Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември

Темата: Актуални рискове и заплахи за националната сигурност
Обновена: 5 ное 2013 08:59 | 5 ное 2013 08:58,
58
Плевнелиев свиква КСНС на 20 ноември
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

На 20 ноември президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Темата на заседанието е “Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване”.
 
Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

Още по темата
През последния месец президентът няколко пъти беше призоваван да свика КСНС заради рисковете от бежанската вълна у нас. Росен Плевнелиев тогава обясни, че следи внимателно обстановката и ще свика заседание, когато има основание и предпоставки за това. Той коментира още, че проблемът с бежанците е задължение на изпълнителната власт.

"Не зависи от президента бежанците да получат легло, ток, вода и да осигурим нормални условия на хилядите жени и деца без мъже, убити и останали някъде по бойните полета в Сирия", отсече тогава той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обаче контрира, че проблемът с бежанците не е само от компетентността на МВР. 

"Надявам се да се осъзнае сериозността на проблема с бежанците и че той може да бъде решен единствено с отговорно поведение и силите на всички институции", заяви тогава вицепремиерът.

Президентът изрази и опасенията си за сериозни проблеми в изпълнението на функциите на НРС и НСО заради предвидените за тях средства в бюджет 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога?
47
0
 
5
 
! Отговори
Реджеб Ердоган преди 10 години
Българи, безплатен ифтар няма! Затова правоверният ви президент е глух и ням за страданията на сънародниците си, потърпевши от ятаганите на арабски пришълци. Затова протака свикването на КСНС с 2 седмици, през което време нови 30 хиляди души необезпокоявано да навлязат на българска територия.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, обаче много ги боли червените, че президента не е техен. Кръв пикаят, но явно Господ си знае работата и има план, а той със сигурност не е комунистите да реализират намеренията си да се бетонират във властта. Всичко в момента се прави с цел внушаване на хората на апатия, че това което се случва е естествено и неизбежно. Целта е да няма опозиция, и на местните избори навсякъде да дойдат червени кметове и депесари, после да спечелят и президенстките избори а обикновените българи да им работят
45
1
 
4
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Долен гербераст ! Резил за институцията ....
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кризата с бежанците от Сирия е ясна още отпреди ДВЕ ГОДИНИ. Това НИЩОЖЕСТВО е там също от ДВЕ години. Свиквало е много пъти КСНС. Защо НИЩО, НИЩО, НИЩО не е обсъждано за предстоящата криза през тези ДВЕ години? КУХА ЛЕЙКА, това е...
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калпак смотан да го беше свикал тоя съвет преди 3 месеца.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кукла на конци. изглежда бойко му подшушна да направи нещо, за да се разбере че имаме президент. ГЛУПОСТИ - КАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ Е ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО ИМА ТОЛКОВА НЕЧЕСТНО МИНАЛО, КОЙТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК. НАРОДА НЕ ВЯРВА НА ТАкива личности,които са без морал. СВИКВА СЪВЕТА ЗА....., С КОЕТО ХВЪРЛЯ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА.
41
0
 
10
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Ако не сте забелязали, то Росен Плевнелиев прави всичко с голямо забавяне. Определено смятам, че този човек трябва да обръща внимание на важните въпроси на момента, а не след няколко месеца, както е случая с бежанците. Определено допуска сериозни грешки и пропуски и е време да започне да се учи от тях според мен.
40
1
 
9
 
! Отговори
laura преди 10 години
Плевнята вече поучи новите указания най-вероятно от олигарсите Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова и запретна ръкави.
39
0
 
9
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
доста закъсня президента с това свикване на кснс. трябваше да го направи много по-рано, защото започнаха да се случват разни лоши неща в столицата, за които ако бяха взети мерки, може би нямаше да се случат.
38
0
 
9
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Г-н Президент, за Вас явно липсата на пари в здравната каса е нещо чуждо и непознато, нали за вашето здраве и това на близките Ви ,както и на пътите депутати и чиновници се грижи правителствена болница, а останалите ? Защо нито веднъж не коментирахте източването на дсравната каса, милиардите изхарчени за незнайни и калпави ремонти и строителства,безобразията в съдебната система, мизерния доход на 90 % от българите, какво точно е за Вас национална сигурност, може би поредния пиар пред европа?????
37
0
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
КОСЕ БОСЕНАПРАВИЛО СИ КОСЕНЦЕТО БОСЕНЦЕТО ГНЕЗДЕНЦЕ. СНЕСЛО СИ ЯЙЧИЦА.ДОШЛА КУМА ЛИСА ПОД ГНЕЗДОТО И РЕКЛА:- КОСЕ БОСЕ, ДАЙ МИ ЕДНО ЯЙЧИЦЕ! ДОЙДОХА МИ ТАТЕ И МАМА НА ГОСТИ. ЩЕ ИМ СВАРЯ ЧОРБИЦА.КОСЕНЦЕТО Й ДАЛО ЕДНО ЯЙЧИЦЕ.НА ДРУГИЯ ДЕН ПАК ДОШЛА КУМА ЛИСА И РЕКЛА:- КОСЕ БОСЕ, ДАЙ МИ ЯЙЧИЦЕ! ДОЙДОХА МИ КАКА И БАТЕ НА ГОСТИ.КОСЕТО ПАК Й ДАЛО.ДНЕС ТЪЙ, УТРЕ ТЪЙ - ОСТАНАЛО НА КОСЕНЦЕТО САМО ЕДНО ЯЙЧИЦЕ.ДОШЛА ПАК КУМА ЛИСА И РЕКЛА:- КОСЕНЦЕ БО
36
1
 
7
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Плевнелиев разбира ли въобще от национална сигурност? Сигурно толкова, колкото и аз.Какво ще обсъжда, какво ще ръководи, кого ще командва? Способен ли е да ръководи национална сигурност, войска, държава?...Освен да люпят семки и да заклеймят Джамбазки надали ще вземат някакво смислено решение.
35
1
 
9
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Плевнелиев най-накрая благоволи да свика това дълго отлагано и доста закъсняло заседание на КСНС. Провалът на юнския съвет явно още му държи влага, а и всичко това се случва, когато Сидеров официално обеща, че няма да пита за офшорки, сметки, имоти и пр. Сиреч и Плевнелиев ще му спести усмирителната риза. Иначе темата е супер размита на фона на основния проблем - бежанската криза!
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Криза има, защото правителството я създаде. То не си свърши работата злоумишлено и от некомпетентност. Това не е проблем на президентската институция, а на всички служби за сигурност, които не са в контрола на Президента. Причината да се свиква КСНС е изцяло подчинена на идеята да се препише на президентската институция провала на парламента и народното събрание. Виновните за ситуацията са всички други, но не и Президента. Активно мероприятие пар екселанс.
33
1
 
12
 
! Отговори
Hristo_Ganchev преди 10 години
Сети се Мара да се побара! Късно е вече, то кризата тотално се разгърна с тия бежанци - наръгвания, побойща, мрънкане, недоволство и от тях и от нас към тях. Тоя съвет трябваше да се свика веднага след започването на бежанската криза - а не след дъжд качулка! Сега вече положението е доста крайно, а Росен не вярвам да се изправи срещу него много по мъжки.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Какво толкова сложно има да се свика този съвет, и колко трябва да се протака?! Не било още времето, нямало предпоставки! Какви предпоставки им трябват още?! Има сто предпоставки, първата: тотално разграден двор сме, трябва да се притока на емигранти, второ, положението в държавата наистина е взривоопасно...
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отсега е ясно, че режисурата е за провал и на този КСНС. Той се инициира от нуждата за спешни мерки в сигурността, но реално ще бъде използван за поредната нелепа атака на *** Волен срещу Президента. В тази ситуация на кланова вендета срещу Президента нелегитимната ни власт за пореден път ще ни ограби от времето за реакция по проблема и за пореден път ще работи против интересите на държавата и гражданите. Колко още трябва да разграждат и рушат България, за да ги изгоним и накажем решително
30
2
 
18
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Роско, когато колиха истинските невиннци Сирийци в Сирия, деца и жени, ти беше на страната на Свободната Сирийска Армия, опозиционерите, джихадистите и терористите, бунтовниците-горили!! Ти подмолен *** имаш кръв по ръцете.Сега знаеш, че 90 % от тези ''бежанци'' са същите престъпници и за това продължаваш подкрепата си за тях !!!!
29
14
 
5
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
"Spiro" - не обръщай внимание на тия индивиди, 90% от този сайт е бъкан с червени платени ***, още през 2010 г. ги разкриха.