Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!

Борисов отново нападна управляващите
Обновена: 26 ное 2013 22:55 | 26 ное 2013 18:42,
100
Орешарски се измъква през задния вход за 7-ми блок!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

"Днес за пореден път управляващите се опитаха с лъжи да прикрият собствената си неадекватност. Орешарски отново се пробва да се измъкне през “задния вход”, като каза, че подготовката за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” е стартирана от нас, а те само продължавали". Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние не ги критикуваме за това, че продължават, а за начина, по който се канят да го направят без конкурс", изтъква експремиерът.

Той припомня, че през юли 2011 г. е подписано споразумение между БЕХ и “Уестингхаус“ за сътрудничество по удължаване на живота на V и VІ блок.  Малко преди това такъв меморандум е подписан и с френската компания “Арева“.

"Още тогава казах, че имайки “Уестингхаус“, имайки “Арева“, както и наследен договор с руската компания, ние можем да избираме като държава. Mожем да избираме и доставчик на ядреното гориво, разбира се, след конкурси и на този, който го докарва, и на този, който си го изнася.

Още по темата
По същия начин ще бъде и изграждането на 7-мия реактор в АЕЦ "Козлодуй" след конкурс. Така ние подготвихме условия, чрез които България чрез конкурс да си осигури сигурност, най-добра цена, ефективност и диверсификация, което очевидно не е сред приоритетите на управляващите, за което ние ще сезираме еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер", посочва Борисов.

По-рано премиерът Пламен Орешарски не изключи да има конкурс за изграждането на 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“. В Букурещ, където участва в Срещата на върха на страните от Централна и Източна Европа и Китай, Орешарски коментира, че идеята тепърва ще се разработва.

„Това ще обсъдим в правителството, но на мен ми се иска ядрената енергетика също да бъде диверсифицирана, а не с единствен доставчик и оператор даже. Няма предрешаване, че "Уестингхаус" ще строи. Не е решен въпросът, всичко е на предварителен стадий“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
metro57 преди 10 години
Нарцисите винаги, ако имат време са ставали диктатори. Калигула, който запали Рим е същият като тоя, ако не го беше толкова шубе, като се върна от Щатите. Но не му вярвайте - той обслужва само егото си!
76
2
 
2
 
! Отговори
66666 преди 10 години
Да, направи грешки ,но е единствения който градеше нещо, а не приватизираше заводи и продаваше предпр. за 1лв., не съсипваше земеделието,а ги обгрижваше /зем./ за да се случва нещо и да тръгнат нещата в правилната посока.И това,което се опитват да ни внушат сега управляващите,че съсипал държавата е най-голямата манипулация.Държ. си беше съсипана ВЕЧЕ, той като дойде на власт.Да управляваш разграбена държ. в най-голямата св. криза и да обереш негативите,си е смелост откъдето и да го погледнеш.
75
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
nay prostiyat politik v istoriyata na bgrazigrava ni kakto si iska,no may nie sme balacite
74
1
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПИТАМ - ЗАЩО НЕ ВЪВЕЖДАТ НА ТРЕТИЯ ЛИБЕРАЛИЗАЦИОНЕН ПАКЕТ В ЕНЕРГЕТИКАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ЮЛИ 2012г.ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА - Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...ПОТРЕБЛЕНИЕТО ПАДА ЦЕНИТЕ, НЕ!!!ЯВНО ЕНЕРГЕТИКАТА НИ Е ЧИСТО ПЛАНОВА, КОМУНИСТИЧЕСКА!!!.
73
13
 
0
 
! Отговори
до 81! преди 10 години
Малиии, колко си грамотен! Филология си завършил, нали? Ти трябва да си на влас!
72
8
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
abe boiko ja se skrii v bankja ili v USA stiga si prikasval prasni prikaski nama da si vetsche na vlas kak se sravnavasch s orescharski koito e utschen umen i ima vanschen vid ja se visch na kakvo saprilitscha mutra si bili i mutra si ostavasch po ti otiva sad garba na toscho jivkov a moje i orescharski da ohranavasch sa dr.ne stavasch sabraih i tompa da ritscha nama da si po varhovete idi pri dankov ili pri jena si v USA tam si po ok.kato petar Stojanov fernandela gerb e nai golamoto padenie
71
9
 
15
 
! Отговори
БСП = българофобия преди 10 години
Индианското име на Пацата Олигарски е Заден вход.
70
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Боко да кажеМилиарда е във фискалния резерв, където го премести Дянков. Ако искаха, комунистите щяха да го върнат обратно в касата. Обаче така им е по-изгодно.
69
13
 
9
 
! Отговори
Гледай са, баце преди 10 години
Този изсмукан от г*за американски реактор, е поредната партенка. Идеята е да се тушира общественото напрежение и да се премине към строежа на АЕЦ "Белене". И ще кажат - геополитически баланс има. Понеже ни таковат от всички страни, разбираш ли, трябва да угодим и на двата големи братя. Ето, 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй" го дадохме на американците да са мирни, сега вече руснаците могат да строят Белене. А гербаджиите са си свирчовци - а, у, на всяко решение и "оставка".
68
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С изключително "компетентните" си изказвания, г-н Борисов първо беше смешен, след това стана досаден, а сега предизвиква отвращение.
67
18
 
20
 
! Отговори
цирк Буда преди 10 години
Гнусно л--но !!! Не занимавайте хората с този *** !!!
66
14
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Ротшилдовата демонизираща финансова империя изпусна Унгария, Украйна, Исландия.Виктор Орбан направи на пух и прах чуждите окупатори, вкара последните 3а премиери в съда.Разбирате ли какъв е залога, разбирате ли защо Сидеров е черната овца и АТАКА е оплювана.Планът Сидеров е толкова страшен за окупаторите, че ония вече се чудят какво да измислят да го скрият от хорат
65
16
 
16
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Платени червени коментатори. Какъв протест с *** в Пловдив бе? А в София със сирийци ли беше?
64
22
 
18
 
! Отговори
135 преди 10 години
Тиква, по-неадекватен от тебе няма. Само това, че докара селския *** Дянков, да управлява заедно с тебе държавата ни стига. Ти и твоя ортак съсипаха бизнеса -то не бяха с поръчкови ревизии, нагласени търгове, откровенни кражби, цуцане на бюджета. Не се наяде мутро, не ти стига накраденото, като е ли ще живееш 200 години.. Върви в Ада !
63
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно тоя с калинките някак няма право да говори.
62
27
 
30
 
! Отговори
аут си преди 10 години
Кой се ти бе Тикво ,че Орешарски ще се занимава с теб и твоите тиквеници.Когато имахте шанс да сте правили нещо сега никой не ви еб... за нищо не го ли разбра.С *** от Пловдив видяли какъв митинг за смях направи.*** не знаели защо са там он кмета им заповядал да направят по голяма талпата.
61
23
 
28
 
! Отговори
Боко да каже преди 10 години
Борисов да каже къде е милиарда и половина от здравната каса, който източиха с Дянков и кой ще го връща?
60
32
 
32
 
! Отговори
до 46 преди 10 години
Бойко бил "***"... А вашият Станишев е голем предник! Най-големия!Този човек на снимката пак ще управлява, защото АЗ ще гласувам за него ! И семейството ми! И всички мои приятели! Айде баста!
59
21
 
29
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Бърборко пак е дънкал глупости на всеслушание. Крайно време е да му се намери някакво хоби на този човек и да спре да се занимава с политика, и без това от това нищо не разбира.
58
20
 
32
 
! Отговори
чоко преди 10 години
Боли ме Боко кво бил написал във фейсбоко..Тоя като каже добър вечер, гледам слънцето залязло ли е