Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Подкрепям всеки смислен проект, подчерта обаче Плевнелиев
21 дек 2013 14:03,
127
Кабинетът не си е върнал доверието на президента
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик радио. 

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил Протестиращия човек като политик на годината.

"Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.

Президентът не даде конкретен отговор на въпроса дали ще наложи вето върху закона за офшорките, чиито автори са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Според него дебатите за компаниите, регистрирани в офшорни зони, е много закъснял. Те са източили държавните компании чрез приватизацията в годините до 2007 година, припомни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
EU/England преди 10 години
Кaмерън е aбсолютно прaв, ЕВРОПA НЯМA НЕОБХОДИМОСТ ОТ РAЗШИРЯВAНЕ A ОТ ПО ГОЛЯМО ЦЕНТРAЛИЗИРAНЕ НA СЪЮЗA- СAЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩAТИ!!! A който не му изнaся AУТ И гоу ту хел уид рaшa!
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентката никога няма да спечели доверието на народа
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да види първо, че неговият рейтинг падна.
82
2
 
1
 
! Отговори
stanick преди 10 години
NEMA I DA GO VARNE
81
0
 
10
 
! Отговори
ss преди 10 години
това е българския вариант на Путин-демек нашия *** маринкин.
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ПРЕЗИДЕНТ Р.П,по-точно изпълняващ длъжността по поръчение и протекциите на Борисов,и избран с най-манипулираните и нечестни избори от 24 г.защо не погледне начина по който е назначен ПАТРОНА му ББ за Гл.секретар на МВР от Царя.Човек от нищото,но не съвсем .Активен комунист ,напуснал МВР и лоялен към БКП, наше момче и довереник,мутра-каратист,по образование пожарникар,по призвание охранител."Няма задкулисие",всичко е явно за тесен кръг-по препоръка на Президента Г.П и предложение на Бригадир Аспарухов.Така,че ПРЕЗИДЕНТА,Пеевски не е прецедента.
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента няма ничие доверие, него тиквата просто си го назначи и как може да претендира, че някой му дължи такова????
78
3
 
17
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
До БлеевскиИ по какъв точно начин Роско пречи, бихте ли пояснили. Защото истината е доста по-проста - Роско не пречи на никой понеже е безгласна буква. Той просто е една патерица на ГЕРБ. Да не забравяме, все пак кой го назначи за Президент. Един, който се хвалеше, че и магаре да беше посочил, и то щеше да е Президент. Или сме толоква късопаметни, а ?
77
0
 
5
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонименне всички...само ти единствен си такъв и не ме занимавай повече,*** *** ...стана особено досаден..прояви малко уважение към другите...аре,метла!
76
12
 
4
 
! Отговори
Блеевски преди 10 години
Роско яко пречи,на маминото прасенце,веницианския търговец Волен,големия мъж Сергей,призрака от сарайте и т.н..Голямо плюене, голямо храчене.
75
0
 
1
 
! Отговори
Anestev преди 10 години
ne e zle bg big boss da ide na sinora do kamak 31 za koleden pozdrav i na bg zastavata do selo Tihomir. ot tesi trani i ruini zapochva i negovoto otechestvo.
74
1
 
8
 
! Отговори
88 преди 10 години
Ех РОСИНКА РОСИНКА ..........
73
0
 
14
 
! Отговори
истива преди 10 години
МНОГО НЕВРАЧЕН , ТА ДА ИМА МНЕНИЕ КОЕТО ДА ИНТЕРЕСУВА НЯКОЙ
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А дали президентът дали някога ще спечели доверието на народа?
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росице, къде се обаждаш от женската баня.Ти си една безгласна буква, слуга на Мутрата, който ти биеше чембери пред цяла България.Един президент трябва да има достойнство, а ти твоето си го загубил отдавна.
70
2
 
9
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
твърдиш ,че ме няма а всъщност се кефиш на подкрепата ми за теб отзад...не се срамувай да признаеш сексуалната си ориентираност...отдавна хората разбраха ,че си хомо или казано по-простичко ..обикновен пеdераст;)
69
2
 
6
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонименвинаги се връщам за да разбера кой малък гей пише зад гърба ми....не ме търси ЗАД теб съм;)
68
1
 
9
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Колорадеца си показва рогцата.... и с право... нова година идва....
67
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде хукна бе червен ***,друга поръчка ли получихте,ей сега ще ви видя под коя статия спамите.Кавали,аз ще празнувам коледа християнин съм вие чакайте дядо мраз и курбан байрама.
66
2
 
4
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонименвиж кво ,агент...ако искаш ей така да си чатиш с някой има сайтове за хомосексуалисти *** там...желая ти приятни мигове със себеподобните ти и Весела Коледа....до скоро;)