Работодатели и синдикати отказват да участват в Тристранката

Оплакват се, че не са получили документите за актуализация на бюджета
26 сеп 2014 16:26, Екип на Investor.bg
6
Работодатели и синдикати отказват да участват в Тристранката
Вицепремиерът Йордан Христосков председателства НСТС. Снимка: БТА

Национално представителните работодателски и синдикални организации отказват да участват в насроченото за понеделник - 29 септември, заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщават в писмо до медиите от Българската стопанска камара (БСК).

Още по темата
В открито писмо до вицепремиера Йордан Христосков, който председателства НСТС, те възразяват, че досега не са получили документите по дневния ред,  а именно актуализацията на бюджетите на държавата и на здравната каса за тази година.

Работодателските и синдикалните организации принципно възразяват срещу неспазването от страна на Секретариата на НСТС на нормативно утвърдените срокове за предоставяне на членовете на НСТС на документите, включени за дискусия в дневния ред на съвета, се казва в писмото.

Те изразяват готовност да обсъдят предложените изменения, ако получат документа поне 48 часа преди заседанието, като изразяват желание да разполагат с 3 дни, за да имат време за вътрешни консултации с членовете си.

Заседанието на тристранката е насрочено за понеделник в 15 часа.

Вчера в медиите беше разпространена информация, че намерението на кабинета е да приеме проектозакона на заседанието още в сряда, 1 октомври, така че да може да го внесе в новото Народно събрание веднага след първото му заседание.

Бизнесът и синдикатите настояват в дневния ред да бъде включено обсъждане на минималните осигурителни доходи за 2015 г.

Социалният министър Йордан Христосков вече обяви, че ще наложи административно увеличение с 4,2% в секторите, в които не е постигнато споразумение.

Още икономически новини четете в Investor. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
яна преди 9 години
то па едни работодатели , в яна плевен следващата седми конфекцията ще работи по 12 часа , щото собственика лапнал кинтите предварително , нали идват избори , трябва за криводжуката да има инти за гласове
5
0
 
2
 
! Отговори
вещицата преди 9 години
ТАЗИ ДУМА СИНДИКАТИ НЕ СЕ ВПИСВА ЗА БЪЛГАРИЯ. ВИДЯХМЕ ЗА 25 ГОДИНИ КАК ПОДОБРИХА И ЗАЩИТИХА ПРАВАТА НА РАБОТЕЩИТЕ. ТОВА СА ЕДНИ ТЪРТЕИ КОИТО СИ ПОЛУЧАВАТ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ И ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАРЪКИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ. КЕРВАНА СИ ВЪРВИ, КУЧЕТАТА ЛАЯТ И ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ!
4
0
 
4
 
! Отговори
Gorski преди 9 години
какви тристранки бе - тук да не е 17г. и Петровка 38 има правителство и закони - който не ги спазва - кауша а не като Свинаря - Гергов -дължи за два месеца заплати на хората от Слънчев ден - даде парите им на ненаядните *** за изборите и върти дебелия *** и се прави на ударен - този вкарай го в кауша за назидание - и Бюрека като лъже да знае че и той не е недосегаем
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
triabva da se sazdade rabotnicheska partia, koiato da zashtitava interesite na rabotnizite.niamame nujda ot posrednizi,t.e.sindikati.speshno da se dogovori uvelichenie na zaplatite,no realno,a ne samo na kniga
2
0
 
4
 
! Отговори
коментар преди 9 години
Тия две не виждат - от тристранка стана директно на едностранка.
1
0
 
12
 
! Отговори
Работник преди 9 години
Няма такива *** като въпросните синдикати!