ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев

Правителство между ГЕРБ, РФ и ПФ е напълно възможно, смята той
Обновена: 16 окт 2014 14:28 | 16 окт 2014 09:56, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ прекъсна преговорите с Реформаторския блок, защото иска да работи с ББЦ и ДПС, смята лидерът на ДСБ, част от обединението, Радан Кънев.

Въпреки това той, както и Петър Москов, който вчера участва в консултациите, обяви, че се надява все пак преговорите на ГЕРБ с РФ да продължат.

Още по темата
Заявка за това даде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, макар че след продължалите седем часа консултации вчера Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова обявиха, че Реформаторският блок не е надежден партньор и на този етап няма да продължат преговорите с тях.

„Желанието на ГЕРБ да работят с "България без цензура" е истинската причина за прекъсването на преговорите между формацията на Бойко Борисов и Реформаторския блок", коментира обаче тази сутрин Радан Кънев.

По думите му обединението има ясна платформа, която не допуска ББЦ във властта и откъсва депутата от ДПС  Делян Пеевски от лостовете на властта.

„Моето впечатление, че това е основен проблем на ГЕРБ. Желанието да работят с Пеевски и с Бареков е това, което ги е накарало да прекъснат преговорите“, настоя той.

Относно ББЦ Радан Кънев коментира, че това е политическа формация, която е продукт на това, което РБ иска да демонтира от българското общество.

„Да не говорим, че сега в настоящото Народно събрание една значителна част от него е пряко свързана със схемите на Христо Ковачки и с един модел на правене на избори, който всички ние и цяла Европа отхвърляме категорично като много опасен и порочен“, продължи с обвиненията той.

Кънев е убеден, че причините ББЦ да не бъде част от мнозинството са напълно очевидни за всички и особено за десните избиратели.

Според Петър Москов Реформаторският блок има платформа, с която се изолира ДПС от властта.

„Ние считаме, че този парламент трябва да работи по начин точно обратен на предишния“, настоя той по Нова телевизия.

И Радан Кънев, и Петър Москов увериха, че за тях е напълно възможно да има правителство с участието на ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Ние казваме, че всички партии, които са били опозиция на кабинета "Орешарски", могат днес да работят заедно и допускаме Патриотичния фронт като партньор, защото те са били опозиция на Орешарски“, обяви Кънев.

Освен това той увери, че Реформаторският блок е най-стабилната формация в парламента, след като от ГЕРБ изразиха притеснения, че обединението не е надежден партньор, защото не е ясно колко депутати стоят зад него. 

„Ние ще направим нужния документ до ГЕРБ, ще разкажем цялата последователност и начин на взимане на решение в блока и ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос”, обеща пък Петър Москов.

Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че РБ ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.
 
Заключението на Радан Кънев е, че Реформаторският блок е направил достатъчно компромиси и е крайно време за компромиси и от страна на ГЕРБ.

„Явно е, че е ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла”, обяви и Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези протестъри са свикнали за всичко да им се плаща. Не се знае кой ги представлява, но то от лакомия всеки гледа да е с едни гърди напред. А от Пръмова вони на предателство към българския народ.
35
3
 
16
 
! Отговори
здрасти преди 9 години
отрязания от кражби помия НДСВ си метнал една овча кожа, кръстил се Реформаторски блок.. и вече е АНТИДПС.. хахахахах..палачът на АЕЦ Козлодуй Кунева станала българка..нещо ново.. при условие, че беше най - отявлевния враг на България. никого не можете да излъжете, *** хахахахах
34
0
 
19
 
! Отговори
Nok преди 9 години
16.10.2014ГЕРБ иска да управлява с ББЦ и ДПС, обвини Радан Кънев9.10.2014Реформаторите няма да подкрепят правителство на малцинството6.10.2014Радан Кънев: Няма да подкрепя кабинет с премиер Борисов26.09.2014Радан Кънев: Най-големият кошмар е управление ГЕРБ-БСП17.09.2014Радан Кънев: Има заявка за коалиция между ГЕРБ и ДПСТова е или проблем с краткотрайната памет или пълна липса на професионализъм...
33
5
 
5
 
! Отговори
avg преди 9 години
Всички партии говореха след изборите, че най-важни са реформите. Засега обаче резултатие от преговорите са следните:1) БСП - няма да управляват с тях, щото нямали стабилно мнозинство. Нищо за реформи.2) ДПС - нямало да управляват с тях, щото не ги били подкрепили в предния парламент3) РБ - нямало да управляват с тях, щото били много тамОчаквам цирка да стане пълен, когато вожда излезе от пещерата.
32
0
 
13
 
! Отговори
Mirko преди 9 години
В Русе Ковачки купи ТЕЦ изток преди 2 години. Дни преди изборите е казано на служителите му, или гласувате за ББЦ или си търсете нова работа.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е цирк, представен от Ет Герб! С един единствен номер-фокусника Борисов и клоунът Раданчо!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи за жалост ще ви управлява не просто коалиция БОСТАН,а ЗЛЕ ПРИКРИТ БОСТАН.
29
5
 
19
 
! Отговори
някой преди 9 години
на тоя *** му ударете 100 тояги на голо , след това една кожена пръчка и да върви по живо по здраво , не ви ли стана ясно , че тия образи от КОНСУМАТОРСКИЯ БЛОК са едни елементарни ***
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, не се хабете по форумите - въпросът е решен още, когато се ПИ КАФЕТО.Затова Ревлата от Банкя рита мачлета, докато праща трите наднормени тетки да се потят по медиите.
27
4
 
11
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
РБ, ДПС, НФСБ и ББЦ са просто различни отдели на една и съща фирма за изнудване и до голо обиране на народа, това е истината. Иска или не, Бойко ще трябва да се вземе с БСП или широка коалиция. Второто е много трудно, първото е самоубийствено и за двете партии. Нови избори трябват и без разни там квартални и братовчедски партийки!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, къде са онези които викаха КОЙ, къде се скриха? И протестите тогава били спонтанни, нали. Мислете бе.
25
3
 
16
 
! Отговори
Изглежда преди 9 години
бостанът вече е решен. Т.нар."преговори" са просто една парлама, че после да излезе: "видите ли, ние в името на народа, за доброто на държавата, за общото благо... и т.н., се взехме с *** Се Де-то." Тя работата е решена, подбъзикват се просто.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мутро милиционерите на Станишев пак ще правят правителство се вижда
23
10
 
9
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Радане, вие от ДСБ сте в синхрин с дпс да разцепите дясното. Вземайте се с Доган и отивайте в опозиция с тях.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като не става давайте на бареков да прави правителство и да закриваме държавата
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От ясно по-ясно е, че Реаниматорския блок се състои от алчни и агресивни готованци, които искат да се намърдат във властта и да крадат от и без това обеднелия народ. Няма втори по-жадни за власт и пари хора, те са новите стари ***. РБ не бива да бъде допускан във властта по никакъв начин.
20
6
 
11
 
! Отговори
Драги сънародници, преди 9 години
Тези дни ставаме свидетели на чудовищно задкулисие, в което се рашава как да ни дозатрият и намалят бройката по заповед на евроатлантическите ни господари от Брюксел!!!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21Ами много просто - МУТРОМИЛИЦИОНЕРИТЕ са ДРУГИЯ РЪКАВ (КРИЛО) на Партията майка !Двете крила се чепкат, давят едно друго, но в момент, когато има спор между тях и някой ГРАЖДАНИН, крилата се обединяват СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ !
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо мутромилиционерите, включително и умереното им крило така упорито отказват да посочат ясно #КОЙ? Страхува ли ги Онзи, чието Име не бива да се казва?
17
3
 
16
 
! Отговори
Спешни реформи преди 9 години
Не разбирам кое е по - важно. Да има консенсус за провеждането на спешни реформи или това кой разписва документите. Какво значение има дали е един или 5 човека? Струва ми се, че герб шикалкавят и не искат анти дпс и пеевски правителство. Ако някой се съмнява да погледне в кои градове Lafki-те никнат като гъби. Ще подскажа. Там където герб имат силни кметове. София, Пловдив, Бурагас, Стара Загора и др. А други примери за икономическата коалиция герб дпс колкото искаш