Борисов се срещна с вложители в КТБ, искат едно и също

Двете страни се обединиха около 4 стъпки
19 сеп 2014 12:35,
66
Борисов се срещна с вложители в КТБ, искат едно и също
Снимка: ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с вложители в КТБ и заедно се обединиха около конкретни стъпки по казуса. Заедно с Борисов на разговорите с вложителите в централата на ГЕРБ присъстваха и експерти на партията, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Още по темата
Двете страни са се обединили около 4 конкретни точки по темата. Според първата и вложителите, и ГЕРБ продължават да настояват за оттеглянето на управителя на БНБ Иван Искров, защото все още не е изработена пътна карта за оздравяването на КТБ. Искането е Искров да депозира оставката си още в първия ден от работата на новото Народно събрание.

Второто нещо, около което се обединяват вложителите и ръководството на ГЕРБ е, че в следващия парламент ще предприемат всички законодателни мерки, които да помогнат за оздравяването на банката. Затова ще се търси синхрон с останалите парламентарно представени партии.

Трето искане е всички държавни институции да гарантират, че до окончателното решение за КТБ ще гарантират, че няма да се допускат злоупотреби с активите на банката. Четвъртото, за което двете страни настояват, е виновните за състоянието на КТБ, след необходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо да понесат своята отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
9
 
! Отговори
червена баба преди 9 години
Другата година са изборите за кметове и местен парламент и ГЕРБ ще бъдат отсвирени. А като няма пари, както се очертава, коалиция БОСТАН ще разклати валутния борд, ако дойде на власт. Как ли? Чрез банките.
12
2
 
13
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Стига бе, точно тоя *** опита да фалира КТБ, а сега ще я оздравявал, майтап!
11
2
 
10
 
! Отговори
червена баба преди 9 години
Между другото държавните пари, които остави кабинетът Орешарски наистина свършват много бързо, защото в момента се дават стотици милиони на герберските общини от бюджета, за да си довършат европейските проекти гербаджийските кметове.
10
1
 
11
 
! Отговори
lily преди 9 години
Хора, това е България! Тук мафията не е обикновена мафия, тук мафията е държавата. Тук мафията е Герб. Слезте на земята.
9
3
 
6
 
! Отговори
червената шапчица преди 9 години
Прости му Господи. . . То няма представа, какво говори и в коя Паралелна Вселена живее!
8
4
 
12
 
! Отговори
Батко преди 9 години
Тоя търбух защо се прави на невинна овчица. Нали точно след неговото посещение в САЩ започна удара срещу КТБ. Този удар на практика беше едно от условията на американците за да го подкрепят на изборите.
7
3
 
6
 
! Отговори
луд умора нема преди 9 години
Обикаля Борисов, обикаля и се хвали метро-слънце, красавицата Арена Армеец, която сякаш направи за партийните си форуми
6
2
 
8
 
! Отговори
lily преди 9 години
Баце, ново общество не се прави с прости и крадливи политици, като вас.
5
2
 
11
 
! Отговори
хадес преди 9 години
От стенограмите ще зависят резултатите на изборите. А, ако въпреки всичко, гласувате за ГЕРБ и ДПС, те пак ще го направят това с банките, както са го замислили. Затова Борисов и Местан повтарят като папагали, че в България има нужда от стабилно правителство, а първият добавя, че положението е много тревожно и не знае как ще спасят държавата. Спасят от какво??? Няма да им пуснат еврофондовете /които бяха спрени заради ГЕРБ!/ и това Б. Б. го знае много добре. А това означава, че няма да има от къде да смучат пари чрез фирмите си от обществените поръчки.
4
2
 
10
 
! Отговори
хадес преди 9 години
Питайте банкерите! Искали са затваряне на вратите на всички банки от понеделник /след срещата/. Само БСП са били твърдо против.
3
0
 
16
 
! Отговори
хадес преди 9 години
Да се изкарат стенограмите от срещата при Плевнелиев, на която Йордан Цонев е искал банкова ваканция, Плевнелиев и ГЕРБ са били съгласни!
2
2
 
10
 
! Отговори
хадес преди 9 години
От КТБ тръгна цялата дандания в държавата, заради Южен поток, и се стигна до оставката на Орешарски. Там е заровено разковничето. Чоплете в КТБ. Там, там е раната на ГЕРБ и ДПС. И от там ще изскочат зайците.
1
6
 
15
 
! Отговори
112 преди 9 години
Та нали политическтата система и лично Борисов са най-отговорни за КТБ! По негово време КТБ се преврърна в банката с най-високи лихви, там функционери на ГЕРБ държат парите си....Нка политиците/ ако изобщо в БГ има хора достойни да се нарекат така/ декларират и да отворят досиетата в КТБ, да се види кои имат там пари...........но не..мога да се хвана на бас с всеки че никой това няма да го направи...защо ли? явно заради банковата тайна...смях...