Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември

Темата: Актуални рискове и заплахи за националната сигурност
Обновена: 5 ное 2013 08:59 | 5 ное 2013 08:58,
58
Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

На 20 ноември президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Темата на заседанието е “Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване”.
 
Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

Още по темата
През последния месец президентът няколко пъти беше призоваван да свика КСНС заради рисковете от бежанската вълна у нас. Росен Плевнелиев тогава обясни, че следи внимателно обстановката и ще свика заседание, когато има основание и предпоставки за това. Той коментира още, че проблемът с бежанците е задължение на изпълнителната власт.

"Не зависи от президента бежанците да получат легло, ток, вода и да осигурим нормални условия на хилядите жени и деца без мъже, убити и останали някъде по бойните полета в Сирия", отсече тогава той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обаче контрира, че проблемът с бежанците не е само от компетентността на МВР. 

"Надявам се да се осъзнае сериозността на проблема с бежанците и че той може да бъде решен единствено с отговорно поведение и силите на всички институции", заяви тогава вицепремиерът.

Президентът изрази и опасенията си за сериозни проблеми в изпълнението на функциите на НРС и НСО заради предвидените за тях средства в бюджет 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Месеци наред нацията чака президентът й да свика водещите политически сили в подопечния му орган - Консултативния съвет по национална сигурност, за тежкия проблем със сирийските бежанци у нас. За Плевнелиев обаче все не му е дошло времето - и в разгара с кризата в Сирия, и когато ООН се тресе от проблема, и когато страната ни се пука по шевовете в усилия да приеме нелегалните имигранти и да им осигури подслон.
7
5
 
13
 
! Отговори
alcapitan преди 10 години
Антикомунист съм, ама тая шушумига дет се зове президент трябваше да го направи месеци по-рано! Услушва се като пиле в калчища сума време и само обвинява, че други били отговорни...
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че то на 20 ноември може и да няма смисъл, то правителството май се усети да отказва статут, а той може да иска да приемем вси4ки и накрая като завърши срещата в интервюто пред медиите може да ни призове отново да си санираме панелките (май отдавна не ни е призовавал), или както са казали след дъжд качулка.
5
4
 
15
 
! Отговори
55 преди 10 години
Като всичко в държавата офшорнелиев чака да стане нещо лошо за да има конкретна тема на разговор.Добре, че момичето е живо.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех,Плевня!Много ти се воюваше на тебе.....Я,какъв си ***,само за воененен ставаш но не и за президент!
3
6
 
17
 
! Отговори
анти преди 10 години
Сети се Мара да се побара! Тоя Плъх излезе най-после от дупката, но не за да реши проблема с бежанците, защто той вече е наразрешим, а за да мишкува, да търси девиденти пак за власт на Тиквата и да неподава исканата от народа оставка. офшорков, далавераджия от класа!
2
4
 
26
 
! Отговори
здравейте преди 10 години
Напротив , Расим Плевня участва в сценария за ислямизация на България.Не стига че сме най бедната държава в Европа а сега трябва да храниме нелегални имигранти.Народа си каза мнението , ако политиците не слушат народа ще стане адски страшно.Много пъти в историята Българите са изумявали света , и сега може да стане така .Хубавото на Българите е че са непредсказуеми ...
1
6
 
21
 
! Отговори
АУТ преди 10 години
ПИНОКИО СЕ СЕТИ СЛЕД КАТО СТАНА БЕЛЯТА С ВИКИ ! СРАМ И ПОЗОР