След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет

Не било ясно колко надежден партньор е Блокът
Обновена: 15 окт 2014 21:09 | 15 окт 2014 19:58,
311
 След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ няма гаранции, че Реформаторският блок е надежден партньор и на този етап няма да продължи преговорите с тях. Това стана след седемчасови преговори между двете формации в парламента.

Още по темата
Към този момент преговорите не продължават, защото не е ясен юридическият статут на Реформаторския блок, обявиха от ГЕРБ.

Реформаторите пък отвърнаха, че още утре са готови да започнат отново разговорите. Поемаме ангажимент да сведем до минимум техните притеснения, коментира Петър Москов.

От изявленията на двете партии след преговорите стана ясно, че една от разделителните линии е изискването на Реформаторите от бъдещото мнозинство да се изключат априори БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

ГЕРБ пък обясниха, че не могат да водят преговори с формация, зад която не е ясно колко депутати стоят.

„Получихме много отговори, но не получихме най-важния отговор – как може да съставим стабилно правителство, без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок“, каза Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ след срещата.

Тя обясни, че в последния час на преговорите е станало ясно, че Блокът има сложна юридическа конструкция и от една страна е съюз, а от друга – отделни партии.

„Взехме решение да прекратим преговорите, защото стоим пред въпроса с точно кой политически субект разговаряме“, допълни и Румяна Бъчварова.

Цачева обясни, че ГЕРБ са останали особено неприятно изненадани и от документа, с който Реформаторите влязоха на преговорите – платформа, която бе раздадена и на медиите.

„Това за нас е извиване на пръсти, отхвърляме това поведение и оставаме с известна доза горчивина за начина, по който колегите се отнесоха“, каза Цачева.

Както Dnes.bg писа по-рано именно в тази декларация Реформаторите поставиха условието следващото мнозинство да не включва четири партии.

„Нашата оценка от разговорите се разминава“, коментира Москов. Той обясни, че по конкретно зададените теми има съвпадение на 90% между ГЕРБ и РБ.

Реформаторският блок беше третата поредна формация, с която екипът на Бойко Борисов преговаря. И след разговорите с БСП и ДПС стана ясно, че коалиция едва ли ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
6
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
XORA, NALI IMA SLUGEBNO PRAVITELSTVO ? TRQBVAT NOVI IZBORI, NA GERB IM TRQBVA GELEZEN JUMRUK ZA DA UPRAVLQVA! VZELI IM BIZNESA NA XORATA? TEZI XORA RABOTEXA ZA MAFIATA ! NE SE PODVEGDAITE KAKVO GOVORQT ZA GERB, NE E ISTINA ! AKO GERB NAPRAVQT KABINET, BCP I KOSTOV I DPC SHTE OGRABQT BANKITE ! I POSLE KAKVO ? TOVA E MAFIA A VIE ROBI , OBACHE TE SA 1000 choveka A NIE 5 MILIONA ! BORETE SE NO NE S MITINGI, POLZA NQMA !
165
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква коалиция, какви пет лева. Какво общо имат ГЕРБ и "реформаторите". Ренегати комунистиГЕРБ и останки от недоубити фашистки кучета. Какво ги свързва освен личните интереси и допълнително обогатяване? Ще вадят България от кризата. Ще вадят семействата си от финансови затруднения. Патриотизъм! А бе не ме разсмивайте! Е за това хората не гласуват, защото няма за кого.Сбирщина. На кого можеш да имаш доверие?
164
9
 
17
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
До ProrokAве, кaквa спрaведливост от Куневa която противо зaконно зaтвори КозлудийКaквa спрaвееливост от Кистов който aнтиконституционно дaде ТЕЦовете нa едни чaстнициA договорите с тях погaзихa дори Европейския зaкон зa рaзвитиеКaкво спрaведливост от Кaсим Дaл, който взриви вaгонa с мaйки и децaОТГОВAРЯЙ ВЕДНAГA ибрико,тривиялен Непонaсям подмолни aбсцеви тaо цървулa, който всъщност дa говорят рaдикaлни бевиaлици и то със дaмочувстиеЯсен ли съм бе Г-3й безмозъчен?!!?!?!?
163
15
 
9
 
! Отговори
оправдавам преди 9 години
Оттеглянето на контактната група на ГЕРБ.деформаторите да си изяснят на първо място своята малосойност и на второ патриотизма си , ако има такъв.Жалко ,че не се поучиха от позицията на г-н Местан за безусловна подкрепа !
162
20
 
7
 
! Отговори
Prorok преди 9 години
РБ е самотен бегач по пистата на справедливостта,демокрацията и европейските ценности.Отдавна е ясно че Путин купи този парламент.ББ се предложи на най-ниска цена и сега ще му дадат правото да прати България в Евразия.Южен поток, шисти мисти..е най- малкото.Отново власт на купени и безсрамни крадливи мошеници.Радостното е че правителство на *** ще има.ББ ще стане премиер, след което следва голямото разпадане към дъно, която някои наричат и ГРОБ.А утре Путин ще обяви победата си на Балкана.
161
10
 
5
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
Вчера двама гербери ме посетиха. Едновременно! Бях чувал за двойна пентарция ама не бях го изпитвал!! Върха е!
160
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ И ДПС СА НАТО'ВСКИ ПАРТИИ, ТЕ ПО РОЖДЕНИЕ СА СИ АМЕРИКАНСКИ БРАТЯ!
159
9
 
10
 
! Отговори
дa ви питaм преди 9 години
Мисля, че дойде моментa и тaя вечер дa се преброимВолен Премиер +Дясно-центристко стaбилно упрaвление с Бойко Премиер -
158
5
 
10
 
! Отговори
Гаргамел преди 9 години
7 часа преговори, РБ през пет минути са звънели на злостър Костов да го питат какво да правят, направо ГЕРБ да преговарят със Злостър от Крушова градина!
157
5
 
18
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
До Анонимен 199КАК НЯМА ТУРЦИТЕ И ПЕЕВСКИ ДА ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ. СЛЕД КАТО ПРЕЗ ЮНИ *** СВАЛИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ЛЪСНА 1 ИСТИНА- ЧЕ БУДА ТИКВУН СЕ Е ОБРЪЩАЛ КЪМ ДИДО ПЕЕВСКИ С "БЕБЧО"- АХАХААААААААААААААААААААКАК НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ БЕЗРЕЗЕРВНО И ВИНАГИ!
156
9
 
19
 
! Отговори
Кефчо преди 9 години
ГЕРБ са пълни ***. РБ им се натиска а тия бягат и то с *** оправдания!
155
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ЩЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ПОДКРЕПЕНО ОТ РБ И ДПС!ОФЕРТАТА НА ДПС РАЗБИ ВСИЧКИ ПЛАНОВЕ ЗА РЕКЕТ НА МАЛКИТЕ ПАРТИИ!
154
5
 
12
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
До ии 182Както е видно коментара ти е събрал изключително огромен брой плюсове. Явно форумците са умни и никога не биха гласували за тиквата,но ромите и селяните в махалите нямат интернет и винаги биха взели 50-тачката и гласуват за ГРОБ. Ето такива отново гласуваха за Буда,известен в мутренските среди просто като тиквата,
153
6
 
5
 
! Отговори
наивен преди 9 години
Абе че е театро, театро е, ама този Москов преговори ли ще пунтира или на ски е тръгнал? Ега ти селянията! Цура как не го е била не е ясно.То бива неуважение бива ама чак пък толкова! Само Б.Б. може да удари такъв *** у земята като отиде да му връчват орден по тениска.
152
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само турците и Пеевски подкрепят ГЕРБ и то за 300 дни.
151
2
 
12
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
До ии 182ВЪПРОСА ТИ Е ЛОГИЧЕН И РЕЗОНЕН! СЛЕД КАТО ГЕРБ ОПОСКА КАТО ТЕРМИТ ВАЛУТНИЯ ИО ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ,1 МИЛИАРД И 600 МЛН. НА ЗДРАВНАТА КАСА,СРЕБЪРНИЯ И ПЕНСИОНЕН ФОНД,СЛЕД КАТО ДЕСЕТКИ СЕ САМОЗАПАЛИХА,СЛЕД КАТО СМАЧКА ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС...ТОЛКОВА ХОРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА Б.БОРИСОВ И ГЕРБ ГОВОРИ ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИНА ИЛИ Е МАЗОХИСТ И ОБИЧА ДА ГО ТЪПЧАТ ИЛИ ТОТАЛНО Е ОСКОТЯЛ И НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ИМА ТАКАВА НАЦИЯ. ТОВА СА ДВАТА ВАРИАНТА.
150
5
 
8
 
! Отговори
Отегчен преди 9 години
Да се връща Орешарски. Кротък и разбран мъж. Като я няма кобрата Станишев да го командва, Орешко може да свърши работа. Консенсусна фигура :)
149
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Сали ПРЕМИЕР !
148
3
 
9
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Липсaтa нa същинскa крипто демокрaтичнa основa в ГЕРБ и РБ доведе до естественото им и логично противопостaвяне, произхождaщо от зaложените им единствени ценности нa клиентилизъм, хищнически кaпитaллизъм и фирмен рaстеж!От тях нечух дa втърдят, че,е нужно и ние кaто Зaпaднa Европa дa имaме държaвни монополи и сектори, които дa осигурят стaндaрт зa хорaтa, което е нелепо!!Тaкa, че брaтя и сестри, четете Ботев и носете името нa Дяконa, молете се, вярвaйте в доброто и дa се нaдявaме нa чудо....
147
5
 
16
 
! Отговори
Миши преди 9 години
Всъщност заглавието трябва да бъде , Реформаторите не одобриха ГЕРБ за кабинет.А ТИКВИТЕ да си се гушкат в рамките на союз "БОСТАН".... там всичко си е сигурно И ГЕПЕНЕ и ГЛАСУВАНЕ!!!