Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!

Борисов отново нападна управляващите
Обновена: 26 ное 2013 22:55 | 26 ное 2013 18:42,
100
Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

"Днес за пореден път управляващите се опитаха с лъжи да прикрият собствената си неадекватност. Орешарски отново се пробва да се измъкне през “задния вход”, като каза, че подготовката за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” е стартирана от нас, а те само продължавали". Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние не ги критикуваме за това, че продължават, а за начина, по който се канят да го направят без конкурс", изтъква експремиерът.

Той припомня, че през юли 2011 г. е подписано споразумение между БЕХ и “Уестингхаус“ за сътрудничество по удължаване на живота на V и VІ блок.  Малко преди това такъв меморандум е подписан и с френската компания “Арева“.

"Още тогава казах, че имайки “Уестингхаус“, имайки “Арева“, както и наследен договор с руската компания, ние можем да избираме като държава. Mожем да избираме и доставчик на ядреното гориво, разбира се, след конкурси и на този, който го докарва, и на този, който си го изнася.

Още по темата
По същия начин ще бъде и изграждането на 7-мия реактор в АЕЦ "Козлодуй" след конкурс. Така ние подготвихме условия, чрез които България чрез конкурс да си осигури сигурност, най-добра цена, ефективност и диверсификация, което очевидно не е сред приоритетите на управляващите, за което ние ще сезираме еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер", посочва Борисов.

По-рано премиерът Пламен Орешарски не изключи да има конкурс за изграждането на 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“. В Букурещ, където участва в Срещата на върха на страните от Централна и Източна Европа и Китай, Орешарски коментира, че идеята тепърва ще се разработва.

„Това ще обсъдим в правителството, но на мен ми се иска ядрената енергетика също да бъде диверсифицирана, а не с единствен доставчик и оператор даже. Няма предрешаване, че "Уестингхаус" ще строи. Не е решен въпросът, всичко е на предварителен стадий“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз виждам един политически труп с пяна на устата . Нищо повече.Тоя труп и труповете около него не може вече никого да смачкат .Най малко "***" ги е еня какво се пени тоя .
16
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАЧКАЙ КОМОУНИСТИ БОЙКО, МАЧКАЙ КАКТО СИ МАЧКАЛ УШИТЕ НА ТАТО! ТИ СИ ПЪРВИЯ АНТИКОМУНИСТ, КОЙТО ОЩЕ НЕ СИ Е ВЪРНАЛ ПАРТИЙНАТА КНИЖКА
15
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОКО, БОКО ПЛАЧИ, ПЛАЧИ КОЙ ЛИ ТЕ СЛУША.
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko , shtom tolkova si iskal da upravlqvash Balgarskiq narod , zashto se predade be kiofte !
13
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой закри Белене- ТикватаКой предложи готовият реактор да бъде монтиран на Козлодуй- ТикватаКакво иска Тиквата сега?
12
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тикво, не ти остава нищо друго освен да се хванеш с руснаците. Без туй си пълен хамелеон и *** и се обръщаш натам където те тупат по дебелия врат и ти плащат.
11
21
 
31
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
На тия *** от БСП и ДПС можеш да им вземеш кокала само ако им го избиеш със зъбите!!!!
10
24
 
25
 
! Отговори
ББ е пидал! преди 10 години
ББ е ***!
9
6
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Ей *** ти сигурно не можеш и да броиш до толкова колкото издържаха хората на протестите!!!!Поне не използваме ултрасите от агитките като вас за да постигем целите си!!!!!
8
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутренска държава ей.Няма да се опрайм, докато тия (като тоя на снимката) не ги пратим да чукат камънак при белене!
7
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам ме е от всички партии на прехода. Много хора изпитваха това и се надяваха , че ГЕРБ ще дойде с нов морал, но не съобразиха , че техните лидери нямат такъв. ББ и ЦЦ дойдоха благодарение на изкуствения пиар създаден от журналистите без да осъзнаят че тези хора са болезнено самовлюбени в себе си и дойдоха с убеждението , че ще управляват вечно. Подцениха хората. не може безморални хора да говорят за морал. Да не говорим, че правителството на ГЕРБ бе най- неграмотното от 1878 г..
6
17
 
22
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
виждали ли сте раирана тиква
5
16
 
28
 
! Отговори
73737 преди 10 години
Този Нидялко от Банкя вече става супердосаден.Вместо да лежи в килията , тъпака ръси мозък без да му мигне окото.Тиквената наглост и простотия няма равна на себе си...***!
4
14
 
25
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Ех тиквяк, тиквяк..... За всеки поне малко познаващ законите и процедурите в България беше ясно че без решение на парламента не може да се прави такъв голям проект, но ти като един доказан *** реши да вдигаш олелия преди да има нещо черно на бяло... Няма да се учудя ако това за 7ми блок е било кьорфишек да ти гледат сеира как се жалваш наляво и надясно от нещо дето го няма - тоест пак си кълвал на гол ***. Ама нали си тиква..
3
15
 
28
 
! Отговори
Малийййй преди 10 години
Абе яко ги изигра Орешарски, як шамар им врътна ..... Сега полезен ход на Боко е да пледира за АЕЦ Белене!!!!
2
16
 
27
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Дежурните анти-тикварници са първи. Като палячото "никога повече герб". Сега очаквам няколко гербаджии и да заформят форумния кютек.
1
4
 
22
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Измъква се "през задния изход",а не "ПРЕД задният вход" :)