Завареното беше кошмарно, ние стабилизираме енергетиката!

Стойнев: Амбицията ни е догодина изцяло да либерализираме пазара
Обновена: 4 апр 2014 15:30 | 4 апр 2014 15:30, Камелия Цветанова
45
Завареното беше кошмарно, ние стабилизираме енергетиката!
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

Работата по проекта „Южен поток” не е прекъсвана. На експертно ниво комисията, определена от България, Италия, Унгария, Словения, Хърватия и Гърция, продължава разговорите с руската страна, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.
 
Той добави, че и този месец групата ще има среща.

Още по темата
Относно приетите от парламента днес на първо четете промени в Закона за енергетиката, Стойнев коментира, че може и да има промени. 

С промените се дава ново определение за "морски газопровод", като целта е морската част на "Южен поток", която навлиза на 24 км в българска територия (териториални води и суша), да има правен статут все едно, че не стъпва на европейска територия.

Законът не е приет окончателно, дали ще има промени зависи от народните представители, коментира министърът.

Според него правителството полага максимални усилия, за да стабилизира енергетиката.
 
„Това което, заварихме беше кошмарно, нито миньорите работеха, бяха в стачна готовност, нито можеше да се изнася ток. За тези 10 месеца мините постигнаха рекордни добиви, това не се е случвало през последните 20 години, именно с конкретните действия подпомогнахме и миньорите, и производителите, но ни остана огромен проблем и това е с масовото присъединяване на ВЕИ-та към системата, това са дългосрочни договори. Но догодина нашата амбиция е изцяло да либерализираме пазара, как ще стане това с тези дългосрочни договори, тези трудности, които имаме, са благодарение на действията на ГЕРБ”, обвини той бившите управляващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова ли е трудно да бъде освидетелстван и да не се пъне да мисли глупости а и да не мъчи нас!
39
1
 
25
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
По кошмарно от това,че вие сте на власт няма
38
1
 
24
 
! Отговори
не син преди 10 години
Стабилизирахте я в гроба !
37
1
 
23
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
...СЕГА ОТ 1.06.14г.......ШЕ ОПРАВИТЕ РАБОТАТА ХА,ХА,ХА,ХАААААААААААААААА
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОК, заварихте големи батаци, ама има ли виновни, или пак старата песен, на стар глас, като бокотиквов - другите виновни! Айсиктир!
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе-хееее, тоя като лъже даже гледа в очите !!
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 25 супер прав - кратко и ясно казано!!
33
2
 
25
 
! Отговори
иван преди 10 години
другарю 26 - нещо ти е къса паметта - 25 години БСП не са в опозиция, а са управляващи! Припомням - Луканов, Беров, Попов, Виденов, царя със Станишев, Станишев, сега Орешарски- нещо не си добре със смятането!?!?!
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПЕЛТЕК, ***, ЛЪЖЕЦ!!!
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този няма ли да подава оставката вече!
30
1
 
26
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Драгамирчо, заварил си нещо кошмарно. След теб новото правителство нищо няма да завари. По кротко защото ставаш смешен-което наистина ти отива.
29
0
 
22
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Nali GEYA i drugite mamini sincheta koito sega upravlyavat gi hraneha s chista hrana a obiknovennite hora da umira. NIKOI NE PREDUPREDI NASELENIETO TOGAVA. MRASNA KOMUNISTICHESKO-RUSOFILSKA SGAN.
28
0
 
21
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
16 844 души са починалите от болестта през споменатата година, като отново мъжете са водещата група - 9820 срещу 7024 жени. При починалите също има завишаване с 282 повече от 2010 г. и 1.08 пъти повече от тези през 1993 г. Прогнозните данни за тази година са за 37 623 нови случая на рак в България
27
0
 
21
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Nyakoi pomni li CHERNOBIL???? Kogato drugarite yadyaha vnosni hrani i zelenchuci a nie nabivahme salatata s radiaciyata??? TE DORI I NE SE IZVINIHA!!!!!! 34 864 случая на злокачествени заболявания са регистрирани в страната ни през 2011 г., от тях 18 659 са мъже и 16 205 жени. Това са данните, които са окончателно обработени в Националния раков регистър, в момента се обобщават данните за следващите години. Регистрираните през 2011 г. са с 581 повече от тези през 2010 г. и 1.48 пъти повече от тези през 1993 г.
26
0
 
28
 
! Отговори
Unufri преди 10 години
Зелената компонента е изискване на ЕС, с което, ако не се съобразим, започваме да ядем яки глоби, които се плащат от държавата, респ. данъкоплатците.Проблемът не е в зелената енергия, а в срока, за който държавата се задължи да я изкупува на преференциални цени - 25 години. Това накара много предприемачи да инвестират в зелени централи, което наду целия балон.Ако погледнете закона, ще видите колко много червени депутати също са гласували за този закон, така че това министърче да не се прави!
25
1
 
25
 
! Отговори
N преди 10 години
Да стабилизирате я като вдигнете цените на тока а уж предизборно обещахте да намалите тока и с колко го намалихте с половин стотинка която въобще не ме топли,но тъпите комунисти са доволни дори и нищо от обещаното да не направите важното е да сте на власт и народа да гладува и мизерства.
24
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали лъжат но за сега са в правилната посока. Дано успеят да постигнат либерализация на пазара с още по ниски цени на тока. Опозицията както обикновено (вече 25 години) само пречи, а в случая Бойко дори не иска да си признае че е в опозиция и ходи да черни страната пред ЕС. Дано този път циркът не мине че да има няккава конструктивна опозиция вместо орел, рак и щука.
23
4
 
28
 
! Отговори
info. преди 10 години
До Доктор Сър ПичукЕдинственият виновник за кризата в енергетиката ни са политиците!Русия ли ти сложи всички добавки като:кафява,зелена,пренос и тн..И само да те светна че:България е разделена и разпарчетосана на частно-партиини интереси от всички политически формации още от началото на прехода.Няма нито една партия която да е работила в полза на народа по време на прехода.Цялата индустрия и капитали на държавата вече са присвоени и дадени на подставени лица от всички политически формации.
22
1
 
48
 
! Отговори
Unufri преди 10 години
Когато ГЕРБ бяха на власт, тези червени мухоморки всеки ден ревяха, че Бойко все тях сочи за проблемите на държавата. Все предишното правителство беше виновно.Сега дойдоха те на власт и запяха абсолютно същата песен. Предишните виновни! Да де, ама предишните управляваха 3.5 години на фона на 25 години преход, а червените кхмери вече няколко пъти фалират държавата...
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя веселяк на снимката ще дойде ден и ще се озъби!