БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов

Правителството е политически оцветено и реваншистко, нападна Мая Манолова
Обновена: 14 авг 2014 17:19 | 14 авг 2014 16:30,
190
БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов
Снимка: БСП

БСП разкритикува сериозно назначенията във властта, които прави служебното правителство в последните дни. Социалистите заподозряха, че кабинетът „Близнашки“ проправя пътя на ГЕРБ към властта. Те обявиха категорично и че няма как назначенията да не са съгласувани с Борисов и обвиниха лидера на ГЕРБ, че именно той е назначавал кадрите.

Още по темата
„Въпросът, който трябва да си зададе обществото и който ние си задаваме за тази политическа метла, е кой стои зад зам.-министрите, областните управители и членове на политическите кабинети, кадри на ГЕРБ“, попита Мая Манолова. Според нея е очевидно, че това не са Близнашки и президентът, а „шефът на тези кадри – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов“.

Вчера и лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Бойко Борисов реагира веднага и обяви, че нито едно от назначенията в сегашната власт не е съгласувано с него и дори обвини Реформаторите, че много от министрите са свързани с техните среди.

Според Манолова обаче твърденията на Борисов, че няма нищо общо с назначенията, са смехотворни, защото винаги се е хвалел с дисциплината в партията. Бившата депутатка обяви, че няма как зам.-кметове на ГЕРБ да стават зам.-министри и областни управители без знанието на Борисов.

„Това е правителство на ГЕРБ, дошло на власт без избори. Няма как някой да твърди, че това е политически неутрално правителство. То е политически оцветено, реваншистко правителство, назначено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, обяви още Манолова. Тя нарече кабинета „Близнашки“ плана Б на Бойко Борисов за след изборите и заподозря, че ако ГЕРБ не успеят да формират правителство, ще продължат да управляват чрез служебното.

Според нея именно така може да се обясни „вакханалията от назначения“ на ГЕРБ.

Зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов призова премиерът Георги Близнашки да не се държи като политически еничар и да прави промени само там, където е нужно. Социалистите припомниха, че това е служебен кабинет и основната му роля е провеждането на изборите. Според червените кабинетът трябва да се съсредоточи и върху покриване на щетите от наводненията и да продължи стабилизационните мерки в енергетиката.

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев разкритикува персонално някои от назначенията на служебното правителство. Той акцентира на това, че един от новите зам.-министри в икономиката е Антон Павлов, работил в ЧЕЗ, и заподозря, че ЕРП-та вече ще си имат пост в министерството.

БСП не даде ясна позиция на въпроса ще подкрепи ли Кристалина Георгиева за втори мандат в Европейската комисия. „Не може със заобикаляне на най-важните въпроси всичко да се свежда до персоната“, каза Янаки Стоилов и допълни, че не се дават аргументи какви български и европейски въпроси ще бъдат защитени с нейната кандидатури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: БСПГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
18
 
! Отговори
чист Българин преди 9 години
Кой му пука за *** на Путлю у нас...
139
2
 
17
 
! Отговори
Бай Йух до 164 преди 9 години
Какъв Бисеров, няма такъв и никога не е имало! Това е несериозно!
138
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само злобни лъжи от вас.Вече никой нито ви вярва,нито ви слуша.Такива поразии направихте през тези 25 години,че затворите в България няма да стигнат,за да ви поберат,ако има истински съд.Ще има наистина,макар че Барековци,Костовци,Сидеровци и кой ли още не се опитват да ви реанимират.Софиянски се надпреварва да дава акъл вече два месеца и той уплашен за парите си се прави на голям държавник.Ако беше така,нямаше да сме на този хал.Манипулациите ви този път няма да минат,макар че станахте много.
137
2
 
23
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Майче, ти първо кажи кой редеше вашия кабинет, пък после казвай за другите.Па сте нагли.......
136
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
из декларацията за конфликт на интереси на премиерот:1. Страстно любя БМБ и неговите кадри.2. Наредено ми е от прецедента да номинирам Сталинка.3. За всичко се допитвам до ББ-РП,4. ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА СЪМ НЕЗАВИСИМ какво ядене да си избера за обяд, какво да купя от магазина за вечеря, избор на костюм и обувки - всички в син нюанс, с червена връзка :-)
135
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вожда пред американски посланик - квото искате всичко давам, искам власт не издържам повече.- същото казал и пред руския, френския, английския, китайския.Събрали се посланиците и дълга се смяли.
134
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП изпуснахте питомното, гонете дивото.
133
2
 
20
 
! Отговори
ердоган преди 9 години
Мархаба аскер, да ти пратя ли малко водни оръдия и от нашата бронирана техника за любене на турския народ?- Ъхъ!- Аскерлери, юруш! Дур, вземи си налъмите и сапуня! :-)
132
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пеевчо е протеже на вуйчо Илия. Минету кой е!!!
131
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боку, рече Доган, ако не ти стига мнозинството да спретна някоя реч за порциите и обръчите точно пред изборите. Да пратиш Цинцарова и Беновска да се вазмутят от мен!- Конгречулейшънс, аллах да чуе думите ти Амет аа :-)- Вече и в джас-прас прес те хвалят та се късат. Аллаху акбар! :-)
130
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТАЛИНКА МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИ ....КОЯ Е???
129
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в СЛУЖЕБНИЯ КЪРКОНЕТ има две министерства - на пропагандата и на оплюването.
128
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...и в този ред на мисли...коя е Лилето...чавдарската внучка, а Пръмовица коя е....Роската кой е...а ближнявски(monsieur Blijer)....той бил ли е съветник на Великият първи...КОЙ СТЕ ВИЕ БЕ???
127
0
 
21
 
! Отговори
55 преди 9 години
До Анонимен 151Ами те ДПС,оправиха и БСП и Атака...
126
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реваншизъм до край призова вожда и слугите ниско се поклониха и се разтичаха да прецакат всеки, който не лиже подметките и всичко друго на вожда Винету!БСП и Костов са виновни!пп а от реваншизма е изключено ДПС, това с Муса Палев е само предизборна маневрица.БОСТАНЪ ПРАСДЖАСПРЕС
125
4
 
17
 
! Отговори
до оптимист преди 9 години
Кажи нещо за здравната каса бе оптимист....Кой е Минету бее???
124
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, на която и партия да сме привърженици, не е ли унизително да се връзваме на номерата на тоя злобар конгречулейшънса? Герберите ***, ха поспрете малко. Не падайте на ниското нива на вожда си. Разбираме че резултатът ви се дължи и многото победи на леенето на злоба, омраза, простотия и разделение между бедните и закъсали И от вас хорица. Ами управлявайте си с тия качества не сте за коалиция с никой, освен някои мазохисти. Хак ви е ДПС. Те ще ви оправят.
123
3
 
21
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Хайде, хайде, видяхме ги *** и тяхното марионетно правителство...
122
5
 
16
 
! Отговори
до 148 преди 9 години
То е ясно, че Минету се кани. То кой не се кани. Той да си трае, че ...*** пол няма!!!=))))))
121
4
 
17
 
! Отговори
до 144 преди 9 години
Не знам дали ще има опорни точки ама Бойко много и се кани на кафявата точка. Този път прошка няма!