени организации и реализирането на европейските проекти", заяви на свой ред зам.-председателят на ГЕБР Цветан Цветанов.

Междувременно Калин Каменов обяви, че се готви да заведе дело срещу депутата от БСП Христо Монов.

Причината - сутринта социалистът каза, че "когато беше назначен да работи в ДАЗД през ноември 2009 г., Калин Каменов нямаше нито един ден работа в системата на закрила на детето, беше работил единствено и само като електротехник".

"Това е институция, която трябва да взима важни законодателни решения, а не да се превръща в кръчма, в която да се говори с махленски тон. Ще поискам записа от изказването на Монов и ако наистина съм бил обиден, ще го дам на съд за обида и клевета", отсече Каменов.

Той добави, че е чул и доста граждани, които се готвят да заведат колективен иск срещу Монов, защото ги нарече "интернет лумпени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Да чете Ари! преди 10 години
До АриТуй за Хитлер си го заври на много тъмно, сещаш се къде - в НК на РБ има специален текст за тези, които под каквато и да е форма пропагандират фашизъм. А комунистите положиха всички усилия да върнат българомохамеданите в българската общност, да се чувстват българи и да не са унизени. Между другото туркинята Ширин Местан говареше прекрасен български, както и съпругът й. За разлика от други...
41
0
 
1
 
! Отговори
бонобо преди 10 години
До ShopО, ***, ти и от ентомология ли разбираш? Нямало било калинки? Имаше, имаше! И *** (от зърнената мафия), и дървояди (от дървената мафия), и *** по тютюна (от контрабандистите на цигари), и такива, дето се хранеха с индийски коноп...При Бойко много насекоми благоденстваха.
40
1
 
1
 
! Отговори
Гери преди 10 години
Каква грешка ? Отдавна трябваше да си отиде ............
39
3
 
4
 
! Отговори
Веселина Узунова преди 10 години
Познавам Калин от университета и имам отлични впечатления от качествата му. Той е юрист и не е бил ел. техник. Пожелавам му да осъди Монов за клевета и за всички десетки хиляди протестиращи, които засипа с обидни квалификации!
38
3
 
4
 
! Отговори
nnn преди 10 години
до анонимен 23:нямаше и месец. тогава Бойко каза администрацията 15% да се намали. За една седмица уволниха всички, които реално можеха нещо. Останаха синовете, племенниците, на този детето, на съседа жената и т.н. Този филм го гледаме на всеки 4 години. Лично аз вече го гледам извън администрацията.
37
9
 
4
 
! Отговори
Владо Кузов преди 10 години
Не може да се отрече, че прилича на педофил! :D
36
1
 
1
 
! Отговори
jiko преди 10 години
kominiagite she vi vzemat akala tav v bulgaristan, ostanaloto she go vzemat izbiratelite im-maglalusite
35
10
 
15
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Никакви калинки не са назначавали в ГЕРБ. Имаше една Калина, назначена по грешка и веднага я махнаха. Даже не беше доказано, че е нанесла някакви вреди.
34
5
 
16
 
! Отговори
Absolutism преди 10 години
БКП/БСП почват да слагат свои хора на позиции. операция "ОШУШКВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ" е в ход....
33
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смятай какво крадене е било и колко хора е хранил тоя ...
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми ясно едно тия шефове на държавни агенции нямат ли си атестации,а те са две-на работното му място,какво се изисква за изпълнение или задължения в сектора,натовареност спрямо хронометъра,за да си получи възнаграждението и атестация на личноста като видове цензове,квалификации съответстващи,придобити изисквуеми от държавата и представени му за изпълнение и справянето му с тях.Ако е кандидадствал със свой екип или имал такава към НПО и сам си е писал атестациите към тях,ало пардон,това е държ.
31
2
 
32
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Назначават *** Жечева - колежка на Орешарски от одс - тогава Орешарски е финансов министър а тя шеф на ДАЗД - след мандата Шулева я уволни за злоупотреби - плащаше наем за офис в сграда на мултигруп - 36 000 лв на месец.Завръща се на бял кон както се казва.Нашите са на власт.
30
3
 
17
 
! Отговори
BURGAZLIA преди 10 години
Надминаха "калинките", назначавани от ГЕРБ! Всеки човек греши- умният и почтенният се извиняват, но толкова пъти грешка-прошка??... Наистина ли си вярват? Или ние, българските данъкоплатци, трябва да им повярваме и едва ли не да им простим? Да не би да сме в "детската възраст на комунизма", когато всички грешки бяха простими? ?
29
1
 
3
 
! Отговори
anon преди 10 години
До Анонимен 21Няма деца, бе, той няма как да забременее, но опитите продължават
28
19
 
5
 
! Отговори
гост преди 10 години
Отстраняването на Калин Каменов е професионално, а не политическо! Това се доказва чрез действията му през тези 50 дни на протести.
27
1
 
3
 
! Отговори
Данъчен преди 10 години
До iАнонименЗа Ваше сведение, държавните служители работят на трудово или служебно правоотношение получават заплати и им начисляват 10% данък върху ДФЛ, т.е. те също се трудят, отчисления им данък влиза в РБ. Размерът на този данък в повечето случай е по-голям от размера на данъка, който се начислява при работещите на тр. договори на минималния осигурителен праг.
26
5
 
16
 
! Отговори
Ари преди 10 години
Сега ще назначат някой турчин дето не може добре да говори български. Хак да им на българомохамеданите ,който пишат тук. Ей това комунистите за власт са готови да сменят имената да дедите си с турски имена и на гробищата биха посегнали само и само да са на власт. Отвращавате ме низши души. Хитлер добре е започнал да избива комунисти, жалко , че не му е стигнало времето. Най- големите безбожници в света са тези червените.
25
7
 
30
 
! Отговори
kalina.genova.39 преди 10 години
Каквото и да бръщолевите, аз познавам Калин от най-ранното му детство и знам, че е качествен човек. Уволнението е чисто политически, като изобщо не е помислено за проблемите с децата. По-нагло поведение от това на днешните управляващи не мога да си представя, че може да има.
24
30
 
12
 
! Отговори
гост преди 10 години
Калин Каменов трябваше да си отиде преди 50 дни!Той заложи на семейното възпитание и че децата са с родителите си!Това не е правилно.Децата бяха вечер до късно по площадите,превъзбуждаха се , слушаха какви ли не обидни думи .Възпитаваха се в агресивност и омраза! Много добре, че го отстраниха Калин Каменов!
23
40
 
12
 
! Отговори
УДРИ ЗДРАВО преди 10 години
ЗАЩО ПЛАЧЕТЕ ЗА ТОЗИ СТРАХЛИВЕЦ! АЗ МУ ПИСАХ В ПЪРВИТЕ ДНИ НА ПРОТЕСТИТЕ,ЧЕ ТАМ НЕ Е МЯСТОТО,КЪДЕТО ДА СЕ ПОДВИЗАВАТ МАЛКИ ДЕЦА С РОДИТЕЛИТЕ СИ-КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ГИ УЧЕЛИ НА БОРБА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. КАК СТАВА ТОВА,ПРИ ТОЗИ ШУМ,КОЙТО ВЗЕ СЛУХА НА ЖУРНАЛИСТ ОТ СКАТ, ПРИ ТЕЗИ ВИКАНИЯ В НАЧАЛОТО-"СТАНИШЕВ-*******СТ,ВОЛЕН-КУ**О,ЧЕРВЕНИ *** И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ЦВЕТУЩИ ПСУВНИ. В НАЧАЛОТО РЕДОМ С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЯХА И УЛТРАСИТЕ,ПИЯНИ ИЛИ ДРОГИРАНИ,С БУТИЛКА БИРА В РЪКА-СЕДНАЛИ В 24.00 ЧАСА НА ОРЛАВ МОСТ.И