БСП: Президентът застрашава националната сигурност

Социалистите са против да има рокада в разузнаването
Обновена: 22 авг 2014 14:09 | 22 авг 2014 14:00,
80
БСП: Президентът застрашава националната сигурност
Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БТА

БСП обвини президента и кабинета му, че се превръщат в заплаха за националната сигурност заради намеренията им да освободят шефа на военното разузнаване Веселин Иванов. Социалистите предупредиха и че мащабът, с който се извършват рокадите във властта, говори, че намеренията на държавния глава са за дълъг мандат на служебното правителство.

Информацията, че военният министър готви смяна на шефа на „Военна информация“ се появи преди дни в пресата. Днес пък председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов обвини военното разузнаване, че все още не е предало 33 000 военни досиета, каквато договорка има между властите.

Още по темата
БСП припомни, че смяната на шефа на военното разузнаване е правомощие на държавния глава.

„Вместо президентът да бъде гарант на националната сигурност, с импулсите, които дава, се превръща в опасност за националната сигурност“, коментира говорителят на социалистите Атанас Мерджанов. Според него на фона на процесите в Украйна, на Балканите и в Близкия изток, такава смяна ще окаже негативен резултат върху работата на службите.

Мерджанов припомни, че Веселин Иванов е назначен от ГЕРБ, но не е сменен от БСП-министъра Ангел Найденов заради добрите му резултати и положителните оценки на партньорските служби.

„Комисията по досиетата обикновено се възбужда в предизборен период“, каза Мерджанов по повод изказванията на шефа й Евтим Костадинов, който преди няколко мандата беше депутат от БСП. Говорителят на социалистите повтори, че партията е за закриването на Комисията.

„Струва си президентът и служебното правителство да озаптят дейността на Евтим Костадинов“, каза още Мерджанов.

Военният министър по времето на кабинета „Орешарски“ Ангел Найденов обясни, че чувал две причини за евентуалната смяна на Иванов. Едната била, че не е военен, а другата - непредадените архиви с данни на чуждестранни граждани, сътрудничили на военното ни разузнаване. Ангелов обвини за рокадите министъра по времето на ГЕРБ Аню Ангелов и неговия „партиен кръжец“.

Червените припомниха, че промените в Закона за досиетата, касаещи чуждестранните граждани, бяха внесени от сегашния МВР-шеф Йордан Бакалов и подкрепени от ГЕРБ. Затова според социалистите кабинетът е амалгама от реформатори, протестъри и хора на ГЕРБ.

БСП отново атакува служебното правителство за много рокади на всички нива в държавата. „Намеренията на Росен Плевнелиев очевидно целят далеч по-дълъг мандат от срока на служебното правителство и това личи от ревизията на обществени поръчки“, каза Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
5
 
! Отговори
don_toni1979 преди 9 години
ДОЛА КЛЕВЕТА ПРЕЗИДЕНТА И СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ 10 ПЪТИ ПО ДОБРЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ПРЕДИШНОТО ТУРСКО ПОМАШКО И ЕНИЧАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО
68
10
 
9
 
! Отговори
L. преди 9 години
Плевньо е толкова ***, че е на път да уволни назначен от ГЕРБ кадър - хахахахахаха!!!
67
3
 
1
 
! Отговори
ФИДОСКИН ФЕН преди 9 години
Запазил съм и 2 стола в кварталната кръчма
66
4
 
2
 
! Отговори
ТИКВА без семки преди 9 години
е като таратор без мляко
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А БСП, слава Богу, вече никого не застрашава.
64
5
 
16
 
! Отговори
Реформатор преди 9 години
Ако под "рокади във властта" се разбира разчистване на *** в администрацията - бравос на таквиз рокади!!! :)
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички КГБ-исти и ДС-ари вън от политиката и управлението на държавата ни! Браво Плевнелиев!
62
0
 
16
 
! Отговори
червенушко преди 9 години
Коя нация има пред вид Комунистическата ли !
61
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха!!! преди 9 години
"Социалистите са против да има рокада в разузнаването"Социалистите вече никой не ги пита какво са против.
60
13
 
13
 
! Отговори
НиколайМладенов ГЕРБ преди 9 години
Ако си Българин гласувай за ГЕРБ.Ако си крадец гласувай за БСПНо това, което аз искам да кажа е, че *** е цялото състояние, при което има хора в българската държава, които си позволяват да заемат позиции, които са различни от позициите на правителството. Това е. . .
59
16
 
11
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Президентът продава България с всяко изказване. Това трябва да се накаже скоро!
58
6
 
6
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
България трябва да изтеглим заеми от 7 млрд и да го плащат внуците ни!!!Дано да имаме мнозинство и върнем парите в КТБ, така Бойко и Пеевски и Василев ще се конслидират още повече във властта!!Всички ще сме на въздух, то и вода няма вече, всичко е във фалит и криза и сега ще трябва да си платим!!Нямам търпение да взема ей тука едни 300 000 лв по ОП Селски райони, хайде Бойко връщай се, че не се търпи вече без далаверки, баце Бойко !!!
57
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Делян беше много по-голяма заплаха за държавната сигурност. Ако са мъже да седнат първо за това да говорят.
56
6
 
15
 
! Отговори
kires преди 9 години
елховска простетутка
55
10
 
27
 
! Отговори
Истината е: преди 9 години
БСП застрашава националната сигурност
54
4
 
3
 
! Отговори
едно време преди 9 години
Соцът отдавна рухна. Тогава бяхме колеги, имахме партиен апарат, имахме си протоколи, всеки си знаеше работата, ние бяхме номенклатурните агенти, имахме агенти и всичко се знаеше кое как е.1990г. обаче отборът остана без треньор. Дойдоха и ни казаха, че ще се приватизира, ние разбрахме и се адаптирахме.Всеки пое по собствен път и излезе с каквото има на политическия пазар. Вече небяхме колеги, а конкуренти!И така 25г. по-късно, различни *** от ГЕРБ БСП и СДС ви се каним, а вие плащате!
53
13
 
22
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Браво, само ГЕРБ! Дано постигнем пълно мнозинство и спукаме от бой останалите жалки крадливи партийки! И служебния е на ниво, браво!
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Робите на СерГея се налапаха с неговата помия и сега я плюят по другите. Идолът им СерГейчо си прибра паричките и си замина и остави цяла банда БСП-ари да му прикриват следите, докато плюят всичко да бъде замазано по комунистически. Накрая пак няма да има осъдени. Тук проблем - там проблем. На БСП-то всичко му е криво.
51
2
 
14
 
! Отговори
:-))) преди 9 години
Старият Меринджей се загрижил за националната сигурност...Най-голямата заплаха за националната сигурност се нарича БСП, а втората е ДПС или обратното. Разликата им е толкова малка, че се вмества в статистическата грешка.
50
7
 
26
 
! Отговори
КК преди 9 години
А пък БСП уби България.