Ново решение ще отменя приетото за мораториума

БСП и ДПС не са водили консултации за сезиране на КС
25 окт 2013 17:03, Анисия Иванова
9
Ново решение ще отменя приетото за мораториума
Снимка: БТА

Възможно е ново решение, с което да се отмени предишното за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци, каза председателят на парламентарната комисия по външна политика Янаки Стоилов от Коалиция за България.

Според него първо трябва да се реши реалният въпрос за условията, при които ще се закупува земя и тогава ще отпадне и необходимостта от приетото решение за мораториум, коментира Стоилов.

Той каза, че не е водил консултации с ДПС за съвместно сезиране на Конституционния съд. Според Стоилов първата по значение и време задача е заедно и с други парламентарни групи да обсъдят  промените, които се подготвят.

"Когато законът реши проблема, тогава или отпада необходимостта от гласувания мораториум, или той може да бъде ревизиран или отменен в сроковете, които остават до края на годината", уточни Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БСПсъдземя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Уф преди 10 години
Абе те хората с мерак се "взимат",пък като се разочароват-се развеждат!Зер в "сляпата неделя"много работи не се проумяват...
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румене пропуснал си правилото за двойно "н", което се учи в трети клас (суверен-суверени), но се опитваш да звучиш интелектуално и бръщолевиш глупости та пушек се вдига.
6
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 години
Като цяло е заблуда,че чужденците чакат на прага ни,за да изкупят земята.Те и сега могат да я купуват,просто трябва да си открият една фирма и толкоз.Само физически лица нямат право да пазаруват,но това е минимална пречка,защото пак повтарям,че трябва да си открият една фирма и свободно си я купуват и до сега.Друг е въпросът каква работа вършат депутатите,щом цял ден гласуват нещо и накрая се оказват,че то е против договорите които са подписвали по-рано.Това е тотална некомпетентност.
5
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
- С Е.С. СМЕ ПОДПИСАЛИ ДОГОВОР, А НЕ ЗАВЕЩАНИЕ!!!(при това без рефереддум)А в Унгария1. Земята може да се притежава само от унгарски ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА2. Европейци могат да я наемат и обработват, но... САМО С ЛИЧЕН ТРУД3. Европейци могат по изключение да притежават земя, НО:- Да имат ПОСТОЯНЕН АДРЕС В УНГАРИЯ- Да я обработват С ЛИЧЕН ТРУД!И накрая:- Всяка точка от всеки договор може да се предоговаря- Всяка точка може да се обяви за явно неизгодна (ако е наистина такава, а дори и да не е била, може да стане) и да се отмени едностранно.
4
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Договора с Е.С. е НИЩОЖЕН!Защото включва отстъпване на НАРОДЕН СУВЕРЕНИТЕТ, а не е утвърден с референдум!К-яЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция (ПАРЛАМЕНТА Е САМО ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ) или отделна личност (ПРЕЗИДЕНТА) не може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ.
3
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Просто е!1. Е.С. е съюз на СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ2. Договора не е завещание3. Процедурата по Предоговоряне на коя да е точка е Част от Договора4. Договора на България е Противоконституционен, защото не е утвърден с референдум от суверена (това е народа, а не Н.С.)5. Решението за Удължения мораториум е Законов Конституционен инструмент, да се застави Правителството да защити Българския Национален Интерес в земеделието Продаден от СДС, НДСВ, Миглена Парибова и С.Паси-Израел.
2
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ЕВРОПЕЙСКИ РАЙ ИЛИ АД"Държавата е народ, който притежава земя с точни географски граници"До сега 2 милиона млади българи са изгонени по икономически причини- Лъжат ни да продаваме земята си, за да се нахраним със сирене от палмово мляко и салам от соя-ГМО- Останалите ще измрем върху земята си и вместо НАРОД и ще станем БЕЗИМОТНИ РОБИ, които за къшей хляб ще работят бившата си земя...- БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ РАЙ....
1
2
 
13
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Възможно е ония 70% дето не искат българската земя да бъде продавана на чужденци да ви ревизират.