Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Подкрепям всеки смислен проект, подчерта обаче Плевнелиев
21 дек 2013 14:03,
127
Кабинетът не си е върнал доверието на президента
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик радио. 

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил Протестиращия човек като политик на годината.

"Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.

Президентът не даде конкретен отговор на въпроса дали ще наложи вето върху закона за офшорките, чиито автори са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Според него дебатите за компаниите, регистрирани в офшорни зони, е много закъснял. Те са източили държавните компании чрез приватизацията в годините до 2007 година, припомни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонимен...за коалиционните партньори си ме разбрал правилно а относно това кой е *** е много спорен въпроса
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росене,тикво зелена ,тебе па кой те пита?
63
1
 
2
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонимен ...аз пък няма да те онождам а ще пусна *** да се цапат с *** ти ***...ааа и щом като си при Моника *** да изхвърлиш *** и след него скочи и ти в контейнера;)
62
2
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Това не е президента на България!!!ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА ИВАЙЛО КАЛФИН!!!ТОЗИ ПОДЛИЗУРКО БЕ ИЗБРАН С ФАЛШИФИКАЦИИ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!!!ОСТАВКА НА РОСЕН П.!!!!
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CHTOM V TEB NIKOI NE VIARVA_KAKVA E CENATA NA DOVERIETO TI !
60
11
 
2
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
ЧЕРВЕНИ ***!
59
1
 
5
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонимен64 -ката да не те набарам аз че ще оревеш орталъка и суполите ти ще ти висят до кръста...гей!
58
1
 
14
 
! Отговори
СССР преди 10 години
Еи мишок Плевнилиев,цената на ел.енергията пада!Правителството миспи за народа,а ти само за джоба си!Как е вървят ли далаверките със зелената енергия?
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NENORMALEN DARJAVEN KRADEC
56
7
 
1
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
А отностно репитацията на Плевнелиев мога да кажа само едно, ако той управлява държавата така както управлява бизнес парка в София (където дава хляб на 50 000 работника) то българия ще бъде една просперираща, европейска страна.
55
2
 
4
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонименбау съм ,да ти го наметенужа в цъфналата ръж...хомо!
54
4
 
3
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До г-н ТауКъм нищо не ги прибавям, казвам само че правителството в момента управлява САМО с 13% подкрепа. С други думи това си е чист преврат! ОСТАВКА! Не искам никой да ми говори за експертност след като СИДЕРОВ, ПЕЕВСКИ И ОРЕШАРСКИ заедно с МЕСТАН са в управлението.
53
1
 
10
 
! Отговори
Миро Еврото преди 10 години
Е точно от Вас , г-н Плевнелиев, като човек с издънен рейтинг и като утвърдил се в публичното пространство като първия Президент спечелил избори с мошеничество и първия Президент заподозрян за участник в престъпна схема с офшорки , едва ли някой очаква нещо положително !По-скоро радостно е , че все още не подкрепяте това правителство - значи те не са като Вас и ще работят срещу мошеници като Вас !!!
52
1
 
4
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До en taro adunаз пък те питам всички тези хора,които не са гласували дали им пука кой ще дойде на власт и от какъв зор ги прибавяш към противниците на правителството...те може да не са гласували за червнените но не са гласували и за сините...не пропускай този факт
51
9
 
3
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До djohnКой си е избрал правителството?! Аз не съм ги избирал това ялово, за нищо не ставащо правителство. До колкото знам БСП управлява с 26% при 50% избирателна активност, тоест с 13% подкрепа на българският народ... Та пак да питам кой ги е ибирал тия?!
50
2
 
4
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонимен50-ви,мисля ,че ще останеш твърде разочарован,когато времето ще ти покаже друго развитие на събитията;)
49
6
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 10 години
ПО-ВАЖНО Е ДОВЕРИЕТО НА НАРОДА КЪМ КАБИНЕТА .... А , ТО Е 0 % .......
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета коментарите,сякаш младежкото БСП си направило седянка тука,абе *** що си мислите,че като пишете тъпотии ще ви се размине на изборите.Малко ви остана.
47
2
 
12
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
мисля,че господин президента първо трябва да спечели доверието и подкрепата на собствената си съпруга,която така или иначе не застана до него...и тогава да обяснява на хората кое е правилно и кое не!...егаси дебелоокия пич
46
9
 
2
 
! Отговори
BAREKOV преди 10 години
Аз като гледам кой са противниците на президента-ДОГАН,СТАНИШЕВ,СИДЕРОВ,БАРЕКОВ,КЕВОРКЯН,ОРИШАРСКИ,ПЕЕВСКИ,КУТЕВ и все такива подобни,направо започвам да харесвам Плевнелиев.