Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета

Поотделно никой не може да бие БСП и ДПС, коментира експремиерът
Обновена: 8 авг 2013 14:52 | 8 авг 2013 13:22,
272
Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета
Борисов пак поиска парламентът да се събере. Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По негови думи само едно обединение в център-дясно може да победи БСП и ДПС в момента.

Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.

Още по темата
Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно, заявява Борисов, цитиран от БНР.

"Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", признава експремиерът. 

Борисов отново поиска и незабавно свикване на извънредно заседание на парламента заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията на Закона за бюджета. Както Dnes.bg вече писа, държавният глава наложи вето на актуализацията на бюджета, искана от кабинета.

Той обясни още, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Вчера стана ясно, че председателят на НС Михаил Миков ще насрочи извънредно заседание на НС на 30 август, а ГЕРБ поискаха парламентът да се събере незабавно.

Още вчера Борисов обясни, че партията му ще задвижи процедура по правилника, която изисква подписите на 48 народни представители за свикване на заседание.

Борисов отново подкани БСП и ДПС да се върнат бързо в пленарната зала, за да се “изгласува“. По думите на лидера на ГЕРБ е ясно, че актуализацията ще бъде приета, но ГЕРБ все пак ще им предложи да се съобразят с ветото „поне в частта, в която видно е, че грешат“. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
14
 
24
 
! Отговори
иван преди 10 години
гербери олигофренски марш в затвора крадци безподобни.Избори ще има през май.......2017.
193
8
 
25
 
! Отговори
Kalinov преди 10 години
бате Бойко пак точи зъби за властта. Върти суче все на там води. Един път така, един път иначе. Е до кога така ?
192
6
 
14
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Боко,гламав пожарникар такъв,каква алтернатива предлагаш и с кого ще я реализираш или ще обещаеш да намериш честен шеф на митницата в Свиленград.Пък и ако желаеш може да ме назначиш.но да те предупредя и аз съм човек и аз може да се изкуша.Pekunia non olet-lat.Впрочем герберите да не ме плюят и аз мразя комунопитеците,проклел съм ги до 9-то коляно,маика им безродна,комунистическа.
191
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Valeri KostadinovА не му ли казаха кои фалира Бьлгария 1997.
190
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнтикомунистовПротив комуниста др. Станишев и около него
189
4
 
24
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
само че алчния за власт *** си прави нещо сметката без кръчмаря, поради простата причина че общо взето Кунева и другите от т.н. "Реформаторски Блок" (току що го чух по новините) му казаха да си "е.. м....та", и образно казано му показаха среден пръст с най общия довод че именно заради неговото управление държавата в момента е в това катастрофално състояние и коалиция с него е абсурд. Отделен е фактът че Борисов и дясно е като магаре и космос - край с него, *** е политически труп.
188
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнтикомунистовА умните назначават турци на вьзлови места.И ще се казвате Антикомунистовоглу
187
6
 
20
 
! Отговори
антипротест преди 10 години
ГРОБ си изкопаха гроба, сега неистово се хващат за какво ли не, за да не паднат в него. Г-н Орешарски, на прав път сте довършете тази загубена кауза, като ги вкарате до един в затвора!!!
186
15
 
6
 
! Отговори
тъп негербер преди 10 години
До АнонименАма ***...каква са сасипали герб за 4 ри години?ама то така е,патките не помнят дълго...ако герб бяха съсипали нещо,нямаше да спечелят пак изборите,с което не може да се похвали никоя др партия...а мършавите *** са смели само когато са на глутница,каквато са си сформирали в момента...и моля ви патки и ***,следващия път,когато казвате нещо подобно,давайте примери моля..примери и доказателства..какво,когя и кяк е съсипано...за тройната коялиция-примери не бол,а хиляди....
185
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 10 години
Е, вече стана пределно ясно , кой стои зад протестите!? Нервите им вече не издържат, парите свършват , а и трябва да връщат на братята американци , защото не могат да изпълнят поставената и подплатена финансово задача.
184
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Падам от смях,като чуя за тези реформатори и за това как щели да вземат властта.Абе тя рибата още не се е излюпила от хайвера,а те софрата сложили.Първо кой е казал,че скоро ще има избори.Та те минаха преди три месеца и народът си каза думата.Българинът очевидно не желае американски *** да го управляват.Но най-интересното тепърва предстои,когато тази механична смес от политически аутсайдери започне да си избира ръководство и лидери.Та те евентуалните депутати ще са по-малко от партиите.
183
3
 
27
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
За съжаление господин Борисов все още не е схванал, че Реформаторският Блок не желае да се обвързва с авторитарната му организация. Самоцелното сваляне на някого от власт се вижда до къде води - до същото.
182
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ша са сете Боко, ама да не го изпреварят протестите!
181
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪРЗА МУТРАТА БУДА ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЩОТО ЗНАЕ ,ЧЕ ПРИМКАТА ОКОЛО ДЕБЕЛИЯ МУ НАБРЪЧКАН ВРАТ СЕ ЗАТЯГА ,СЛЕД АРЕСТА СЪВСЕМ НАСКОРО НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА ЗА РЕКЕТ И МОКРИ ПОРЪЧКИ НА РУМЕН НИКОЛОВ -ПАШАТА НА КОЯТО ГРУПИРОВКА ТЕЖЪТ МНОГО ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ПИСАТЕЛЯ НА МУТРИТЕ -ГЕОРГИ СТОЕВ КОЙТО ИМА НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО НА НАПИШЕ КАТО ПРЯК СВИДЕТЕЛ ЗА КРИМИНАЛНОТО МИНАЛО НА ББ КНИГАТА ,,МАДЖО,БОЙКО И ДРУГИТЕ'' С АРЕСТА НА ТЕЗИ СТИСНАХА ЯКО ЗА ТОПКИТЕ ББ
180
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастко-костовишката гмеж може само да лае като разгонена ***,не намираща пес.Ционистките *** от ГЕРБ и т.нар.реформатори(не е ясно какво точно ще реформират),могат да се обединят само на едно място,и това е политическото бунище.Едните вече са там,а другите скоро ще ги последват.
179
5
 
26
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Най сетне Борисов призна това което цяла българея знае, а то е, че той стои зад протестите и неговите олигарси плащат да се протестира.
178
5
 
3
 
! Отговори
До съдията преди 10 години
Ти трябва да си футболен съдия, като те гледам какви глупости пишеш...
177
17
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 години
Колкото и истерично да ревете червени ***, до няколко месеца пак бойко ще спечели властта и ще управлява България.И слава богу защото турците и комунистическите им роби ще унищожат държавата
176
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами, съвсем прав е. Едно обединение, би било отговорно решение в името на България. Алтернативата е БСП, ДПС на власт, крадене, мизерстване, глад и репресии. Трябва да се обеденят против мафията и руската инвазия.
175
2
 
25
 
! Отговори
Стефанов преди 10 години
Морално и прозрачно: Днес Боко мутрата тръгна да си търси верен другар... Видя, че само с президента няма да може да накара правителството да подаде оставка. Затова започна да ухажва десните, които до преди дни кореше, че искат да яхнат неговия протест. Остава само И.Ф. да даде нареждане, но има ли кой да изпълни поръчката ѝ? Предстои да разберем....