След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет

Не било ясно колко надежден партньор е Блокът
Обновена: 15 окт 2014 21:09 | 15 окт 2014 19:58,
311
 След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ няма гаранции, че Реформаторският блок е надежден партньор и на този етап няма да продължи преговорите с тях. Това стана след седемчасови преговори между двете формации в парламента.

Още по темата
Към този момент преговорите не продължават, защото не е ясен юридическият статут на Реформаторския блок, обявиха от ГЕРБ.

Реформаторите пък отвърнаха, че още утре са готови да започнат отново разговорите. Поемаме ангажимент да сведем до минимум техните притеснения, коментира Петър Москов.

От изявленията на двете партии след преговорите стана ясно, че една от разделителните линии е изискването на Реформаторите от бъдещото мнозинство да се изключат априори БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

ГЕРБ пък обясниха, че не могат да водят преговори с формация, зад която не е ясно колко депутати стоят.

„Получихме много отговори, но не получихме най-важния отговор – как може да съставим стабилно правителство, без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок“, каза Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ след срещата.

Тя обясни, че в последния час на преговорите е станало ясно, че Блокът има сложна юридическа конструкция и от една страна е съюз, а от друга – отделни партии.

„Взехме решение да прекратим преговорите, защото стоим пред въпроса с точно кой политически субект разговаряме“, допълни и Румяна Бъчварова.

Цачева обясни, че ГЕРБ са останали особено неприятно изненадани и от документа, с който Реформаторите влязоха на преговорите – платформа, която бе раздадена и на медиите.

„Това за нас е извиване на пръсти, отхвърляме това поведение и оставаме с известна доза горчивина за начина, по който колегите се отнесоха“, каза Цачева.

Както Dnes.bg писа по-рано именно в тази декларация Реформаторите поставиха условието следващото мнозинство да не включва четири партии.

„Нашата оценка от разговорите се разминава“, коментира Москов. Той обясни, че по конкретно зададените теми има съвпадение на 90% между ГЕРБ и РБ.

Реформаторският блок беше третата поредна формация, с която екипът на Бойко Борисов преговаря. И след разговорите с БСП и ДПС стана ясно, че коалиция едва ли ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо,Марешки арестуван бе,ударил кроше на Косьо Костадинов
145
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕФОРМАТОРИТЕ ПЪРВО ДА РЕФОРМИРАТ СЕБЕ СИ, АКО СЛУЧАЙНО УСПЕЯТ, ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ОПИТАТ ДА РЕФОРМИРАТ ДЪРЖАВАТА!НА МЕН ЛИЧНО МИ ПРИЛИЧАТ НА ГЛАДНИ КОКОШКИ!ПАРТИИТЕ СЛЕД ТЯХ ПЪК СЪВСЕМ СА ГЛАДНИ, ПОДАЙ ИМ ПРЪСТ И ГЛЕДАЙ КАК ЩЕ ТИ ОТХАПЯТ РЪКАТА! ЕЕЕ, МИЗЕРНА РАБОТА, ЛАПАЧИ МНОГО, А РАБОТА ДА СВЪРШИ НЯМА КОЙ!В ТАЗИ ДЪРЖАВА И РОДОЛЮБЦИ НЯМА, ДА КАЖАТ - РАБОТЯ ЗА РОДИНАТА И НАРОДА СИ И НЕ ИСКАМ НИЩО ОСВЕН ПРОСПЕРИТЕТА НА РОДИНАТА СИ!
144
5
 
14
 
! Отговори
РБ ренегати преди 9 години
РБ са сбирщина на опасни отлюспени останки от десния космос Трайков от ГЕРБ, Исмаил от ДПС, Кунева от НДСВ.
143
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя мазен снобар с шалчето какъв играе? Много интелектуален, много. Изискан. Веднага си личи, че цял живот се е хранил със сребърни прибори, а не е ял на двора филии с мас. Ето такива хора ни трябват сега да ни управляват.
142
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е виновен!
141
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС трябва да се изкара от властта със всички сили и средсва !Но за съжаление ГЕРБ правят обратното
140
5
 
20
 
! Отговори
ии преди 9 години
Кошмар ... ББ влачи България към катастрофа това ясно.Ама каъв трябва да си че да гласуваш за ГЕРБ, при положение, че преди 1 година се запалиха десетина докарани в безизходица, българи.Припомнете си един се запали в Тунис и пламна целия арабски свят тука ... десет и след година пак ГЕРБ?Кажете ми какъв трябва да си?
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Абсурд!Ясно е че не разбираш , вие простите се разбирате само помежду си " Ас съм прос и вий сте прости ..."
138
6
 
9
 
! Отговори
Абсурд! преди 9 години
Не разбирам какво искат тия от РъБъ. Но най много ме учудва, че Москов е лекар и не иска реормиране на здравеопазването. Защо не каза нищо за правене на Здравна реформа? В исканията им към ГЕРБ има някакви дивотии да правата на човека, но не и здравната реформа. От лекаря Москов това не го очаквах!
137
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
боко тиквата е нашия герой , пръв *** в държавата е той !
136
9
 
19
 
! Отговори
Излагация Реформация преди 9 години
Реформаторите се изложиха неподозирано. Нито си знаят структурата, нито кой подписва, нито кой какво иска. Надрънкаха куп глупости, и нищо от належащите проблеми. Останах с впечатления, че са просто едни никакавци, които ни мамят. Май единствената реформа, която искат да направят е в разширяване съдържанието на портфейлите си, но и това не знаят как да направят. Станаха смешни и жалки, че чак ми дожаля за тия корупционисти.
135
2
 
7
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До КОШМАРА-АТАКАНе искам тази вечер,уморен съм от снощи а и много ти е голям. Цял ден не мога да си седна на стола. Всички ли Атакисти са ви толкова големи?
134
7
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До КОШМАРА-АТАКАНе бе, уморен съм тази вечер. Не ме карай пак да те гърча! Ама ако много настояваш.............
133
3
 
12
 
! Отговори
Антикомунистов преди 9 години
" Ас съм прос и вий сте прости , затова се разбираме " Доказа се че герберастите са най-прости ! Разбират се само помежду си !
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я правичката... Всички "не искат нови избори". Що??? Да обере ГЕРБ парсата от краденето, нали??? Я ДГД-ате!!
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никой ли не вижда сценария който се готви, ГЕРБ ще откажат на всички по някакви причини, ще върнат мандата после 2-та политическа партия ще направи коалиция със всички партии без ГЕРБ и ще управлява под лозунга "в момента на българия е нужно правителство ние сме национално отговорни партии, не ни се управлява но сме длъжни за благото на българия"
130
6
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Не Боко- Фес, а ФесБоко, нещо като фейс бук, пфу!
129
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои са ГЕРБ, че да поставят условия на Реформаторския блок. Това са две отделни интелектуални вселени. На следващите избори ГЕРБ са аут. Борисов е политически труп - факт.
128
2
 
5
 
! Отговори
do 144 преди 9 години
Oba4e ako ne napravi pravitelstvo s RB horata nema za kakvo pove4e da glasuvat za nego za6to da go pravjat za da se gu6ne s DPS li ? Ako gerb ne napravjat koalizia s RB sledva6tite izbori 6te sa parvite koito 6te izgubjat
127
7
 
17
 
! Отговори
коичо преди 9 години
Заглавието трябва да бъде , Реформаторите не одобриха ГЕРБ за кабинет.