Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!

Борисов отново нападна управляващите
Обновена: 26 ное 2013 22:55 | 26 ное 2013 18:42,
100
Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

"Днес за пореден път управляващите се опитаха с лъжи да прикрият собствената си неадекватност. Орешарски отново се пробва да се измъкне през “задния вход”, като каза, че подготовката за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” е стартирана от нас, а те само продължавали". Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние не ги критикуваме за това, че продължават, а за начина, по който се канят да го направят без конкурс", изтъква експремиерът.

Той припомня, че през юли 2011 г. е подписано споразумение между БЕХ и “Уестингхаус“ за сътрудничество по удължаване на живота на V и VІ блок.  Малко преди това такъв меморандум е подписан и с френската компания “Арева“.

"Още тогава казах, че имайки “Уестингхаус“, имайки “Арева“, както и наследен договор с руската компания, ние можем да избираме като държава. Mожем да избираме и доставчик на ядреното гориво, разбира се, след конкурси и на този, който го докарва, и на този, който си го изнася.

Още по темата
По същия начин ще бъде и изграждането на 7-мия реактор в АЕЦ "Козлодуй" след конкурс. Така ние подготвихме условия, чрез които България чрез конкурс да си осигури сигурност, най-добра цена, ефективност и диверсификация, което очевидно не е сред приоритетите на управляващите, за което ние ще сезираме еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер", посочва Борисов.

По-рано премиерът Пламен Орешарски не изключи да има конкурс за изграждането на 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“. В Букурещ, където участва в Срещата на върха на страните от Централна и Източна Европа и Китай, Орешарски коментира, че идеята тепърва ще се разработва.

„Това ще обсъдим в правителството, но на мен ми се иска ядрената енергетика също да бъде диверсифицирана, а не с единствен доставчик и оператор даже. Няма предрешаване, че "Уестингхаус" ще строи. Не е решен въпросът, всичко е на предварителен стадий“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шопи като тоз съсипват България
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Fireman, go away!
55
3
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
До въпросдо 50Ами като гледам дереджето на средния човек в София, а пък като знам и какво е положението с бизнеса, здравеопазването, образованието и безработицата не е като да не е истина.
54
3
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
До въпросдо 50Ами като гледам дереджето на средния човек в София, а пък като знам и какво е положението с бизнеса, здравеопазването, образованието и безработицата не е като да не е истина.
53
13
 
22
 
! Отговори
фалираха Държавата преди 10 години
7,24 млрд. лв. са похарчени повече от приходите в държавната хазна за последните четири години от 2009 до 2012 г. Това сочат данните на Националния статистически институт, които са потвърдени от Евростат.В резултат на това харчене държавният дълг е скочил с 4,85 млрд. лв. и от 9,48 млрд. лв. (13,7% от БВП) в края на 2008 г. e нараснал на 14,38 млрд. лв. (18,5%) в края на 2012 г. Освен това фискалният резерв на страната е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на 2012 г. е 6 млрд. лв.Дотук с баснята за успешното управление на ГЕРБ!Крадци и лъжци!
52
10
 
19
 
! Отговори
DOLU GERB ! преди 10 години
Тоз пък , кво кряка като черна станция , вече е пътник свърши с политиката закривайте му смешната бандидска партийка ГРОБ
51
0
 
21
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Според експертите икономическата ситуация в България е по-страшна от тази след управлението на Жан Виденов през 1997 година няма свободни фискални резерви, темпото на нарастване на правителствения дълг е притеснително, доверието в бизнес климата е разрушено, а стопанските перспективи изглеждат доста обезсърчителни. България е изправена пред спасителните пакети на МВФ и на Европейската комисия.
50
10
 
15
 
! Отговори
az- преди 10 години
Тиквата си е тиква. Можела да избира доставчиците на ядрено гориво. То това е сергията на Женски пазар и кеф ти розови, кеф ти червени домати. Тиквуне, Тиквуне най-добре не се занимавай с несвойствени дейности като мислене, разсъждения и изразяване на собствена позиция, че си комичен. Слушай там кво ти казват ПР-те и зазубряй. Който строи централата той ще ти прибира парите за горивото и после за съхранението му. А цените там са монополни та няма голямо значение.
49
8
 
16
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Експертите определят като неадекватна и аматьорска икономическата политика на Бойко Борисов и Симеон Дянков. В началото на мандата двамата преследват нереалистични цели ERM-II, чакалня за еврозоната, и еврозоната. Кабинетът Борисов изпусна първия си бюджет през 2010 г. нещо, което не се беше случило дори преди 1997 г. За четири години фискалните резерви намаляха с около 4 млрд. лв., а дългът бе увеличен приблизително с още 4 млрд. лв. Фискалната позиция е влошена с 8 млрд. лв. за един мандат.
48
11
 
16
 
! Отговори
Арест за Буда преди 10 години
Борисов е първият премиер след Жан Виденов, който си отива след масови гладни бунтове. За 42 месеца ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд дълг, да остави над 800 000 безработни 100 000, от които младежи. ГЕРБ обявяваха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с действията си ГЕРБ реално задълбочават кризата. Заради тях кризата от икономическа стана социална, а вече е и политическа. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите.
47
18
 
5
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 10 години
Ние пак ще сме на власт и следващите 4 години....Запомнете ми думата....А вие ще си останете гладни и дрипави.....Следващата зима при втория ни мандат няма да имате не за да си платите тока, а какво да сложите на масата.......Ще поправим грешката че за тези 3.год. и 7 месеца не ви уморихме от глад......Само мор за Вас и е прав Бойко че сте лош мат'рял....Само Герб- ПОБЕДА......Ще ви изядем гладници
46
7
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
СПОРЕД ВАС ИМА ЛИ ИСТИНА В ДУМИТЕ НА СТАНИШЕВ ?Борисов остави разорена държава - опразнена хазна, мизерстващи хора и неработеща икономика с гигантска безработица. Това, което говори, ми напомня Винету, заяви още Станишев.
45
12
 
8
 
! Отговори
3434 преди 10 години
Г-н Б.Борисав нали претърпя операция,щеше да е с шина,щеше 6 месеца да се възстановява-като го гледам си е напълно здрав?!Истински супермен!
44
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
-За разлика от Сергей Станишев аз съм категоричен, че трябва да има атомна централа Белене, обяви в интервю за Нова българска телевизия премиерът Бойко Борисов'' 06.08.2011-Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проектаАЕЦ Белене 2.11.2010-Белене е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева 16.3.2010Бойко виждал съм жени на гинекологичен преглед, които са по-мъже от теб, баааааааааааааааааааааааааассссии неграмотната тиквенска п***а !!!
43
7
 
6
 
! Отговори
художника преди 10 години
К`во ви става бе хора..??? При бай Тошо оплювахме дисидентите "изменници на родината", оплюваме известните ни спортисти, художници, артисти, певци. Всеки, който не е беден, мързелив и глупав като вас се оплюва с някакъв садистичен кеф. `Бати, комплексирания народ, свикнал само да взема и да дава акъл. то и поговорката е такава:- Ти акъл не ми давай, дай ми пари...?!?! Айде кошмарна ви нощ !!!
42
16
 
12
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН 100% преди 10 години
Преди да дойде ГЕРБ бяхме вече най-бедни , болни , необразовани..Париците на хората бяха ограбени , бе извършена разбойническа приватизация..Милиони напуснали страната.А Жан..Кредитните милионери бяха озаконени , монополите бяха създадени..БСП , СДС , ДПС-да си делят вината , но главни виновници са комунистите с хилядите си къртици в институциите , бивши агенти на ДС..Бойко работеше денонощно , раздвижи проекти от 30 , 50 години.Човек с голямо и добро сърце .И виновниците го плюят
41
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе хе, сега тиквата как ще обясни на американските си господари тъпотията която прави :)
40
10
 
5
 
! Отговори
Мария до Винету преди 10 години
*** е само Тиквата. До сега на който съм правила магия винаги е умирал и за нещастия и всичко ми се получава. Ще ми се прехване и за него.
39
5
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До Анонимен 41Не съм чувал Левски да е строил революционни магистрали и зали. Също не съм чувал Ботев да е възложил поръчката за униформите на четата му на фирмата на милата му Венета .
38
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕТО ГО СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР И НАЙ-ВЕРОЯТНО И ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ---БОЙКО БОРИСОВ...НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН НА НАШЕТО ВРЕМЕ..РАВЕН НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ.....дежурните позитански драскачи-мекерета могат да започват с минусите.....