Може да се разминем с морални санкции от ЕК за сметищата

Михайлова: При всички случаи ще бъдем порицани
8
Може да се разминем с морални санкции от ЕК за сметищата
Първа копка за депото в Хасковско. Снимка: БТА

България може да избегне финансовите санкции от Европа заради проблемите със сметищата, но при всички случаи ще бъдем порицани за неспазването на регламентите.

Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в Хасково, където направи първа копка на ново депо за отпадъци. То ще бъде изградено по всички европейски изисквания и ще обслужва три общини – Хасково, Димитровград и Минерални бани, предаде БНТ.

До 2009 година България трябваше да е закрила старите сметища и да е построила модерни регионални депа. И до този момент обаче над 100 сметища функционират, а реално са построени едва две от 22-те регионални депа.

Заради това Европейската комисия е завела дело срещу страната ни. Ако ние успеем да построим поне част от депата, финансирани от Оперативна програма “Околна среда”, можем да се разминем само с морални санкции, коментира Искра Михайлова.

„Очаквам в средата на следващта година съдът да реши дали ние нарушаваме регламента, или не. По всяка вероятност решението ще бъде „частично да“, ако сме си свършили работата. При „частично да“ имаме възможност да избегнем финансовите санкции“, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В училище съм учила, че сме били под турско робство. Но не съм учила, турците да са ни налагали санкции. Живях малко под комунистическо (руско) робство. Но никога не съм чувала Москва да ни е налагала санкции. А сега почти всеки ден се говори какви санкции щял да ни налага Брюксел.
5
0
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Каква Европа за вас бря хехехехеехеххе вие освен да ви порицават един път не ви похвалиха хехехехехеех балканите бе *** на Европа,кога ще станете вие хора като хора никога.
4
0
 
3
 
! Отговори
ЕС морал преди 10 години
Морални санкции от ЕС. Люта *** от ЕС.ЕС ще ни санкционира "морално". Аз го разбирам това като да ни санкционират морала."Публично е*ани, жестоко порицани" санкция - както се казваше в една песничка на времето.Това разбира се е благодарение на родните политици, които първи подложиха г*з предателите долни.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михайлова,стига сте го отнасяли в този ЕС,както куцо пиле отнася домат!!Дайте го много ПО-ГОРДО!!Ела в Гърция да видиш СМЕТИЩА,*** по ниви,гори и паланки,не да й гледаш лъскавите КУРОРТИ!!Смет от ремаркета разхвърляна навсякъде,оборска тор от ферми също!!Няма доклади на еврокомисии,еврокомисари,само месец за месец-ПОРЕДНИЯТ ТРАНШ!Защо не заснемеш един видеоматериал и НАГЛЕДНО да го представиш на господата в Брюксел!!!То бива гъзене,ама вашето минава всякакви граници!!Изпърдете го най-после!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиците, вместо да гледате как да минем тънко и да се разминем със санкциите се грижете за Българската природа. Няма европейските деца да дойдат тук и да живеят в *** създадена от вас, тук ще живеят българските.И смятам, че "моралните" санкции изобщо не са на място при БГ депутатите. Тях морала не ги интересува, а само парите и изобщо няма да се трогнат от някакви си морални санкции.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започвам да харесвам европейските санкции, по-добри са от комедийно шоу. :)