Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!

Борисов отново нападна управляващите
Обновена: 26 ное 2013 22:55 | 26 ное 2013 18:42,
100
Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

"Днес за пореден път управляващите се опитаха с лъжи да прикрият собствената си неадекватност. Орешарски отново се пробва да се измъкне през “задния вход”, като каза, че подготовката за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” е стартирана от нас, а те само продължавали". Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние не ги критикуваме за това, че продължават, а за начина, по който се канят да го направят без конкурс", изтъква експремиерът.

Той припомня, че през юли 2011 г. е подписано споразумение между БЕХ и “Уестингхаус“ за сътрудничество по удължаване на живота на V и VІ блок.  Малко преди това такъв меморандум е подписан и с френската компания “Арева“.

"Още тогава казах, че имайки “Уестингхаус“, имайки “Арева“, както и наследен договор с руската компания, ние можем да избираме като държава. Mожем да избираме и доставчик на ядреното гориво, разбира се, след конкурси и на този, който го докарва, и на този, който си го изнася.

Още по темата
По същия начин ще бъде и изграждането на 7-мия реактор в АЕЦ "Козлодуй" след конкурс. Така ние подготвихме условия, чрез които България чрез конкурс да си осигури сигурност, най-добра цена, ефективност и диверсификация, което очевидно не е сред приоритетите на управляващите, за което ние ще сезираме еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер", посочва Борисов.

По-рано премиерът Пламен Орешарски не изключи да има конкурс за изграждането на 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“. В Букурещ, където участва в Срещата на върха на страните от Централна и Източна Европа и Китай, Орешарски коментира, че идеята тепърва ще се разработва.

„Това ще обсъдим в правителството, но на мен ми се иска ядрената енергетика също да бъде диверсифицирана, а не с единствен доставчик и оператор даже. Няма предрешаване, че "Уестингхаус" ще строи. Не е решен въпросът, всичко е на предварителен стадий“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
21
 
22
 
! Отговори
Dqdo ioco преди 10 години
Бойко, стига с глупосите ти мръсно ченгенце просто. Не разбра ли че дрънкатенто ти нищо не стрива. АМАН заболя ме глава.
36
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИКВО - ХЕЛУИН МИНА - ПАК ДОГОДИНА ДО АМИНА
35
9
 
24
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Няма да го сбъркате с друг.А запитвал ли се е някой как така в продължение на 4 години всички родни медии се надпреварваха да хвалят бащицата Борисов и мачкаха като валяци всеки опит за критика към управлението му?!Отговорете си сами: Това са фактите! Ето още от разследването за връзките Отворено общество с ГЕРБ!
34
12
 
21
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Кристалина Георгиева и племенникът й Симеон Дянков.Връзката на Росен Плевнелиев, бивш регионален министър и настоящ Президент със соросоида Иво Прокопиев пък оставяме без коментар.Имаме и отговор на въпроса Кой спонсорира протестите срещу кабинета Орешарски с цел връщането на ГЕРБ във властта: Логото на Ранобудните студенти прословутият свит юмрук всъщност е символ на всеки протест по света, спонсориран от Сорос.Интернет изобилства със снимки на протести и революции в Грузия, Сърбия, Русия, Молдова, Египет, на чиито плакати присъства въпросният стилизиран юмрук.Няма да го сбъркате с д
33
14
 
9
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Направих му магия да умре този в страшни мъки от рак на дебелото черво. Да се стопи като свещ и да ври после на дъното на казана .
32
8
 
15
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
През 2009г. най-безцеремонно са назначени за министри в ГЕРБ бивши програмни директори и вътрешни хора на Отворено общество: Николай Младенов- министър на външните работи от ГЕРБ- Програмен директор на фондация Отворено общество София(1996-1998) Томислав Дончев,министър за еврофондовете От 2000-2004 е главен секретар на Клуб Отворено общество- Габрово,Програмен директор на фондация Отворено общество(2004-2007) Сергей Игнатов министър на образованието, ректор на Соросовия Нов български университет.Доминираната от Сорос Световна банка излъчи две лица в управлението на ГЕРБ: Крист
31
8
 
17
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
След като придобива на безценица Си банк от Костовя ковчежник Славчо Христов, тя назначава за предцедател на Уставния съвет на банката Георги Прохаски- директор на Отворено общество-България през 90-те години.По-съществен е обаче фактът,че личният съветник на Бориславова, Светослав Божилов,също е бил член на Уставния съвет на Отворено общество.Ето я връзката между Сорос и общността от личности,които навлизат в политиката на България,спуснати директно от Джордж Сорос,като министри в кабинета на ГЕРБ: През 2009г. най-безцеремонно са назначени за министри в ГЕРБ бивши програмни директори и
30
9
 
15
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Схемата вече е прилагана от Отворено общество в други държави с абсолютен успех. Замисълът на Сорос няма нищо общо с класическите схеми за въоръжени ударни групи и кървави военни преврати.Той е базиран изцяло на социалните,маркетинговите и пиар достижения на съвременността,а преки проводници стават медиите с най-активната подкрепа на САЩ и мълчаливото съгласие на Европейския съюз.Как Дордж Сорос вербува за каузата си Бойко Борисов!Свързващото звено между Борисов и института на Сорос Отворено общество е бившата му приятелка Цветелина Бориславова.След като придобива на безценица Си банк
29
10
 
16
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Ако не си наясно читателю кой е милиардера Джордж Сорос и каква е мракобесната роля на фондацията му Отворено общество в развитието от страните от Източна Европа и в частност България.Ние просто ще ти изложим няколко добре известни факта, свързани с дейността на тази престъпна организация в България и директната й връзка с партията на Бойко Борисов ГЕРБ.А изводите си направи сам.Как Джордж Сорос създаде проекта Бойко Борисов,за да зароби окончателно България: Проектът Бойко Борисов е откровен заговор за извършване на безкръвен преврат срещу политическата схема в България.Схемата вече е
28
4
 
2
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
до 9 ще спечелите не туи лято а на куково
27
4
 
2
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
до 9 ще спечелите не туи лято а на куково
26
4
 
15
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Най-важното се пропуска - КЪДЕ ЩЕ СЕ СЪХРАНЯВАТ ОТПАДЪЦИТЕ ОТ ТОЗИ РЕАКТОР. С руските беше ясно - в Русия. Но американците няма да ги вземат. Тогава къде? Разбира се в България...!!!
25
8
 
15
 
! Отговори
ддд преди 10 години
Имам само един единствен начин Българинът да живее по добре. Този и всички Политици да бъдат избити до един,без никаква жалост. Това не са хора,това са *** и наглостта им няма край.
24
14
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
какво е това ,,пред задната врата"бе тикво изкуфяла,и народа ни опростя заради този Винету
23
18
 
13
 
! Отговори
МИТЕВ преди 10 години
ВИЖТЕ КОЛКО ЗЪЛ И ОМРАЗЕН Е БЕЗХАБЕРНИКА НА СНИМКАТА ! ТАКА Е ,ЗАЩОТО МУ ИЗМЪКНАХА МИЛИОНИТЕ ОТ РЪЦЕТЕ БЕЗ ДА СЕ УСЕТИ !
22
13
 
14
 
! Отговори
ДолуСтанишеви преди 10 години
Браво на Бат Бойко! Крадците БСП,ДПС и Атака, трябва да се тормозят ежесекундно и без спир! Не че така ще спрат да крадат, но поне ще спрат за момент разграбването на държавата, в спор с Борисов! Бат Бойко трябва да ги тормози и със СМС-си, имейли и анонимни обаждания! ОСТАВКА!!!!!!
21
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той поне взима някакво решение за разлика от теб,Борисов.Четири години си играше с държавното управление докато рахитеното недоносче Дянков не фалира стараната.
20
18
 
25
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
бат ,Бойко...колкото времето тече напред,толкова рейтинга ти върви назад...не ни занимавай с глупости,човек...бъди така добър:)
19
14
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Ква е тая куца тиква?
18
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма мъка и завист е налегнала тия от ГЕРБ и Реаниматорите на Пръмова и Костов,затова ,че тия от бсп и дпс излязоха по хитрите продажници от гореспоменатите и с тая идиотия за американски ядрен реактор ,дето 10 поколения българи не може го изплатим лидерите на бсп и дпс ще получат потупване и едно браво от американските -ционистки господари на управленския ни (елит) ,както се прави с всяко послушно псе , а Костов,Бойко и Пръмова ,о ужас ще им се размине потупването