Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета

Поотделно никой не може да бие БСП и ДПС, коментира експремиерът
Обновена: 8 авг 2013 14:52 | 8 авг 2013 13:22,
272
Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета
Борисов пак поиска парламентът да се събере. Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По негови думи само едно обединение в център-дясно може да победи БСП и ДПС в момента.

Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.

Още по темата
Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно, заявява Борисов, цитиран от БНР.

"Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", признава експремиерът. 

Борисов отново поиска и незабавно свикване на извънредно заседание на парламента заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията на Закона за бюджета. Както Dnes.bg вече писа, държавният глава наложи вето на актуализацията на бюджета, искана от кабинета.

Той обясни още, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Вчера стана ясно, че председателят на НС Михаил Миков ще насрочи извънредно заседание на НС на 30 август, а ГЕРБ поискаха парламентът да се събере незабавно.

Още вчера Борисов обясни, че партията му ще задвижи процедура по правилника, която изисква подписите на 48 народни представители за свикване на заседание.

Борисов отново подкани БСП и ДПС да се върнат бързо в пленарната зала, за да се “изгласува“. По думите на лидера на ГЕРБ е ясно, че актуализацията ще бъде приета, но ГЕРБ все пак ще им предложи да се съобразят с ветото „поне в частта, в която видно е, че грешат“. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
6
 
! Отговори
атомника преди 10 години
всички са заразени от власто любие,леви, десни,прави хемилиони рецедив партини нагаждачи без капка свян само да се доберат до ямата народна. неим вярваи бедни ми народе те мислят как да те подведат за да продължат да те смочот до последнияти миг. време е вече да встанев и да се отарвеш от тази ***.
213
4
 
6
 
! Отговори
wc преди 10 години
kartechen ogan po borisov i podrajnicite my vednaga smart na bezmozachnite kradlivi yrodi
212
6
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 10 години
КОЙ СИ ТИ БЕ , МУТРЯГА -БЕЗХАБЕРНИК ,ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ТАКА ? ТИ НЯМАШ ТАКИВА ЗАЛОЖБИ В ТИКВАТА СИ ! КАЖИ НА ПСИХОЛОЗИТЕ И ПРОФЕСОРИТЕ ОТ СИМЕОНОВО , ЧЕ СА СЕ ОБЪРКАЛРИ И СА ТЕ ПОДВЕЛИ /ВЕЧЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ / И НАРОДА НЕ ВИ ВЯРВА ,КАКТО НЕ ПОВЯРВА НА СДС , КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО !
211
4
 
14
 
! Отговори
Аз да си кажа преди 10 години
Бацееееееееее...Нали си знаеш? Който сее ветрове, жъне бури.:-)
210
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 10 години
Струва ми се ,че думата комунист започва да се превръща в комплимент!И няма как да е иначе като си знаем кои са родните ни реформатори-целуваха краката на Тодор Живков,после подмолно се самообявиха за демократи,узурпираха властта и окрадоха и разпродадоха България за жълти стотинки!Разграбиха и унищожиха родината ни,за да угодят на новите ни западни господари!
209
2
 
8
 
! Отговори
гг преди 10 години
МБСП от цяла България е впрегнато по форуми да защитава народната република
208
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата си играе с огъня!
207
3
 
4
 
! Отговори
мас преди 10 години
какво?да се наведем заедно?пак?
206
3
 
18
 
! Отговори
BUDA OUT преди 10 години
Проверена през последните поне 15 години истина в живота в България КОЙ СЕ Е ДОПРЯЛ И КОЙ СЕ ВЪРЗАЛ НА НОМЕРАТА НА БОКО БАНКЯНСКИ Е ИЗГОРЯЛ!Затуй внимание, и по-далече от Боко Банкянски!
205
7
 
17
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТИ БОРСОВ СИ БОЛЕН,*** ДА СЕ ЛЕКУВАШ.ТИ НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВАШ,НИТО НАЦИОНАЛНАТА ПРЕДАТЕЛКА КУНЕВА.ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО БЯХТЕ НА ВЛАС ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23Г.СТЕ МЕКО КАЗАНО НЕДОСТОЙНИ И ПРОДАЖНИ ТИПОВЕ.МАХНЕТЕ СЕ С МИРА ЗАЩОТО СЛЕДВА СЕКИРА.НИКОИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ КОИТО НИ СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА ,ИЗГОНИХА ОТ СТРАНАТА ВСИЧКИ МЛАДИ,ОБРАЗОВАНИ,УМНИ И КАДЪРНИ ХОРА.
204
5
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
От интелигентните писания в този форум разбрах, че в България освен комунисти и антикомунисти нищо друго не вирее. И така май ще бъде още пет поколения олиго*рени с програмирани мозъци.
203
10
 
16
 
! Отговори
Горан преди 10 години
парламента трябва да се върне в работен режим и да натрие носа на Плевнелиев. Тоя Плевлю си разиграва коня и няма кой да го вкара в пътя.
202
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парламентът излезе в отпуск в нарушение на Кодекса на труда. Всеки работещ гражданин в България знае, че трябва да има 8 месеца непрекъснат трудов стаж при постъпване на работа, за да има право на платен годишен отпуск. Парадоксалното е, че правещите законите не ги спазват.Би трябвало да се провери дали са си гласували платен отпуск. Не трябва да забравят, че те са НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. Всички средства за тяхната издръжка са от същия този бюджет, който е ЗАКОН, гласуван от самите тях.
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДСБ щом е в реформаторският блок той щеви разваля работата даже и Кунева те сиса кучета на Станишев.
200
7
 
23
 
! Отговори
Сънчо преди 10 години
Сънува си, бленува си, а като се събуди се размечтава и започва да избълва мечтанията си. Що е то? И правилният отговор е бойко банкянския. Ние вече не сме неговите избиратели. Сбогом !
199
7
 
24
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Махай се!
198
11
 
23
 
! Отговори
иван преди 10 години
Имахме *** премиер размина се сега пък президента.Край махам се от БГ.
197
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета.А теб кога ще те свалим.Всички досегашни трябва да бъдат премахна ти.Бойко си ги наглася за негова полза.
196
2
 
6
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
До иван: кажи верно...сигурно ли е тва....
195
18
 
8
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
Бойче,не можех да ви гледам...нооооооо...на фона на плана...курешарски..сте си направо манна небесна