Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори

Партиите трябвало да проведат дебат за датата на предсрочния вот
Обновена: 10 юни 2014 19:20 | 10 юни 2014 16:07,
194
Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ е готова за избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . Той обаче призова отговорните партии да проведат дебат по датата на предсрочните избори, която в крайна сметка ще бъде определена от президента.

По-рано лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за избори веднага – до края на юли.

Още по темата
Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи, тогава, коментира Борисов. 

От Вашингтон той поздрави Станишев „за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите. „Като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

„Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал, аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа”, допълни Борисов.

Според него не само резултатите от изборите са такива, а пореден шамар за управлението било връщането от Европейската комисия на договора за следващия програмен период.

„Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли през тези един два месеца работа на служебното правителство то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още лидерът ГЕРБ.

Той поздрави всички протестиращи, които "една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство".

Жал ме е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и неслучайно сега цялата вина е прехвърлена не него и на министрите”, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнам дали ви е светнала лампичката или не, но тази оставка е продиктувана от САЩ. Избори през юли няма да има на 100% съм сигурен, ще се състави служебен кабинет който ще замрази преговорите по ЮП, тъй като няма властта и правото да взема мажорни решения за България. Схемате е ясна съберете 2+2, САЩ продиктува тази оставка, пък вие се караите тука за Будата СерГЕЙчо и прочие, всичките са един дол дренки.
102
0
 
20
 
! Отговори
vladibeni1966 преди 9 години
Изведнъж всички български партии забравиха за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ, защото така им наредиха американските сенатори.Задължителното гласуване щеше да унищожи ДПС.Америка обаче пази ДПС като зеницата на окото си.*** и ислямизацията на България продължава ...Обедняването и изчезването на българите също.И за това вече няма кой да ме убеди, че са виновни нито "комунистите", нито руснаците.Видя се, че България е колония на САЩ ! Колония от най-долнопробен и обиден характер.Факт
101
0
 
15
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
Народе, от глупав по-глупав си!Знаете ли за 25 г колко пъти избирате едни и същи политически ***, а те ви работят, както си искат като ви обещават хубави дни, но .......в бъдеще време?Докато го дочакате, то животът ви свършил,а те си живуркат по света пият си питиетата ,богатеят и хич не им пука за вас, а вие баламите делете се на гербери,бсп и каквито щете партийки.Изритайте всички и изберете достойни и отговорни хора,не мислете че изборите са мач и трябва да има победител .
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ужас да живее България
99
1
 
13
 
! Отговори
от село преди 9 години
Изведнъж всички български партии забравиха за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ, защото така им наредиха американските сенатори.Задължителното гласуване щеше да унищожи ДПС.Америка обаче пази ДПС като зеницата на окото си.*** и ислямизацията на България продължава ...Обедняването и изчезването на българите също.И за това вече няма кой да ме убеди, че са виновни нито "комунистите", нито руснаците.Видя се, че България е колония на САЩ ! Колония от най-долнопробен и обиден характер.Факт !
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един комунист поздравява друг комунист! Господи, помогни ни!
97
0
 
5
 
! Отговори
до 114 преди 9 години
не имаме акъл колкото вашит вожд човека слъце!!!
96
0
 
4
 
! Отговори
яверт преди 9 години
До Interesnoкъде виждаш защитници на БСП? повечето са отчаяни от това, че всички са един дол дренки. ти защитник на ГЕРБ ли си? това те прави един от "защитниците", макар и не точно на БСП. ако премахнем всички други и остане ББ, той според теб ще свърши ли работа? сам по себе си.. а?
95
2
 
4
 
! Отговори
v преди 9 години
Духовно , културно и генетично низша *** от партийни *** .... ВИЕ КУЧЕТА НИКОГА НЯМА ДА ОСЪЗНАЕТЕ , КАКВА СИЛА Е ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ ! ..... Партиите са проводник на чужди идеологии и имперски доктрини . Партиите служат на латинската доктрина - разделяй и владей . Днес много от нас разбират защо през 1944 год. прозападната предателска *** от българският елит си получи заслуженото . Ще ми налагате латински хегемон , а .... хаха ще асимилирате българите ... дано сте готови за това което идва кучета без майки
94
5
 
2
 
! Отговори
Interesno преди 9 години
Чета изказванията на защитниците на БСП и имам чувството, че се изказва една личност наречена Мишо Шамара. Толкова сте еднакви в омразата си с него . Той ли ви е учител. Или имате акъл колкото него. Като папагали едно и също повтаряте. А за изборите '' Ще поживеем , ще видим" , както се казва.
93
4
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Гласувайки за ГЕРБ вие избирате хубав парцел в гробищен парк в Банкя!
92
0
 
8
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Много са прави 77 процента от избирателите че няма за кого да се гласува всички са се доказали че са *** ама и то големи .Всичко е пумия а сега гласувайте и накрая каквото и да правите помнете,*** и депутатите ще са добре, на народа български не му завиждам!
91
6
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Мисля че това ще е първият политик убит с камъни!Ако не беше толкова *** щеше да е герой!
90
8
 
19
 
! Отговори
Отначало още ОСТАВКА преди 9 години
Ако спечели Боко септември призовавам всички от първия ден да викаме оставка и да хвърляме домати по герберастите! Както не оставиха Правителството на Орешарски да работи , така да не оставим и герберасткото правителство да работи!
89
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, кой е виновен, че Станишев реши да подаде оставка? Да е имало размирици на Орлов мост? Да е имало самозапалени чегеваристи? Сами си слагате примката на врата...
88
8
 
9
 
! Отговори
georgi преди 9 години
АТАКА и победа ! ГерП=БсП=ДпС=ББЦ=РФ= МАФИЯ Подготвя се огромна манипулация представяйки тези партии като различни . Те са статуквото и не искат промяна . Само АТАКА е истината !
87
4
 
16
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Сега пожарникаря ще види какво значи хаос. Да му е честит!И пак лъже най-безобразно. Както той, така и другите тъй наречени партийни формации винаги са обсъждали вътрешнопартийните неща в БСП. Нещо повече, Борисов винаги си е позволявал да се гаври с личния живот на политическия си опонент. Това се наказва по някакъв начин. Винаги познавам.
86
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Червени пембени абе вие тлъстите *** да не би да сте сини бе?
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бърза миличкия, много бурза като си мисли, че ще е отново премиер.Толкоз тъу и болен мозък не сме ималли..Докат Сретан не го утрепе нема да мирне държщавицата. Ако оживее до изборите ще видите какви лаина ще забърка...самои само да се докопа до властта за да бъде пазен щото бандите дето предаде и продаде чакат с нетърперние и тези които смаза и им взе бизнеса.
84
1
 
21
 
! Отговори
бумби преди 9 години
До Анонимен"аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме" - каз ББ на форумните си фенове