Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Подкрепям всеки смислен проект, подчерта обаче Плевнелиев
21 дек 2013 14:03,
127
Кабинетът не си е върнал доверието на президента
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик радио. 

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил Протестиращия човек като политик на годината.

"Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.

Президентът не даде конкретен отговор на въпроса дали ще наложи вето върху закона за офшорките, чиито автори са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Според него дебатите за компаниите, регистрирани в офшорни зони, е много закъснял. Те са източили държавните компании чрез приватизацията в годините до 2007 година, припомни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
18
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Вильо Офшорналиев е получил Амнезия... Иска обединение, та нали той:1. "Свали" доверието си от Законно избраното Правителство...!2. Подкрепи "красивите" и "умните" протестиращи срещу Законно избрания Парламент...!!3. Отказва диалог с искащите неговата оставка...!!!- КАКВО ПОВЕЧЕ СЕ ИСКА ЗА РАЗЕДИНЕНИЕ НА НАЦИЯТА..., Лично да застреля Орешарски ли...???.
24
1
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Имам наивни въпроси...:Вильо Офшорналиев 1. Има ли нещо общо между етническия произход на Лъжльо Офшорнолшив и бездействието му, като Президент и Върховен главнокомандващ, при явната агресия по Турската граница...???2. Има ли договор между Лъжльо Офшорналиев, ДПС, Боко и Ердоган, за обучението на (май вече пребазираната) бригада от 2 000 талибани във военната база в Телиш...???- Само питам, де, нищо не намеквам....
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато не спре да плюe руснаците никога няма да ми е симпатичен.да се извини за международните си гафове защото Русите ни спасиха от 500 години робство докато неговите Атлантически покровители не ги е*еше какво ставаше на балканите .
22
1
 
15
 
! Отговори
Asen преди 10 години
Че кой е той в случая? Защо трябва да му има доверие?Нали народът му го е дал и ако му няма - на изборите ще си го вземе.Същото е и с палячото, чиито изказване обсъждаме.
21
2
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...,Лъжльо Офшорналиев,- КАКВО СТАНА С ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ ИЗПОЛЗВАНО ОТ АЛ,КАЙДА, нали щеше да ги НАКАЗВАШ И БОМБАРДИРАШ?Лейбъристите твърдят, че британска компания е получила разрешение за експорт на химически вещества за Сирия (ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ЗАРИН) десет месеца след началото на въоръжения конфликт (но не за Асат). - ПРИЗНАХА СИ! - ВИНОВНИ ЗА АТАКАТА СЪС ЗАРИН СА БАНДИТИТЕ ОТ АЛ,КАЙДА И ЛОНДОНОФШОРНАЛИЕВ, - "И...КВО ЧЕ ПРАЙМ СЕГА, НАЧИ"...? ШЪ ТРЯАА НАЧИ ДА УДАРИМ ЛОНДОН С ТРИТЕ ИЗПРАВНИ САМОЛЕТА!?- ***!!!.
20
1
 
18
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Този пък откъде изпълзя. Беше се покрил като му изкараха кирливите ризи, ама нещо явно шефа го е стегнал.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До avenir. Ако имахме такъв президент отдавна щяхме да сме се оправили и отдавна такива като този, онзи предишния шефа му и много други от всички страни в парламента щяха да са история.
18
1
 
21
 
! Отговори
Ивета преди 10 години
Льольо пак се обажда... Много важно, като не гласуваш доверие на кабинета, толкова ти е акъла. Кабинетът си работи, ще спечели доверието на когото трябва и хич не се интересува от твоето неодобрение. Такъв ***, такова недоразумение за президент не сме имали и едва ли ще имаме. Срамувам се, че гласувах за него. Нека ми е сега. Дори гафовете му не са смешни, а жалки.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расиме, Расиме, 2 неща миришат на риба на този свят и 1то е риба. Ти не си риба.
16
0
 
0
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До ТодорИнтересуващата Ви дума, произлиза от фамилията на еди друг президент (трети мандат), но няма отношение към въпроса!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никак не му вЕрвам на Плевневлиеф.На кабинета също.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хич не лиже, а ислямски университет за 8000 *** годишно, кой откри? За *** му вечеринки с баш ходжата и няколко *** от Турция, без българските *** от пресата няма какво да говорим. И сега с Коледа ще си лъска имиджа, да си го лъска при *** на рамазана!
13
3
 
18
 
! Отговори
EDIN преди 10 години
Този се им за фактор..... :D Жена му го е срам от него....
12
2
 
24
 
! Отговори
fago преди 10 години
А пък аз никога не съм имал доверие на Плевелниев (не е грешка името!) И какво от това?! Важно е шоуто да върви. Но докога ли? Докато след 50 години ние, българите, ще можем да се преброим на пръсти, а край нас ще звучи омайно, сладко ромска реч? Само едно не ми е ясно - кой тогава ще плаща сметките им и ще ги вози безплатно в транспорта, кой ще им заработва социалните помощи?!
11
5
 
26
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Благодаря Ви господин президент! Може би се питате за какво Ви благодаря? Ами преди да станете популярен, не можех съвсем точно да си обясня думата "***", е сега вече ме е много по-лесно!!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 10 години
Президента не е женски полов орган,а мъжки характер.
9
4
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Откак изтече acaunti_medii, Интернет отрядът на ГО на БСП само анонимната пише :D
8
15
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 години
Всички, които мразят червените мафиоти, които циганизират и турцизират България, а междувременно подлагат българския народ на геноцид и сигурно унищожение са парцали, нали, защото не ви линчуват и пращат на 2м. под земята? Нормално е такова отношение - комунистите никога не са имали българите за народ, а за овце/***, която да оглозгват до кокал. Станишев - украинец, Местан - турчин, Сидерага - турски ибрик. Като не управляват българи в България, българите не могат да я смятат за своя родина!
7
8
 
27
 
! Отговори
Това недоразумение . преди 10 години
Този индивид с урудливата и *** усмивка що не си иде да лиже задните части на оня гнусния и *** пожарникар дето го натресе на България !!!
6
7
 
22
 
! Отговори
бб преди 10 години
Крадеца вика, дръжте крадеца.