Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори

Партиите трябвало да проведат дебат за датата на предсрочния вот
Обновена: 10 юни 2014 19:20 | 10 юни 2014 16:07,
194
Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ е готова за избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . Той обаче призова отговорните партии да проведат дебат по датата на предсрочните избори, която в крайна сметка ще бъде определена от президента.

По-рано лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за избори веднага – до края на юли.

Още по темата
Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи, тогава, коментира Борисов. 

От Вашингтон той поздрави Станишев „за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите. „Като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

„Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал, аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа”, допълни Борисов.

Според него не само резултатите от изборите са такива, а пореден шамар за управлението било връщането от Европейската комисия на договора за следващия програмен период.

„Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли през тези един два месеца работа на служебното правителство то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още лидерът ГЕРБ.

Той поздрави всички протестиращи, които "една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство".

Жал ме е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и неслучайно сега цялата вина е прехвърлена не него и на министрите”, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
8
 
! Отговори
различен преди 9 години
не усещате маи тънкият намек коалиция бсп герб и двете партии са проамерикански след "спечелването на избжрите дружно общ фронт срещу народа тогава ще го ядете дебелият
122
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнам дали ви е светнала лампичката или не, но тази оставка е продиктувана от САЩ и съм на 100% сигурен, че избори през юли няма да има. Целия този фарс е с цел назначаването на служебен кабинет, който с назначаването си да замрази преговорите по ЮП, тъй като служебния кабинет няма силата и правото да взема мажорни решения за нашата страна. Съберете 2+2 и схемате е ясна пък после се караите тук заради партиите.. САЩ диктува всеки ход на нашите политици.
121
2
 
9
 
! Отговори
до 141 преди 9 години
и кученце даже подари на Путин човека слънце нали така
120
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откога партията на Боко е в женски род?
119
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така и така си в Америката *** до NASA ,земи 1 совалка и *** виж как живеят марсиянците.Даже от там можеш да викаш "ОСТАВКА".
118
0
 
4
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 9 години
До 2313 За твое сведение, точно в момента го чувам да казва : Ние загубихме изборите.
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO ISKA EDNOLICHNA VLAST AMA NQMA KOI DA MU Q DADE AXAXAXA
116
11
 
7
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
< ГЕРБ е готова за избори> Кратко и ясно заглавие, какво толкова има за коментиране...За всички които не са готови: Червения Тролей тръгва от Паметника на Съветската Армия за...историята
115
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Samo *** ste glasuvat za Boiko govedoto.
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SOCIALNA POLITIKA GROB XLQB 5 LV TOK 1LV KILOVATA PENSIQ NAD 100 GODINI PREGLED PRI LEKAR 50LV RABOTA IOK A RABOTA MNOGO PRI MUTRITE ZA BEZ PARI
113
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че Боко е в САЩ, само ще му вдигне рейтинга и още повече ще подобри резултатите на ГЕРБ на изборите. Видяхте какво стана с рейтинга на предателите Станишев и БСП които работеха за антибългарския проект ЮП на мафиота Путин.
112
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LITSEMER.
111
11
 
4
 
! Отговори
до русолиза 139 преди 9 години
Все пак Борисов нито е бил в Русия нито се е срещал с най-големия *** на нашето време Путин за да твърдиш че е в страната на извергите.
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO SI KISNE V USA DAVA MYRDI SYVETI OT TAM I PRODYLJAVA DA UNIJAVA NARODA BYLGARSKI I BYLGARIQ.JAMLKA DYRJAVICA S PRODAJNI LIDERI.BOKO XICH NE SE I VRYSHTAI ZA KVO SI NI
109
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво прави Борисов в САЩ?
108
0
 
25
 
! Отговори
Ваня преди 9 години
Е, щом толкова бърза, този път и аз ще отида да гласувам. Не за него, разбира се.
107
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Аве, Джоукър, като си готов за избори, после като пак "ги биеш", ама не достатъчно за да съставиш кабинет, да не хленчиш пак.
106
0
 
6
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
До Анонимен 124 Има все още комунисти ,млади човече но те не са на възраст която им позволява да решат проблемите в държавата.Те ви построиха основата базата която вие да развивате и надграждате а вие какво направихте -сринахте всичко до основи, а сега искате добър живот!Вярно,имаше и грешки, но те бяха поправими,трябваше да надграждате , а не да рушите.
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този който накара народа да се самозапалва се готви да го изберат. Народът си заслужава съдбата.
104
0
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 9 години
много си прав