Цветан Китов оглави ДАТО

В момента той е заместник-председател на агенцията
Обновена: 23 окт 2013 13:49 | 23 окт 2013 12:49, Веселина Йорданова
2
Цветан Китов оглави ДАТО
Снимка: Булфото

Правителството определи Цветан Китов за председател на Държавната агенция „Технически операции”. В момента той е заместник-председател на агенцията.

Цветан Китов е инженер от Висшия институт на МВР и инженер по електроника от Техническия университет в София. В началото на кариерата си е работил в Столичната дирекция „Пожарна охрана”, в дирекция „Оперативно-техническа информация” и в главна дирекция „Национална служба за сигурност” – МВР.

През 2008 г. постъпва в ДАНС, където до юни 2013 г. е директор на специализирана дирекция „Оперативни технически операции”. През юни т. г. става директор на СДОТО в МВР, а от август е заместник-председател на ДАТО.

Както Dnes.bg писа, с промени в Закона за Специалните разузнавателни средства парламентът създаде специална агенция на подчинение на Министерския съвет – Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО).

Създаването й беше широко прокламирано от левицата като начин използването на СРС-та да се деполитизира, да се спре с гоненето на вещици и с безконтролното им използване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ДАТОЦветан Китов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Уркото преди 10 години
Пак ще има Ало, Цецо явно