Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"

Участието на сменения ексминистър Трайков торпилирало преговорите за кабинет
Обновена: 16 окт 2014 07:07 | 15 окт 2014 22:25, Веселина Йорданова
307
Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от днешните консултации на екипа си с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Въпреки това той е готов да даде нов шанс на Блока.

Още по темата

„Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от Реформаторите и сателитните им медии, съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда. Изборите свършиха, хората очакват управление, очакват да видят кои са хората, които ще водят държавата напред, а не голи теории“, отсече Борисов във Facebook.

Той заявява, че е крайно неудовлетворен от подготовката на Реформаторския блок за днешните консултации.

"Разбирам, че не само като политическа рамка, но по много от темите те въобще не са били подготвени, защото тук не става въпрос за теоретично писане на програма, а за това, че след няколко дни трябва да има работещо правителство, което да е ясно, поименно, разписано със споделена отговорност, с личности, които да го правят“, коментира Борисов.

По думите му вече 10 дни след изборите ние се занимаваме с въпроса ‪#‎КОЙ‬.

Вчера ясно и категорично заявихме, че заради #КОЙ ДПС не е приемлива партия за подкрепа на ГЕРБ. Нещо повече, #КОЙ беше назначен от Орешарски, Станишев и Местан, с подкрепата на Волен Сидеров. И ние една година яростно се противопоставяхме на този модел и благодарение на това правителството падна, изтъква Борисов.

Според него още с нарушаването на формулата за преговорен екип, увеличавайки броя на хората от Реформаторския блок, от там са показали, че са нестабилен партньор. „А изпращането на Трайков, който беше сменен от мен заради несправяне с работата и проблеми в енергетиката, си е видна провокация и опит да се торпилират преговорите от самото начало“, ядосва се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ все пак обявява, че „капката оптимизъм“, която все още има, е, че Петър Москов „многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Нали и вие бяхте на власт фенове на РБ или каквато и да е тази структура. Костов заличи партията сега неговите протежета ще я довършат.С тази инфантилна и евтина драматургия на Кънев и Москов прозират намеренията им да се харесат на тази публика. Моля затова ГЕРБ печели избори след избори защото хората господа фенове на РБ разбират всичко и не ви се връзват.
221
4
 
7
 
! Отговори
Дръпнат преди 9 години
"диалогичен човек"? Не съм сигурен че Бойко знае какво е това!
220
8
 
4
 
! Отговори
пенчо преди 9 години
Сега ви е паднал гавазина не го изпускайте! Който влезе в коалиция с Б.Б. ще гледа парламент през крив макарон, не му се връзвайте защото за всичко ще бъдете виновни?
219
5
 
8
 
! Отговори
демократ преди 9 години
"Петър Москов многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите.Защо се натискате на мутрата-за да станете като нея?ББ никога няма да дели властта.Той обича да го хвалят и да му се кланят,правейки го по този начин велик.Самото поведение,изказ,че и излъчване показва умственият му багаж.Мутрата иска безпрекословна подкрепа,за да има после виновни,че все още сме в криза.Гърците забравиха за нея,а при нас няма излизане.
218
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...те въобще не са били подготвени"-а ББ и неговите квачки са много подготвени.Чудя се на реформаторите,колко още трябва да ги обижда мутрата,та да се сеферясат,че с него не може да се преговаря.Той иска да е начело на д-вата,а не участва в преговорите и да стигне до съгласие.Не предлага изход от ситуацията,която в общи линии забърка.Обвиняват Орешарски,но той пое разнебитена от управлението на ББ д-ва.Реформатори-СЪБУДЕТЕ СЕ и не предавайте малкото верни избиратели,които имате.
217
6
 
6
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
Други думи за Доган освен ,че е най-добрия политик на България да сте чули от устата на ББ
216
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Мутрата намекна че Михов бил пиянде и папагалите го подеха.Е как да станеш съюзник с такива ***.Утре мутрата ще подхвърли че Кънев е гей и папагалите пак ще го подемат.Е това политик ли е,или долнопробен клюкар.Само той най чистия,без пороци.Единак,злобар -но то е присъщо за единаците.
215
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Чудят се защо никой не иска да се коалира с тях.Докато не спрете с тая грандоманщина и мутренски хватки никога няма да намерите партньори.Все тях обиждат,все те жертвите.А те като обиждат другите,като ги калят пред народа ,те все вода ненапита.Я си погледнете устатия лидер-кого не очерни,всеки който не му слугува бива обвиняван че е некадърник-той най кадърния, това редно ли е.Че утре като нещо не му хареса в партньорите му той ще ги окаля пак,но си го заслужават.
214
4
 
10
 
! Отговори
КАЖЕТЕ вие ...... преди 9 години
Това нещо на снимката не е ли ОТПАДЪЧЕН продукт от храненето на американците?Едно голямо ...... *** ......... Л..
213
2
 
11
 
! Отговори
На преговорите преди 9 години
Освен Трайчо, да беше дошъл и Миро Найденов, - цирка щеше да е пълен.
212
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов.Не давай никакъв шанс на тези, те са лицетп на старата седерастия която унищожи България. Направи сам кабинет.
211
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само това е достатъчно,за да убеди и най-*** герберски кратуни,защо този самовлюбен павиан не става за Премиер.
210
2
 
7
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
Ако не сте разбрали -"Ректора" е спусанал задача на изпитната комисия-трите грации , да не дават изпита на на четиримата явили се
209
1
 
4
 
! Отговори
обективен преди 9 години
И двете страни си имат своите аргументи,своите виждания,но то затова са преговори.От едно семейство са,навремето СДС и НС ги водеха в Каденабия и там ги сдобряваха.Иначе,и ПФ са двама лидери ,двама ще подписват.Където двама,там и петима.
208
0
 
6
 
! Отговори
До историк-анализато преди 9 години
Do 246, Първо е имал 52% не 2/3 и второ до колкото си спомянм закона за лустрацията падна от конституционния съд. Който беше иацяло червен. Ама може и да бъркам знае ли човек.
207
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барека ще да е избраника, те си се обичат отдавна! Цветя си подаряваха и прочие!:) ....Плюха се, плюха се, сега ще плеснат ръце и ще се прегърнат за благото на България:)))
206
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименBORISOV GO E STRAH OT TRAIKOV,KOITO ZNAE MNOGO NESHTA ZA BOKO IZVAKI-ZVETETO.
205
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам риформаторите, да управляват ли искат или още 25 години ще ни занимат с идеология. Чудя им се на акъла да пратят самовлюбено *** като Москов да води преговори. Абсолютни некадърници са тия.
204
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
борисов е страхлив и нерешителен човек. той няма да тръгне срещу доган пеевски цацаров. и въобще не се интересува от реформи. интересува се от президентските избори и да докрета държавата до там със заеми
203
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той бил диалогичен човек?! Престанах да чета. Аман от глупостите на политиците, а неговите пък са върха на демагогията и словоблудството.