Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември

Темата: Актуални рискове и заплахи за националната сигурност
Обновена: 5 ное 2013 08:59 | 5 ное 2013 08:58,
58
Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

На 20 ноември президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Темата на заседанието е “Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване”.
 
Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

Още по темата
През последния месец президентът няколко пъти беше призоваван да свика КСНС заради рисковете от бежанската вълна у нас. Росен Плевнелиев тогава обясни, че следи внимателно обстановката и ще свика заседание, когато има основание и предпоставки за това. Той коментира още, че проблемът с бежанците е задължение на изпълнителната власт.

"Не зависи от президента бежанците да получат легло, ток, вода и да осигурим нормални условия на хилядите жени и деца без мъже, убити и останали някъде по бойните полета в Сирия", отсече тогава той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обаче контрира, че проблемът с бежанците не е само от компетентността на МВР. 

"Надявам се да се осъзнае сериозността на проблема с бежанците и че той може да бъде решен единствено с отговорно поведение и силите на всички институции", заяви тогава вицепремиерът.

Президентът изрази и опасенията си за сериозни проблеми в изпълнението на функциите на НРС и НСО заради предвидените за тях средства в бюджет 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
18
 
9
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До КуроландесИ как точно е разединил нацията?! Дай ми един пример? Трябва да си с тотално червен и промит мозък, за да не отчетеш, че Плевнелиев до момента имаше няколко много добри включвания. Намеси се при назначаването на съмнителен бизнесмен за шеф на ДАНС, намеси се при взимането на заем без да се обасни за какво ще се изхразходват парите, сега ще се намеси и за бежанците. Кое точно е разединителното, че не се сещам?! Веднага правя паралел с Гоце, който 2 мандата мълча като г*з за безобразията на тройката и Симеончо. Хайде много моля ...
27
4
 
14
 
! Отговори
Български освободите преди 10 години
Наистина Българите са неблагодарен народ.Освободихме ги от Турско робство , дадохме им свобода , и те веднага си докараха от Австрия един Кобург който им изнесе богатствата когато сами си го изгониха.След туй се подложиха на СССР след като видяха че Германия започва да губи войната.След туй се подложиха на Америка след като видяха че Горбачов започна да съсипва СССР.След туй се хванаха за ЕС , която ги направи бедняци и накрая си избраха един Про Турски президент.Вие сте си виновни.Ние сме добре
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след дъжд качулка мистър марионетка
25
2
 
8
 
! Отговори
несещащ се преди 10 години
Абе какво беше дефиницията за шушумига?
24
5
 
15
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Как очаквахте Пленьо да свика по-рано КСНС, той досега не виждаше бежанци мушкащи българи с ножове, а сирийка с четири деца, които не били опасност за България.
23
7
 
7
 
! Отговори
удри преди 10 години
Защо на 20? Веднага трябва да се свика КСНС
22
7
 
6
 
! Отговори
удри преди 10 години
Защо на 20? Веднага трябва да се свика КСНС
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Мисля, че Росен Плевнелиев бе с политиката до тук. Атаките срещу него не са нито безобидни, нито краткосрочни. Ще бъде цяло чудо, ако изкара пълния си мандат. Лошото е, че и тази поредна еднодневка в българската политика няма да ни послужи за пример. В България всеки случаен маргинал може да бъде изваден от някой ъгъл, поизтупан, фризиран и поставен на най-високия пост в държавата
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Мълчанието на Росен Плевнелиев за собственото му минало става все по-неуместно и ще изиграе на президента лоша шега. Мислейки, че е под нивото му да се занимава с вестникарски публикации и лични нападки, Плевнелиев влиза още по-дълбоко в капана, който сам си заложи, когато открито застана на страната на протестиращите и по най-естествен начин сам се превърна в политическа мишена. Ако си мисли, че ще го оставят, много се лъже, а и завесата за миналите му далавери на бизнесмен сега просто леко се повдига.
19
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега къде е Бойко тиквата да се изцепи че на всеки ъгъл има дюнерджийница,и си живеем с арабите в мир и спокойствие !?!?!?Отиди тикво и го кажи на Вики !!! Скрил си се в миша дупка ,пари те ти няма да стигнат да те върнат на власт колкото и да плащаш на *** от площада !!
18
10
 
10
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
#ДАНСwithme и студентите не успяха да свалят правителството, но бежанците ще го направят. Заслепени от алчността си БСП=ДПС допуснаха 10 хил. имигранти, като се надяваха да откраднат парите на ЕС за тях. Глупавото правителство не отчете, че това не са нормални хора, а престъпници, които нахлуха в живота на обикновения българин. Освен това се засегнаха интересите на такива крайни групи, като националистически организации и футболни запалянковци. Тези последните не използват *** и тъпани. Дните на предателското правителство са преброени, но щетите, които нанесоха на България само за шест месе
17
2
 
11
 
! Отговори
Аууууууууу преди 10 години
Що така????Като видя ла-но и ми се повръща!
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Президентът Плевнелиев за когото опасна не е бежанската вълна, а липсата на организация за нейното посрещане?! Очевидно в опитите си за криворазбрана самостоятелност на президентската институция г-н Президентът ще си остане самостоятелен и в разбирането си за конституционните си задължения във връзка с дейността на Консултативния съвет за национална сигурност, а и в качеството си на Върховен главнокомандващ.
15
3
 
20
 
! Отговори
пипи преди 10 години
Сетила се Мара да се побара!
14
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември "Сигурно "обединителят" ще им "тегли по едно конско" и ако не си е забравил "пищовите"ще поговори за "младите и интелигентни будители " ,за саниране на блоковете , за "високите технологии" и не на последно място ще каже ,че е "немски възпитаник"Пореден цирк, в който всеки гледа да "прехвърли горещия картоф " на другия.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Както се случи при последното правителство, външната ни политика към арабските страни и по-конкретно към Сирия стана заложник на недоносените импровизации и нарцистични изпълнения на един външен министър, с които България взе страна в арабския конфликт, организира у нас среща на онази част от сирийската опозиция, която сега е на страната на джихадистите и в крайна сметка, под чужд диктат и с лека ръка се ликвидираха двустранни отношения градени с години.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Спукването на лайя президентски балон ще опръска цялата политическа система на България и първата, и втората, и третата, и четвъртата власт! И върху всеки българин ще падне по една капчица! Някои ще я оближат с удоволствие, защото я смятат за своя, други ще се отвратят. Въпросът е кой ще излезе на сцената целият в бяло?
11
3
 
12
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Расиме не си в джамия да си държиш така ръчичките... излизаш от образ... стегни се малко...
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
seti li se bre hambar selski, za chii go svikvash bayrama otmina
9
5
 
14
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
За какво го свикваш бе Плевня??Че не си главнокумандуващ и да наредиш армията малко, да се раздвижи, да си заслужи парите и да спаднат тумбаците,като вардят границата и стрелят на месо ли?Нищо не става и от тебе!!!