ДПС сезира КС за мораториума за земята

36 депутати от ДПС и 19 от БСП са подкрепили искането
1 ное 2013 11:21, Анисия Иванова
33
ДПС сезира КС за мораториума за земята
Снимка: Булфото

ДПС внесе искане искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционно решението на парламента за удължаване на мораториума за продажбата на земя на чужденци.

Трима народни предстватели внесоха подписите. Под искането са се подписали всички 36 депутати от ДПС и 19 от БСП, общо са събрани 55 подписа. За сезиране на КС са необходими 48 депутати.

Искането е израз на нашата готовност да защитим европейската ориентация на България и постигнатото досега и да докажем, че подобни принципни компромиси и залитания в популизъм са недопустими, коментира депутатът
от ДПС Четин Казак.

Още по темата
Попитан има ли депутати от левицата, които са се подписали под искането, а в същото време са подкрепили решението на парламента, Казак отговори, че това е в миналото. 

Последваха официални декларации на лидера на БСП и като цяло позицията на "Коалиция за България" се промени, отбеляза Казак.

Предвид на важността на проблема се надявам КС да подходи по възможно най-експедитивния начин и в кратки срокове да се произнесе по искането, посочи той.

Миналата седмица парламентът прие удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година, като гласуването беше подкрепено от депутатите от ГЕРБ, „Атака“ и част от БСП.

Тогава ДПС единодушно гласува против и лидерът на партията Лютви Местан обяви, че партията му ще сезира КС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.