Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори

Партиите трябвало да проведат дебат за датата на предсрочния вот
Обновена: 10 юни 2014 19:20 | 10 юни 2014 16:07,
194
Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ е готова за избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . Той обаче призова отговорните партии да проведат дебат по датата на предсрочните избори, която в крайна сметка ще бъде определена от президента.

По-рано лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за избори веднага – до края на юли.

Още по темата
Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи, тогава, коментира Борисов. 

От Вашингтон той поздрави Станишев „за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите. „Като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

„Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал, аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа”, допълни Борисов.

Според него не само резултатите от изборите са такива, а пореден шамар за управлението било връщането от Европейската комисия на договора за следващия програмен период.

„Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли през тези един два месеца работа на служебното правителство то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още лидерът ГЕРБ.

Той поздрави всички протестиращи, които "една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство".

Жал ме е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и неслучайно сега цялата вина е прехвърлена не него и на министрите”, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пидали започват да се пенят ,така е дъртото население измира ,малдите марзят ГЕРБ ,-освен уредените на сладка държавна службичка,ГЕРБ -партията на дъртостта и селската простотия..
82
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Много скоро ще усетиш и ти ''мъжко'' внимание
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След тези избори септември Боко ще иска нови пак на лято , гаранция! Бареков ще бъде този път арбитър вместо Сидеров и пак ще гледаме порното на Бойко!
80
0
 
6
 
! Отговори
асдасд преди 9 години
До Ясенпочти никой, изборите се фалшифицират, истинската активност е като на евроизборите около 30%, от тях една трета отиват в ГЕРБ..
79
0
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Дойде време пак да се окъпете в народната любов,внимавайте да не се удавите!
78
2
 
16
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Този *** откакто се е появил в политиката на България , цялата държава се тресе от скандали!Като някое дете е , да , точно има манталитет на 2,3 годишно дете!И какъв европейски политик е , та той няма никакъв език , никакво цивилизовано отношение нито към противниковата партия ни то към своите!Въобще кой гласува за тоя ненормалник ми е Х ?! Намерете си като искате дясна партия някоя друга, та тоя не е и дясна партия а някакъв точно комунист-фашист-диктатор, нещо такова! Абе карикатура!
77
4
 
6
 
! Отговори
До Пешо преди 9 години
Абе,Пешо!То защо само той ви е в устата?Нали видя,че цял народ не ви иска!
76
7
 
3
 
! Отговори
dim преди 9 години
колкото и да плюете колкото и да се пените бсп малко по малко отива в историята.търсете си други опорни точки,вече не сте интересни.
75
5
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Призовавам всичко които искат да се самозапалват да не го правят,ако искате да се жертвате отидете в Банкя и спасете България!Мутра не се маха с избори а с куршум!
74
2
 
14
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Ако този неосъден престъпник се върне на власт, се махам...
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
безмислени избори и същите резултати герб бсп дпс и барека... какъв е смисъла да харчиш пари за избори като смяната е единствено на това кой е на главната нянка и цоца най-много.
72
3
 
17
 
! Отговори
Диян преди 9 години
Ей не оставиха това Правителство да работи спокойно, цяла година квичаха под прозорците! То и аз да съм , и аз ще подам оставка, така не се работи!Ама си мисля, че ако септември Борисов не го удовлетворят резултатите пак ще иска избори и пак няма да остави новото Правителство да работи, каквото и да е то!
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯКОЙ ДОСЕГА ПОПИТА ЛИ КАКВО ПРАВИ РАПОНА В САЩ??!ИМА ЛИ ВРЪЗКА С ВИЗИТАТА НА ПРОКЛЕТОТО ДЖУДЖЕ КЕЛИ??ЗА БОКОВИТЕ МЕДИИ 99% В БЪЛГАРИЯ,ВСЕ ЕДНО БОКО СИ Е СЕДЯЛ МИРНО В ***,ДОКАТО ДПС И АМЕРИКА СВАЛЯХА ПРАВИТЕЛСТВОТОСПОМНЕТЕ СИ,ЧЕ И ПЛЕВЕЛА ОТИДЕ ДО ВИЕНА,КОГАТО В БЪЛГАРИЯ ВЗИМАХА ЛИЦЕНЗИТЕ НА ЕРП-ТА
70
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
В тази ситуация май е вярно че Цветан Василев (пуякът Бареков) ще придобие България!Страната ни не я чака нищо добро!
69
3
 
18
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Значи септември се връщат пак бухалките и рекета , да мисли бизнеса!! Ще има още фалирали фирми и много хора на борсата ми се струва!
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От цялата работа Цветанов е най на сметка , ще отърве Панделата :))
67
2
 
26
 
! Отговори
Бочко идва, споко преди 9 години
Всички *** от Герб викат в един глас- " Избори, оставка, върнете държавата на Бойко" Септември се връща Бочко , е тогава ще видите цени на горива ,на тока, на парното, пак ще започне да увеличава годините за пенсия, ще замразява заплати, коланите до последната дупка!Е така се правят милиарди, Цвяетелинчето и той ще прибавят по още няколко милиарда по сметка!
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСпоко като дойде Барека от есента сайта няма да го има то тука всички модове са слуги на Боко , Серж и Ореха
65
0
 
10
 
! Отговори
Истина преди 9 години
(анонимен) 10 юни 2014,16:28 отговориЗащо са ни политици?Защо да издържаме властници когато от тях нищо не зависи.Имаме си американско посолство.Нека нотариално му прехвърлим територията си.Щото Народ няма...отдавна народ на тази територия няма.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те българоубиеците от герб като се върнат на власт и увеличат тока.Пак много хора ще излезат по улиците и този път боко тиквеника и всички негови гъзоблизци ще бъдат изгонени със камъни от парламента.Този път това хората няма да им го простят-