ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев

Правителство между ГЕРБ, РФ и ПФ е напълно възможно, смята той
Обновена: 16 окт 2014 14:28 | 16 окт 2014 09:56, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ прекъсна преговорите с Реформаторския блок, защото иска да работи с ББЦ и ДПС, смята лидерът на ДСБ, част от обединението, Радан Кънев.

Въпреки това той, както и Петър Москов, който вчера участва в консултациите, обяви, че се надява все пак преговорите на ГЕРБ с РФ да продължат.

Още по темата
Заявка за това даде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, макар че след продължалите седем часа консултации вчера Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова обявиха, че Реформаторският блок не е надежден партньор и на този етап няма да продължат преговорите с тях.

„Желанието на ГЕРБ да работят с "България без цензура" е истинската причина за прекъсването на преговорите между формацията на Бойко Борисов и Реформаторския блок", коментира обаче тази сутрин Радан Кънев.

По думите му обединението има ясна платформа, която не допуска ББЦ във властта и откъсва депутата от ДПС  Делян Пеевски от лостовете на властта.

„Моето впечатление, че това е основен проблем на ГЕРБ. Желанието да работят с Пеевски и с Бареков е това, което ги е накарало да прекъснат преговорите“, настоя той.

Относно ББЦ Радан Кънев коментира, че това е политическа формация, която е продукт на това, което РБ иска да демонтира от българското общество.

„Да не говорим, че сега в настоящото Народно събрание една значителна част от него е пряко свързана със схемите на Христо Ковачки и с един модел на правене на избори, който всички ние и цяла Европа отхвърляме категорично като много опасен и порочен“, продължи с обвиненията той.

Кънев е убеден, че причините ББЦ да не бъде част от мнозинството са напълно очевидни за всички и особено за десните избиратели.

Според Петър Москов Реформаторският блок има платформа, с която се изолира ДПС от властта.

„Ние считаме, че този парламент трябва да работи по начин точно обратен на предишния“, настоя той по Нова телевизия.

И Радан Кънев, и Петър Москов увериха, че за тях е напълно възможно да има правителство с участието на ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Ние казваме, че всички партии, които са били опозиция на кабинета "Орешарски", могат днес да работят заедно и допускаме Патриотичния фронт като партньор, защото те са били опозиция на Орешарски“, обяви Кънев.

Освен това той увери, че Реформаторският блок е най-стабилната формация в парламента, след като от ГЕРБ изразиха притеснения, че обединението не е надежден партньор, защото не е ясно колко депутати стоят зад него. 

„Ние ще направим нужния документ до ГЕРБ, ще разкажем цялата последователност и начин на взимане на решение в блока и ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос”, обеща пък Петър Москов.

Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че РБ ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.
 
Заключението на Радан Кънев е, че Реформаторският блок е направил достатъчно компромиси и е крайно време за компромиси и от страна на ГЕРБ.

„Явно е, че е ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла”, обяви и Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
5
 
! Отговори
Крис преди 9 години
Що не кажеш за купуването на гласове в Хасково? Рамадане, теб питам.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко кара Радан да му се разпише на ... празен лист.Момчето все пак е юрист, а не мутромилиционерска фуражка!
74
0
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Още преди изборите писах - правителство на малцинството на герб с подкрепа на ДПС. Единствената разлика сега е, че Барека е решел да се прави на Яне Янев...
73
3
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Раданчо, пълен *** си ти! Дори не обмисляш предварително дали това, което казваш има смисъл. ББ ако управлява официално с ДПС, това ще е последното му управление. Хората ще го намразят много. Не, че сега не го мразят, ама нале!
72
5
 
11
 
! Отговори
sostin преди 9 години
До АнонименДа те светна само че Бойко никога не е управлявал с турците , за разлика от твойте любимци ***. Скапаната ви пропаганда е жалка като самите вас.
71
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 9 години
Рамадане, с Кормата на турски ли си говорите?
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неслучайно Бойко пи кафе с Местан. Сега ще каже: няма други освен ДПС с които да се разберем. Всичко е театър. Досега управляващите без исключение ги храни една и съща олигархия. Канала на парите се казва ДПС с главно действащо лице Доган.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕRB-SHAIKA NESHTASTNIZI
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха!Щерката на Костов вземала пачки за консултации на КТБ!Чудно защо ли не са поканили за консултант щерката на Бочко Тиквето?Сигурно , защото е умна колкото татко си!Ха-ха
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименPO-SKROMNO BE KIRIA STEFCOV.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се ли разберат ГЕРБ и РБ всичко отива по дяволите. РБ има сериозни вътрешни противоречия и не е ясно дали в този си вид ще издържи до следващи избори. От друга страна и ГЕРБ ще загуби, тъй като ще има огромен отлив на гласове. Гласоподавателите на ГЕРБ са бивши СДС - симпатизанти, дясно и проевропейски ориентирани хора, които ги припознават поради липса на по - добър вариант.
65
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н никой пак има наглоста да се обажда! Алооо РБ вие сте с по малко от 8% , вие нямате никакво право да искате! Вие имате право да помагате но не и да искте , вие сте никой ...абсолютно никой ! Вие имате тези 8% не за друг а поради факта , че г-н Никой (от снимката) плю плю по Бойко през цялата си кампания а сега се обърна ! Ако не беше плюл по Бойко по време на кампанията най - вероятно нямаше да мине и прага! Г-н Никой , вие сте едно нищо ..един нагъл доказан агент !
64
9
 
11
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПИХА БУДА БУДАЛОВ СА ПЪЛНИ ***!!!БОРИСОВ ВИНАГИ Е ПРЕДАВАЛ НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ И ВИНАГИ ЩЕ ГО ПРАВИ ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ НОМЕР 1 В ДЪРЖАВАТА!!!СПОМНЕТЕ СИ КАК ОПЛЮ ФИДОСОВА ЕДНА ОТ НАЙ-ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ!~
63
3
 
8
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ОТ РАЗРАТНИЧЕСКИЯ БАРДАК ДИГНАХА КРАКАТА ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗА БУДА БУДАЛОВ БОРИСОВ И НАКРАЯ ИЗОБЩО НЯМА И ДА СА ВЪВ ВЛЕСТТА!!!АЛЧНИ ДО САМОЗАБРАВА ТОВА СА РЕФОРМАТОРИТЕ!!! А СЕГА ВЕЧЕ СА И НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНИ БЕЗ НИЩО ДА ВЗЕМАТ!!! ТОВА НЕ СА ПОЛИТИЦИ А ИЗТРИВАЛКИ!!!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека пак управлява с Доган. Така ни се пада. А РБ - изкушени от властта, чудят се как да преглътнат сравнението им с герберите. Все едно една оперна певица да я сравняват с някоя чалга певачка. Колкото и кинти да изкарва от батковците. И те така... Нищо не става от нас.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я ПРЕДАТЕЛЯ РАЗПРАН СЕ ОБАДИ!!!!
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от тези лиглювци ми дойде до гуша. то бива лакумия ама тези нямат мярка. една шепа хора не могат да се разберат 7 часа вчера. да се разпадат и да си ходят по къщите. *** пълни
59
1
 
4
 
! Отговори
Ива преди 9 години
"преговорите на ГЕРБ с РФ да продължат" - какво е това РФ, г-жо Цветанова? Хайде малко по-сериозно се отнасяйте към работата си.
58
2
 
4
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
PALNOTO NEVEGESTVO NA TAKA NARECENITE LIDERI NA REFORMATORSKIAT BLOK ZA SITUAZIATA, V KOIATO SE NAMIRAT,DA POSTAVIAT USLOVIA NA POBEDITELIAT V IZBORITE POKAZVA CE BALGARSKIAT IZBIRATEL E NAPRAVIL GRUBA GRESHKA.DA NIAMASH 5 LV. V DGOBA SI IDA ISKASH DA UPRAVLIAVASH BANKA E NEVAZMOGNO-TOVA E POLOGENIETO I RAZPOLOGENIETO NA TAKA NARECENIAT REFORMATORSKI BLOK-ABSOLUTNO NERAZBIRANE NA STUAZIATA,V KOIATO SE NAMIRAT,NIAMASHTA NISHTO OBSHTO S DEISTVITELNOSTTA V REPUBLIKA BALGARIA.
57
1
 
6
 
! Отговори
Суверенът преди 9 години
Тези да се вземат в ръце и да оправят клоаката, която сътвориха за двайсе години. Не са сложени за манекени, а да работят за благосъстоянието и благополучието на народа. Толерансът към далаверите е изчерпан.