Днес е ден за размисъл

Забранена е политическата агитация
Обновена: 4 окт 2014 08:07 | 4 окт 2014 07:52, Анисия Иванова
167
Днес е ден за размисъл
Снимка, архив Булфото

Днешният ден е за размисъл преди утрешните парламентарни избори. Датата за тях - 5 октомври, бе насрочена с указ на президента Росен Плевнелиев на 6 август. Предизборната кампания продължи от 5 септември и завърши вчера, на 3 октомври.

В деня за размисъл секционните избирателни комисии се снабдяват с изборните книжа и бюлетините. В изборните помещения и пред тях се поставят информационни табели, образци на бюлетините, списъци с партиите, коалиции и независимите кандидати.

Днес е забранена политическата агитация и разпространяването на информация за социологически проучвания за утрешния вот под каквато и да е форма.

За тези избори ЦИК разреши публикуването на междинни социологически проучвания в деня на вота само в социалните мрежи и в личните блогове. Обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Поводът за становището на ЦИК бе писмо от издатели и директори на вестници, телевизии и радиа.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УТРЕ: Следим от сутринта закъде пътува българинът - към Банкя, Позитано, Доганово, Бареково, Сидерово, Първаново, Симеоново, или Кунево.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИСЛИМ,МИСЛИМ И МАЙ ГО ИЗМИСЛИХМЕ,ЧЕ ДОКАТО НЕ ХВАНЕМ КОЛОВЕТЕ И НЕ НЕ ОБКРЪЖИМ 200 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ПАРЛАМЕНТА РАБОТАТА НЯМА ДА СТАНЕ ,ТОВА ,ЗАЩОТО РАЗБРАХМЕ,ЧЕ С (ИЗБОРИ) -КНИЖКО ПУСКАНЕ НАШАТА РАБОТА НЯМА ДА Я БЪДЕ.
35
0
 
9
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
А тя пада като гилотина и реже твоята глава една малка бюлетина но след нея кървави тела.
34
1
 
14
 
! Отговори
Бараката преди 9 години
Вчера ден за траур днес ден за размисъл а утре българино е днес за морал и родолюбие а не всички утре да сме се юрнали за мутрите ,разбойниците и постните пици а помисли малко запри се
33
0
 
8
 
! Отговори
Илю Минантов преди 9 години
РАЗДЕЛЯЙ народа на партии ('partis' lat. - "части" бълг.), насъсквай ги една срещу друга И ВЛАДЕЙ.
32
0
 
6
 
! Отговори
мисля преди 9 години
Да въведа собствена стратегия Мандатност - отхвърлям всички ,които са простали повече от 3 мандата в НС и освен лично забогатяване не са направили нищо полезно за държавицата ни!
31
1
 
9
 
! Отговори
за размисъл преди 9 години
Политическите партии са като лопатките на едно и също воденичното колело. В която и лопатка да наливаш вода все въртиш колелото на воденицата на мафията.
30
2
 
11
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 9 години
Мислете..мислете че дано да ви дойде акъла в главата!
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедия!
28
1
 
16
 
! Отговори
? преди 9 години
To няма алтернатива! Какво има да го мисля?!?! И всички да се изсипят да гласуват едва ли нещо ще се промени.Едни и същи лица искат да ни управляват под различна партия.Е,какво да му мисля? Fack off-никой не излезе да предложи нещо,за да се променят нещата.Само *** са на далавера-преди,по-време и след избори,за нас х*й.
27
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до КАК СИЙКА -моят мисловен процес секна когато те зачетох , в захлас и аз ще чакам новият......"месия", поздрави от мен , без надежда за утрешният ден !
26
0
 
8
 
! Отговори
BB I CV CV преди 9 години
DNES AGITACIQTA BILA ZABRANENA,A KUPUVANETO NA GLASOVE RAZRESHENO LI E?
25
3
 
14
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Мислете си, защото утре към 21:00 ще сте като попарени ище каже "Пак ли тия?". Тъпият българин пак ще кисне цял ден на кафето, а урната ще е на 200 метра от него. А ромите ще изхарчат по 50 лева в барчето като за последно.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИСЛИТЕ ЛИ МИСЛИТЕ ЛИ? МИСЛЕТЕ ЧЕ УТРЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО. ОЩЕ 25 ГОДИНИ ПРЕЗ 1 ГОДИНА ЩЕ ВИ КАРАТ ДА МИСЛИТЕ. ДАНО ДА СТЕ СИ РАЗВИЛИ МИСЛОВНАТА ДЕЙНОСТ. ТЕ ДРУГАРИТЕ ОСВЕН ДА ВИ КАРАТ ДА МИСЛИТЕ ЗА ДРУГО НЕ ВИ ПОЛЗВАТ. ТЕ РАЗБРАХА ЧЕ ОБИЧАТЕ ДА МИСЛИТЕ И НЕ ВИ ОСТАВЯТ ДА СКУЧАЕТЕ. ИНАЧЕ АКО ВИ ОСТАВЯТ ДА СКУЧАЕТЕ ЩЕ ХВАНЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ НЯКАКВА ПОРАЗИЯ. Я ДА ГИ ИЗХВЪРЛИТЕ ОТ ПАРЛАМАТА ИЛИ ДА ИМ СТЪКНЕТЕ НЯКОЯ СТАЧКА ИЛИ ПРОТЕСТ КАТО НАПРИМЕР ЗА ТОКА. МИСЛЕТЕ МИСЛЕТЕ ПОЛЕЗНО Е ЗА ЗДРАВЕТО.
23
2
 
17
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Не е важно за кого гласуваш а кой брои бюлетините. Йосиф Висарионович Сталин
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес - ден за размисъл, от утре - много дни на срам.
21
6
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Колкото и да го мисля разбирам, че само с мислене няма да се получат нещата. Утре ще гласувам, за да не ме е яд после, че някой друг е решил заради мен.
20
2
 
13
 
! Отговори
Тенчо преди 9 години
Не мисля, че има какво да се мисли. Няма да гласувам за старите партии, които вкараха народа в калта!
19
0
 
9
 
! Отговори
Как Сийка преди 9 години
Ами то и аз,като други,де,мислих,мислих и накрая измислих /не,че аз съм го измислила,ама.../ Най-хубаво ще е да няма ... партии - те само знаят да цоцат от държавата,сиреч от нас,да ни яхат от хубаво,по-хубаво,а ние будалите на това отгоре им ръкопляскаме?! Ама не искам пове че да съм в числото на будалите - кога няма вече партии,тогава ще гласувам за новия вид уп- равление на държавата !
18
0
 
15
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Аз мисля,че е време да се отървем от доказалите се бездарници!!!