2014 г.: БСП ще бори монополите и ще работи за евроизборите

"От зори до мрак работи, евроизборите спечели" е късметчето от баницата на Станишев
Обновена: 6 яну 2014 18:28 | 6 яну 2014 18:27,
95
2014 г.: БСП ще бори монополите и ще работи за евроизборите
Снимка: архив БСП

С равносметка, пожелания, баница с късмети и политически ангажименти стартира годината за БСП. Столетницата и лидерът й Сергей Станишев традиционно събраха журналисти и представители на партията на новогодишно парти с баница с късмети. Късмет с политически оттенък се падна на Станишев - „От зори до мрак работи, евроизборите спечели“. Той подкани всички да си вземат по едно парче от баницата, като рецитира приказката "Маша и мечокът".

Зам.-председателят на НС Мая Манолова пък изтегли „Годината започна вече, ще стигнеш далече“. „Ще работиш без да спираш, плановете си ще реализираш“ пък се падна на Татяна Буруджиева. Преди обаче социалистите да се отдадат на хапване на баница, Станишев направи равносметка за миналата година и отново повтори ангажиментите на левицата за 2014 година.

Предсказуемост, последователност и решителност – с тези три думи Станишев обеща да се характеризира управлението на страната през 2014 година. Той беше категоричен, че не е необходимо да се подписва коалиционно споразумение, защото това ще напомни тройната коалиция, а българите са показали, че този вариант е неприемлив за тях. По думите на Станишев затова правителството е програмно, а зад въпросната програма седят двете партии – БСП и ДПС.

Лидерът на левицата обясни, че е напълно нормално от време на време да има различия между БСП и ДПС.
Какво ще роди 2014 зависи от всички нас, заяви той и си пожела омразата да спре и да се постигне диалог. Социалистът припомни, че не веднъж в българското общество е имало одстри противоборства, но от тях не се е родило нищо добро.

Нека през тази година има диалог в обществото, пожела си Станишев.

Той обясни, че основните приоритети на управлението ще бъде съживяването на икономиката, стартиране на нови проекти, както и план за реиндустриализация и програма за развитие на районите. Ще се работи и по антимонополния пакет – предстои да се приеме на второ четене Законът за обществените поръчки, предстои работа по закона за кредитните институции. Ще се правят промени и в Закона за горите, ще се регламентират взаимоотношенията между търговските вериги и българските производители.

Председателят на социалната комисия Корнелия Нинова припомни, че от тази година вече има 100 млн. за борба с младежката безработица.

Ще се финансира започването на бизнес на млади хора до 24 години, а държавата пък ще подпомага стажуването и чиракуването на младите хора.

Мая Манолова пък естествено се спря на новия изборен кодекс, който левицата внесе. Тя обеща, че евроизборите ще се проведат по новите изборни правила.

Темите на левицата се въртят сериозно около евроизборите. Един от евродепутатите на партията – Илияна Йотова, обеща европейската кампания този път да бъде различна. Подобен ангажимент пое и Станишев. Той си пожела да се състои спор на идеи, а не „партизанска борба“.

Ще работим за това тези избори да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък, зарече се лидерът на левицата. По негови думи Партията на европейските социалисти, на която той е президент, тръгва от едни много добри позиции. Левицата ще заложи на най-квалифицираните си кадри за евродепутати.

Станишев коментира и протеста на тютюнопроизводителите. Той обясни, че вярва, че правителството ще направи всичко възможно за решаване на проблемите. Вече са готови промени в Закона за тютюна и чрез тях ще се сложи ред и прозрачност в бранша.

Мая Манолова, която е и член на правната комисия, коментира друга актуална тема – единствената номинация за главен инспектор - Веселина Тенева. В последните дни се появи информация за съмнителни сделки с имоти, в които е замесено името на Тенева. Манолова е един от вносителите на кандидатурата й.

Днес тя категорично защити избора си и призова поне един представител от всички неправителствените организации, които са изсипали критики върху Тенева, да излезе и да оспори професионалните й качества.
Досега не съм чула магистрат да се усъмни в нейните професионални и лични качества, отсече Манолова и допълни, че преди да я номинира, внимателно е проучила работата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"От зори до мрак работи, евроизборите спечели" е късметчето от баницата на СтанишевИ КАКВО ТОЛКОВА РАБОТИ КАТО НЯМА 1 ДЕН ТРУДОВ СТАЖ. ЖАЛЪК *** ,НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ
22
2
 
15
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Как по-чотно , като теглите милиарди за да има , какво да крадете , а ние да плащаме????
21
0
 
6
 
! Отговори
абориген преди 10 години
До АнонименА хората като теб къде са били?:) Може би са работели "слушалки"? Прочее, ти за какво си? За БСП, за хилядите партии в *** или за ред и дисциплина? Да, редът и дисциплината доста често се налагат с бой, че и с кръв. С блага дума нищо не се получава, особено с народ като нашия. Последното важи и за ***. Та би ли ми казал по какъв начин виждаш управлението на страната ни? Говоря за ефективно, а не за станишевско-бойковско-доганско. Благодаря предварително.
20
11
 
4
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Koeто и правителство да дойде, ще е кукла на МВФ, СБ и Ротшилдовата лихварска империя.БСП дава някакъв сигнал за отпор, но според мен е само фасада, за задъжане на про-руския електорат.Нека плитките ГЕЙБераасти знаят, че *** са болшевиките, евреите от Европа, общество от банкери и финансови спекуланти и техните играчиЛейба Бронщайн(Троцки)Мордекай Леви(Маркс)ЛенинТези на който се дупи Тиквова са комунистите,там в Брюксел и ФранкфуртПутин е най-големия анти-комунистТъпата тиква лае
19
1
 
13
 
! Отговори
борец преди 10 години
А къде спаха 6 месеца досега?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сергейче, юначеБългария ще плачеа ти ще си пак веселкато шеф в Брюксели няма да ти пукаче ни оставяш в ***
17
0
 
17
 
! Отговори
светла преди 10 години
Новата тактика на БСП е следната: В случай че изявен член на БСп прицени , че не може да те накара да гласуваш за партията -майка , се опитва да те откаже въобще от гласуване, с мотива че е разочарован и няма да гласува. Баламите се връзват.Това им е тактиката , към хората несъгласни с тяхната политика и партия.
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА ТУРСКО ЧЕРВЕНИ ***!!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простащината край няма!
14
1
 
20
 
! Отговори
абориген преди 10 години
А е имало времена, в които комунистическите партии са били забранени. Даже е имало времена, в които всички партии са били забранени. ... Все по-силно ме завладява носталгията.
13
1
 
6
 
! Отговори
Sekom преди 10 години
Те си сложили за късмети в баницата листчета с написани на тях мечтите им и се радват. Защо не сложихте разнородни версии да видим какво ще ви се падне. А може би ги е било страх?
12
1
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
След края на БКП-БСП ще започне възраждането на България.
11
1
 
26
 
! Отговори
Жорето преди 10 години
Червената хунта може да краде ,лъже и да дава празни обещания.Оставка
10
0
 
17
 
! Отговори
4321 преди 10 години
И отделно - защо БКП засекретиха доклада "Добрев", който посочва конкретните имена, банки и фирми източвали държавата в периода 1990-1996? Защо БСП позволи и покровителства бутафорни частни банки да източват държавната хазна и парите на обикновените българи? Всичко това се повтаря и днес, но под друга форма. Станишката се пери, че бил социален. На цената на какво? Тегли по милиярд всеки месец, при положение че сме икономика която потъва. Кому е нужно това, кой ще плати цената?
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, не мога да издържа вече, трябва да ги избием! Плаче ми се като ги слушам и още повече ми се плаче като гледам колко хора им се връзват. Това не може да продължава вечно! Като се върнат от почивка е време да ги посрещнем с паветата!
8
2
 
25
 
! Отговори
Гого преди 10 години
***!
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как мазно се е ухилило съселчето грозно
6
4
 
31
 
! Отговори
4321 преди 10 години
БСП дължат много отговори на важни за обществото въпроси. Защо Андрей Луканов фалира България през 1990-та? Кой създаде организираната престъпност, и кога ще му бъде потърсена сметка? Кой дърпаше конците на Жан Виденов, под натиска на коИ БНБ издаваше лицензи на съмнителни банкови институции? Кой и защо спретна тази убийствена хиперинфлация, кой разпродаде българската индустрия в периода 1990-1998? Всичките тези са от БКП, имената бързо да се кажат и да се изправят на съд!
5
4
 
2
 
! Отговори
a преди 10 години
Искам да гласувам за евродепутати, защото те ще работят още по-всеотдайно за нас и затова ще получават още по-добри заплатки. Да изберем наще евродепутати, за да могат да получават евродепутатските заплати. Нека всички задължително да гласуват за евродепутати. ако не изберем евродепутати кой ще получава евродепутаските заплати?
4
1
 
15
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Вероятно ще си остане само с късмета от баницата, въпреки, че се кани за истинската "баничка" на евродепутатит..., но знае ли човек, в България има мнооого чугунени, червени *** и ***. И едните и другите за кебапчета, 10 лв. или друга облага са готови да продадат и родителите си....пример-Павлик Морозов, и предходни избори в България.