ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев

Правителство между ГЕРБ, РФ и ПФ е напълно възможно, смята той
Обновена: 16 окт 2014 14:28 | 16 окт 2014 09:56, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ прекъсна преговорите с Реформаторския блок, защото иска да работи с ББЦ и ДПС, смята лидерът на ДСБ, част от обединението, Радан Кънев.

Въпреки това той, както и Петър Москов, който вчера участва в консултациите, обяви, че се надява все пак преговорите на ГЕРБ с РФ да продължат.

Още по темата
Заявка за това даде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, макар че след продължалите седем часа консултации вчера Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова обявиха, че Реформаторският блок не е надежден партньор и на този етап няма да продължат преговорите с тях.

„Желанието на ГЕРБ да работят с "България без цензура" е истинската причина за прекъсването на преговорите между формацията на Бойко Борисов и Реформаторския блок", коментира обаче тази сутрин Радан Кънев.

По думите му обединението има ясна платформа, която не допуска ББЦ във властта и откъсва депутата от ДПС  Делян Пеевски от лостовете на властта.

„Моето впечатление, че това е основен проблем на ГЕРБ. Желанието да работят с Пеевски и с Бареков е това, което ги е накарало да прекъснат преговорите“, настоя той.

Относно ББЦ Радан Кънев коментира, че това е политическа формация, която е продукт на това, което РБ иска да демонтира от българското общество.

„Да не говорим, че сега в настоящото Народно събрание една значителна част от него е пряко свързана със схемите на Христо Ковачки и с един модел на правене на избори, който всички ние и цяла Европа отхвърляме категорично като много опасен и порочен“, продължи с обвиненията той.

Кънев е убеден, че причините ББЦ да не бъде част от мнозинството са напълно очевидни за всички и особено за десните избиратели.

Според Петър Москов Реформаторският блок има платформа, с която се изолира ДПС от властта.

„Ние считаме, че този парламент трябва да работи по начин точно обратен на предишния“, настоя той по Нова телевизия.

И Радан Кънев, и Петър Москов увериха, че за тях е напълно възможно да има правителство с участието на ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Ние казваме, че всички партии, които са били опозиция на кабинета "Орешарски", могат днес да работят заедно и допускаме Патриотичния фронт като партньор, защото те са били опозиция на Орешарски“, обяви Кънев.

Освен това той увери, че Реформаторският блок е най-стабилната формация в парламента, след като от ГЕРБ изразиха притеснения, че обединението не е надежден партньор, защото не е ясно колко депутати стоят зад него. 

„Ние ще направим нужния документ до ГЕРБ, ще разкажем цялата последователност и начин на взимане на решение в блока и ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос”, обеща пък Петър Москов.

Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че РБ ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.
 
Заключението на Радан Кънев е, че Реформаторският блок е направил достатъчно компромиси и е крайно време за компромиси и от страна на ГЕРБ.

„Явно е, че е ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла”, обяви и Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
9
 
! Отговори
Ели преди 9 години
Знаехте ли за консултантските на щерката на Костов от КТБ? Всеки месец е взимала по 30 000 лв.А, кои е финансирал вестник Демокрация преди изборите (беше пуснат отново )? Ами Пеевски. А, колко ли още не знаем за българската "политика"
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако оставим настрани "разговорите" с ДПС и БСП, то тези с РБ много ясно сочат следното: 1. Партиите и съответно политиците нямат никакво намерение действително да работят и защитават националния интерес и съответно обществения интерес. Защото, ако беше обратното, то първо трябваше да признаят, че техните програми , всъщност обслужват корпоративните им интереси, тясно обвързани с чужди интереси; 2. Политическото им поведение и съответно мисленето им, с нищо не се различава от това преди "разлома" от 5 октомври. И тук схоластиката на ляво - дясно- либерално, окончателно ще им изяде главата... С
54
3
 
6
 
! Отговори
пена преди 9 години
Кънчо явно иска да саботира и вече си води предизборната кампания за следващите избори. Лошото е, че рискува цялата държава като в такъв момента се прави на сопнат...
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Любопитен съм как ще завършат днес преговорите с между ПФ и Герб. Почти съм сигурен какво ще стане. Няма да се разберат. ПФ компромиси с програмата си не правят! Сигурен съм че герб няма да се съгласи да изпълнява някои от точките в програмата и ПФ ще се оттеглят. Най-малкото че герб няма да се съгласят да играят срещу дпс, нали им дадоха обещание онзи ден.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, накрая Бойко ще управлява с ДПС както винаги е било досега - защото българските партии знаят само да се джавкат като кучета помежду си. Кога е имало коалиция между 2 български партии - никога! Дори и по времето на Станишевата тройна коалиция се стигна до връчване на мандата на ДПС след което се състави правителството, понеже българите не могат да ре разберат по между си!
51
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
не искаме децата ни да учат турски в училище!
50
0
 
3
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Мишок! Кой е осъден за купуване на гласове в Хасково?
49
0
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Всеки си мисли, че като е вкарал 10-20 човека в парламента и е вече министър председател... Айде вземете се обединете и поработете за Нас! Нали всички имате една обща цел - да оправите държавата? Май целта ви р кой повече да краде, без да се налага да дава на другия! Това са резултатите от безотговорноста и на българина! Колко българи гласуваха на тези избори, като махнем турците и ***? Има ли 2 милиона поне? Управия няма в тази държава... Започнах да се отчайвам....
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се изолират турците от властта ! Ако ли не излизаме радикално на улицата! Не със *** и викове оставка...
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21Каква принципност ти нормален ли си??? Като ги гледам от РБ как си менят позицията на всеки час и се огъват изглеждат толкова жалки особено по време на интервюто вчера след разговора с герб.
46
4
 
8
 
! Отговори
Златко Стоянов преди 9 години
Радане, КОЛКО ТИ ПЛАТИ СТАНИШЕВ, кажи бе!
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек е болен!
44
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан Кънев този наистина е много ***, Бойко 100 пъти му каза, че иска да управлява с тях и с ПФ, кани ги на преговори, предлага им постове, всичко прави за да се съгласят, те се правят на интерстни, а накрая днеска олигогрена Радан изсира и тази простотия
43
2
 
9
 
! Отговори
Оля преди 9 години
Абе купуваш гласове в Хасково, а на другите даваш наклон
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои са тези РФ? Ало гледайте какво пишете
41
2
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
REFORMATORI STUDENTI V PARLAMENTA DA, REFORMATORI MAFIOTI NE ! SBOGOM REFORMATORI NA KRADECA KOSTOV, SBOGOM BAREKOV, SBOGOM NA VSICHKI
40
8
 
4
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Ми то е ясно, все пак парите дадени на Б.Б.Б. за ГЕРБ билЕ на почетнио председател Ахмед ***. Все някога, жеста се връща.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане днес твой хора друго говориха по нова.... я вземете се уточнете най-после в смешната си партийка.
38
3
 
12
 
! Отговори
Разочарован преди 9 години
РБ и ДПС не са ли скачени съдове? И двете партии са на Ердоган и се командват от Турция. Те са ехото на Турция. От какъв зор ще ме управляват турци от РБ като Корман Исмаилов и Касим Дал? Тяхната партия е антибългарска и козирува на Турция. Аз гласувах за нови партии, за да не се върнат старите и да направят коалиция с ДПС и РБ, но очевидно мълчеливото не гласуващо мнозинство си преизбра старите и разбира се си избра ДПС и РБ да управляват. Едва ли ще има сега правителство без тях.
37
1
 
12
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Не! Военен преврат. Но...Ааа! Военните подават масово молби за пенсия. С една дума - ТРАГЕДИЯ!