Лекари към президента: Убедете депутатите да гласуват

Те настояват да се приеме окончателно новият бюджет на НЗОК
Обновена: 31 юли 2014 12:38 | 31 юли 2014 12:37, Камелия Цветанова
87
Лекари към президента: Убедете депутатите да гласуват
Снимка: Булфото, архив

БЛС призова президентът Росен Плевнелиев да използва всичките си правомощия, за да пречупи  „твърдоглавието на политическите сили“ и да ги убеди да влязат в пленарна зала на 4 август, за когато е насрочено извънредното заседание на парламента, на което трябва да се приеме окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК.

Още по темата
Лекарите изпратиха и декларация до депутатите, за да ги призоват да гласуват новия бюджет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че депутатите му напускат парламента до разпускането му и така на практика се оказа, че няма да бъде приета окончателно актуализацията на бюджета на Касата. 

„Едва ли здравето на хората трябва да се превръща в залог, за да измъкнете поредните политически дивиденти. Проявете необходимата отговорност пред своите избиратели и не оставяйте медицинското съсловие като буфер  между необходимостта от адекватно лечение на гражданите и вашата политическа амбиция за персонално надмощие“, пишат те.

Според тях за пореден път сме свидетели на политически и личностни боричкания, които обаче не отразяват интересите на хората и заплашват пряко лечението и здравето на нацията.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Руми преди 9 години
Господа управници не ни обричайте насмърт ние хронично болните имаме нужда от лекрства прекратим ли лечението започваме от нулата ПОМОГНЕТЕ НА НАРОДА СИ
45
3
 
1
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Лекарите са прави да искат своето. За съжаление не са адресирали правилно искането си. Плевнелиев вече е напълно компрометиран като *** на Бойко и от него вече не може да се очаква нищо. Той е послушник и човек от който не може да се очаква да свърши за 5 стотинки работа. Загубил е всякакво доверие дори и в ГЕРБ. Трябваше да си тръгне отдавна преди Орешарски. Но буклукът е по-траен от всичко.
44
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 9 години
До АнонименЛекарите заслужават достойно заплащане.Трудът,ученето,отговорността,която поемат са несравними с всички останали професии.Този,който не уважава лечителите тогава да няма претенции за здравно обслужване.Този,който дава много акъл на лекарите да си се лекува сам щом толкова много знае.Само един изключително ограничен човек може да каже да внасяме лекари от вън и лекарите да стоят на минимална работна заплата.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има докторчета в провинцията карат джипове за по 100 000 лева от къде бре като все немате и все ви не стига защо няма лекар в Германия или Италия да карат джипове за по 100 000 евра
42
1
 
1
 
! Отговори
До 27, 32, 33 преди 9 години
Точно така.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз снабднявам една болница с медикаменти краде сее якоо друго не мога да кажа
40
0
 
5
 
! Отговори
До 2 и 62 преди 9 години
Подкрепям ви ! И ТЕЛКОвете им също са за затвора. Навъдиха 800 000 пенсионери-инвалиди като 90 % от тях са менте. Кой плаща за тяхната корупция ? А иначе може да освидетелстват болна от параноидна шизофрения пратена със съдебно решение на задължително 6 месечно лечение в специализирано психиатрично заведение Раднево с 0 ( нула ) % увреждания. Експертното решение е на Специаризиран психиатричен ТЕЛК- Бургас.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на бас, че нито един лекар няма да умре от глад! Даже няма и да огладнее!В България лекарите са сити хора, а една част от тях са даже богати!
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лекарите да минат на минимална заплата и ще стигне за всичко!
37
3
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
БСП са виновни, че не ни гласуваха да си вземем милиардите.Ние пък за наказание няма да гласуваме парите за здравната каса, и така техния електорат ще понамалее до изборите.
36
0
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
*** то винаги е било така. С или без актуализация, обикновения човек пак ще го духа.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев да върне парите и ще има за болниците!
34
2
 
4
 
! Отговори
ХМ! преди 9 години
ДО ВЧЕРА СЛУШАХА Б.Б. ДА ПРОТЕСТИРАТ СЕГА МОЛЯТ ПРЕЗИДЕНТА- АМИ МОЛЕТЕ БОРИСОВ ТЕ ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА ПОЧТИ НЕ РАБОТЯТ А ВЗЕМАХА ЗАПЛАТИ
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме здравеопазване като в Куба и внос на лекари отвън. Бг т.нар. лекари да заминават за америка. Ако са наистина толкова ербапи.
32
2
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Къде са парите на лекарите,защо не достигат парите за лечение,проверявайте ги докато са пресни и не са си отишли или скрили още!"Министър Андреева е сключвала договори с всякакъв предмет на дейност, включително и договор за устни консултации.Няколко такива договори има, на различни стойности, но всичките са над 15 000 лева.""Още от деня" БНТ ,Д.Атанасова 28.07.2014Информацията е получена от министър Андреева под формата на парламентарен контрол!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея лекари в БГ вече не са никакви лекари ами са едни продажни ***. Източват касата както си искат и после няма пари, ами няма да има. На всеки ъгъл има частни болници, как се финансират те? Всичко това е за сметка на държавното здравеопазване, не може един лекар да работи на 10 места.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравните работници да се обърнат към прокуратурата по-бързо да разбули кражбите на славната ктб, откъдето може да потекат яки пари за здравеопазването. Защо медиците не се сетиха да ръчкат бесепарите, когато само те се опъваха срещу актуализацията?
29
0
 
3
 
! Отговори
Tonsil преди 9 години
*** герберски тролчета - кой вчера се изнесе от парламента, след като спокойно можеше да гласува актуализация на целия бюджет и без БСП, а само с приятелите от ДПС? БСП искаше САМО актуализация на НЗОК бюджета и щеше да гласува за това, но Тиквата-комунист нали пак мисли с 24 часа закъснение и ето пак не е на работа!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** ББ, не знае какво прави! Като си казал А кажи Б, бъди мъж! Приемете си бюджета и си бийте камшика тогава, аман от безпринципни пиар акции.
27
1
 
1
 
! Отговори
Tonsil преди 9 години
До Анонимен 40Глупако, ГЕРБ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ и то по-голяма от всичко ляво по света, защото лидерът на тази партия е комунистически проект - нова диктатура на пролетариите от всички села и паланки. Но ти си *** като *** и си падаш по комунистическо ***, само и само да е със син кондом!