Битката на ДПС – трима евродепутати, защо не четвърти

Кандидатите: познавачи на Европа, не задължително членове на ДПС
Обновена: 28 фев 2014 19:12 | 28 фев 2014 15:00,
61
Битката на ДПС – трима евродепутати, защо не четвърти
Лютви Местан. Снимка: БТА

ДПС си поставят за цел на европейските избори да имат поне трима представители, обяви лидерът на партията Лютви Местан.

"ДПС може да мисли и за един друг резултат, който ще има характер на качествен пробив – четвърти представител", обяви той след днешното заседание на Централния съвет на партията (ЦС).

По думите му основният акцент на заседанието разбираемо е бил подготовката на ДПС за изборите за български представители в Европейския парламент.

Още по темата
"Регистрирахме като ръководство на партията изключително висок политически градус. Съзнаваме значението на евровота от гледна точка и на неизбежното вътрешно-политическо измерение. Чуха се анализи и за вътрешнополитическото значение на евровота. Членовете на ЦС са съгласни с нашата теза, че резултатите от евровота ще имат пряко отношение и към стабилността на кабинета", каза той.

Според него второто важно решение, взето днес, е било свързано с критериите, на които ще отговарят кандидатите на ДПС за Брюксел – познаване на европейските институции и политики, съпричастност към ценностите на либерализма, професионален и политически опит, с изграден авторитет и други, но "кандидатите не е задължително да са членове на ДПС", обясни Местан.

По думите му естествено условие е владеенето и на поне един от работните езици на ЕС.

"Оставаме верни на принципите номинациите да се движат отдолу към Централния съвет на ДПС", каза той и посочи, че 30 март е крайният срок за номинации.

След това всички номинирани ще бъдат предадени на Централния съвет и Централния изборен щаб, които в установените срокове ще подредят окончателно листата на ДПС.

"Оставаме верни на традицията да не бързаме особено и с никого няма да се състезаваме да обявим листата. Вероятно ще финализираме листата до средата на месец април", допълни Местан.

Той се обърна и към бившите управляващи и десните формации с настояване да изчакат евроизборите и тогава да правят заявките си за предсрочни избори.

"Ако ГЕРБ и Реформаторите нямат повече гласове на изборите за ЕП от БСП и ДПС, на какво основание ще искат предсрочни избори? Ако се стигне до ситуация, в която ГЕРБ и Реформаторите имат повече гласове БСП и ДПС, ние ще се съгласим, че има промяна на обществените настроения", посочи той.

"Ние не сме се вкопчили самоцелно в тази власт, но не можем да обслужваме волунтаристични настроения. Дали има, или няма алтернатива, е въпрос не на желание, а на политически реалности", заключи лидерът на ДПС.

Лютви Местан изрази днес задоволството си, че зимата вече изтича, а през нея кабинетът не е бил обект на нито един социален протест.

"Това означава, че кабинетът "Орешарски" изпълнява основния си ангажимент да възстанови усещането за социална справедливост и ролята на държавата. Успешната социална политика е функция на икономиката", каза той.

Според него кабинетът е успял да съживи икономиката, която е била на дъното, и същевременно е предприел социални мерки.

"Правят се разчети за великденски допълнителни социални помощи. Но след 4 години замразена социална политика и замразени заплати кабинетът сега отговаря на тези очаквания. Успехът на кабинета свива шансовете за реванш на ГЕРБ и шансовете за успех на новите формации", категоричен бе той.

Лютви Местан обясни, че не са чести срещите му с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но се срещали периодически.

"Когато съм го видял, го съобщавам, защото няма защо да се крие. Преди този ЦС нямах среща с него. Формалната власт на Доган е неоспорима. Той не би приел тезата, че отпред има формално ръководство", настоя настоящият лидер на ДПС.

По думите му настроението сред симпатизантите и партийния елит във връзка с присъдата на Октай Енимехмедов е огромно огорчение.

"Дълбока болка. Как е възможно изобщо да се поставя под съмнение опитът за убийство на председателя. Ние сме удовлетворени от факта, че прокуратурата обжалва решението на първа инстанция. Очакваме окончателната присъда да е справедлива. Паралелно с това очакваме да не спира работата с установяване на поръчителя", добави Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
крадци преди 10 години
битката им е ясна...да крадат още повече,долу дпс.
47
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 10 години
Най важно е в България да се въведе задължителното гласуване, за да може повече българи да насочват вота си за български партии в следствие на което ще се топят гласовете на ДПС и от части на БСП!!!ДПС с парите си купи Пеевски, той купи Бареков а Бареков вкарва депутати чрез пазаруване от други партии. Ето ви нов клон на ДПС
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувайте за бога братя и тогава тези наглеци няма да имат повече от един депутат.
45
0
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Нагли,по-нагли,наи-нагли,ДПС!И на тея избори ако идем за гьби,значи си заслужаваме протурското управление.
44
0
 
6
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
Най големия ПРОБЛЕМ в Държавата са Ромите , България не интегрира ли ромите нема напредък
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ПРЪЧ НЕЩО МНОГО ВЗЕ ДА ВРЕЩИ ,КАТО МУ Е ТОЛКОВА ЗОР ДА ЗАМИНАВАТ ВСИЧКИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ ,НА НИВАТА С ТЮТЮНА НЯМА ДА ОТИДАТ ,ДА ЗАМИНАВАТ ,МЕСТАН ,ДОГАН БАТ САЛИ ,МЕНТАТАИ ВСИЧКИ КРАДЦИ ОТ ДПС.
42
0
 
6
 
! Отговори
mrazim se do kosti преди 10 години
s Dikriminaciqm , Rasizam i Omraza nema da stane , ne6to drugo trea
41
2
 
6
 
! Отговори
Европа преди 10 години
За предпочитане е да има Евродепутати от всички етноси , особенно от Ромския където проблема е належащ , така България най сетне да се интегрира в Европа
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяко нахалство има граници, само това на ДПС - не. Защо да се пъчат, нали медиите на Пеевски им подсигуриха и Бареков. Когато тройната коалиция се укрепи от всички страни, с чудовищни манипулации ще продължат да доубиват демокрацията, която макар и фасадна тук-там се усещаше. Няма да се излагат тотално пред Европа, я. Въпросът, който ги вълнува е как да гласуват по-малко хора, без да се стигне санитарния минимум, за да няма пълна излагация пред външния свят.
39
4
 
5
 
! Отговори
важен въпрос преди 10 години
Интересно,този и останалите от ДПС какво ще празнуват на 3 март????Хора,за какво беше в България външния министър на Турция и кой му дава право да ни нарежда,какво да правим и какво не?Ясно е ,че БСП са под чехъл ,но НИЕ ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ДА СМЕ ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ?Идват избори,мислете,хора,мислете и гласувайте?
38
0
 
5
 
! Отговори
Петър преди 10 години
alooo,Nastradin Hodga
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех,вече се срамувам,че съм българин.
36
3
 
7
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Скоро битката на ДПС няма да бъде за депутати, а ще трябва да доказва дали е етническа партия и дали е работила за интересите на България или против тях през последният четвърт век.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
явно мазния ще подкрепи г*золизеца бюреков за повече евродепутати, дето можели да не са от дпс, ама тях да представят!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много хубаво го е казал Dinosaurus Номер 16"Ако ГЕРБ и Реформатори нямат повечв гласове от БСП и ДПС за ЕП...защо предсрочни избори? Хора, българи, чуйте го този ***!!! Заслушайте се!!! ГЕРБ имаха най-много гласове на нашите си избори, но БСП и ДПС направиха нелегитимна коалиция! ДПС с 1/4 от гласовете в НС управлява България и БСП! И заявява сега, че пак ще употреби БСП без да се яви в коалиция с тях за ЕП! Ще защитава турските интереси с български депутати...и нагло го демонстрира! Българи"
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ви давам минимум шест. С тоя испростял народ може и седем.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛО ЦАЦАРОВ. ТОЗ КОЗЕЛ ЗАЩО ОЩЕ Е НА СВОБОДА.
31
2
 
6
 
! Отговори
blizo e? преди 10 години
не е далеко моментът когато украина ...ще бледнее от това което ще последва в БЪЛГАРИЯ .всичката политическа *** и *** на националния стадион .ПИНОЧЕТ
30
1
 
5
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
ДуПиСе дупетатите са уникални РОБИ ДЕПУТАТИ, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА СВОЯТА СВОБОДА, а като знаме в борбата им е "подвигът" на терористи! Вай заваллийте!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BKP tova sa BSP I DPS vijte Mestan ve4e ne krie 4e sa edna partiya zatova turcite da imat edin naum pri glasuvaneto