Днес е ден за размисъл

Забранена е политическата агитация
Обновена: 4 окт 2014 08:07 | 4 окт 2014 07:52, Анисия Иванова
167
Днес е ден за размисъл
Снимка, архив Булфото

Днешният ден е за размисъл преди утрешните парламентарни избори. Датата за тях - 5 октомври, бе насрочена с указ на президента Росен Плевнелиев на 6 август. Предизборната кампания продължи от 5 септември и завърши вчера, на 3 октомври.

В деня за размисъл секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.

Днес е забранена политическата агитация и разпространяването на информация за социологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма.

За тези избори ЦИК разреши публикуването на междинни социологически проучвания в деня на вота само в социалните мрежи и в личните блогове. Обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Поводът за становището на ЦИК бе писмо от издатели и директори на вестници, телевизии и радиа.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
4
 
! Отговори
Али преди 9 години
Семето ви е лошо никой не е виновен.Една нива иска да я ореш, едно семейство да се стараеш, държавата да гради силни закони-като Турция. Ако не беше Ахмед прехода щеше да е кървав-БСП са гьотерени и алкохолици. Елате в селата да видите кой се се старае за българи и турци- ДПС. Сега и Назиф ви пречи защото ББЦ казва истината.
76
0
 
10
 
! Отговори
законподчинен преди 9 години
Ще наруша ли закона,ако тази предизборна вечер изшия 500-600 грама домашна ракия с примерно платен акциз?
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕто един доволен няма лошо.Гласуваите!!!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте доволни от живота в станата ,гласувайте за управлявала вече партия ,ако ли не АЛТЕРНАТИВНО!!!
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЛАСУВАЙТЕ БЪЛГАРИ ВСИЧКИ!!! ДА НАПРАВИМ НЕЩО ЗАЕДНО НЕ Е ТРУДНО!!!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА ОСТАНАТ ДЕЦАТА НИ ТАЗИ КРАСИВА СТРАНА!!! НЕ Я ОСТАВЯЙТЕ НА ДРУГИ!!!
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
във социАлната мрежа е пълно с Агитатори
71
2
 
14
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
Всички против Тиквата и Пастирката инак нема да има повече България!
70
3
 
14
 
! Отговори
vivian преди 9 години
ГЛАСУВАЙТЕ!!! ИНАЧЕ АВТОБУСИТЕ ОТ ТУРЦИЯ ЩЕ РЕШАТ ВМЕСТО ВАС!!! НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ОТИДЕТЕ И ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ХАЙДЕ НАРОДЕ, НЯМА ЗА КОГА ДА СЕ ОТЛАГА ПОВЕЧЕ, НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ПОВЕЧЕ БЕЗДЕЙСТВИЕ!!! ДАЙТЕ СВОЯ ГЛАС, БЪДЕТЕ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!
69
2
 
2
 
! Отговори
БАХ МААААМУ преди 9 години
ТЕЖЪК МАХМУРЛУК МАМКАМУ СПРЕЛИ ХЕЙТАРИ .
68
4
 
12
 
! Отговори
Изтрезнейте преди 9 години
Сега след като и военният оркестър на Русия пее зад Атака не знам какъв трябва да си за да не гласуваш за тях. Сега след като Бойко ви нарича лош човешки материал, и призовово студентите да гледат картофи, и остави след себе се България най-бедна в европа и се палиха хора, и сам си каза че не изкючва коалиция с ДПС и козирува на Ердоган не знам какъв трябва да си за да гласуваш за Герб.
67
2
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
До Анонимен 84Айде бе! Аз пък ще Гласувам за Герб да видиш че България по-бързо ще стане Турция, отколкото с ДПС! ДПС нищо не дават.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуват само тези, които очакват да намажат нещо от някоя партия, приближени, роднини, които чакат топло местенце от предния Спасител. Без мене.
65
0
 
6
 
! Отговори
biko преди 9 години
ден за размисъл я си е...................м................
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте част от Турция. Нека да ви върнем там където принадлежите, това е вашата съдба. Гласувайте за ДПС или изобшо не гласувайте.
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно с бойкот на "мислещите" се узаконява властта на мафията.
62
12
 
1
 
! Отговори
Студент преди 9 години
Най-харесваните коментари са за големия кръст през цялата бюлетина, което е равносилно на глас за ДПС/БСП. После пак ще има мрънкане, протести и нестабилност.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колев, ще им .... ......., ако гласуваш. Иначе те ще ти .... ....... .
60
4
 
9
 
! Отговори
Целокупна България преди 9 години
Братя българи, гласувайте! Гласувайте не за пари или облаги, гласувайте за себе си и за децата си! Ако досега не сте избрали за кого, пуснете невалидна бюлетина, но гласувайте! Едно отиване до секцията не ви струва нищо, но само така - с масов вот можем да объркаме сметките на политическата мафия и да не позволим неграмотните амуджи с купените гласове да определят съдбата ни.
59
3
 
11
 
! Отговори
колев преди 9 години
ТАКА СЪМ СЕ РАЗМИСЛИЛ ЧЕ УТРЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ЩЕ ИМ ...
58
8
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 9 години
Гласувайте с преференции. Все има свестни хора в листите. Е в някои няма, но в други има. Вижте списъците на кандидатите, вижте им биографиите, сверете със списъка на агентите и гласувайте с преференция за човек, не за партия. Това е по същество мажоитарен вот.