Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Подкрепям всеки смислен проект, подчерта обаче Плевнелиев
21 дек 2013 14:03,
127
Кабинетът не си е върнал доверието на президента
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик радио. 

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил Протестиращия човек като политик на годината.

"Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.

Президентът не даде конкретен отговор на въпроса дали ще наложи вето върху закона за офшорките, чиито автори са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Според него дебатите за компаниите, регистрирани в офшорни зони, е много закъснял. Те са източили държавните компании чрез приватизацията в годините до 2007 година, припомни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
27
 
! Отговори
Не ми е президент! преди 10 години
Кабинетът "Орешарски" работи не за да връща нечие чиновническо доверие, а за да не загуби моето. И го прави успешно!
4
9
 
27
 
! Отговори
666 преди 10 години
***!!!
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАУ!
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** много лошо гледа! Страшен мъж!
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бегай бе ***!