ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно

От партията на Борисов настояват да "ревизира поведението си"
Обновена: 16 окт 2014 12:44 | 16 окт 2014 12:44, Веселина Йорданова
155
ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

От ГЕРБ скочиха срещу Радан Кънев и остро настояха той да „ревизира поведението си“. От партията на Бойко Борисов са недоволни от изявления на „говорителя в оставка“, който по-рано днес обяви, че вчерашните преговори с Реформаторите са били прекъснати, защото ГЕРБ иска да работи с ББЦ и ДПС.

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ, ядосват се от партията на Борисов.

Още по темата
От ГЕРБ канят Радан Кънев да присъства на евентуални следващи преговори, за да не се опитва „да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“ и напомнят, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията и посочват, че той „действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство“.

От партията на Борисов издават, че получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в тях. Това според ГЕРБ показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

„Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект“, изтъкват от ГЕРБ.

Според тях това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“, коментират от партията на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Радан Ниокй много глупости говори и яко си предаде електората! Г-н Никой престанете да маниполирате изберателите си и стига си се държал като малка госпожица а седни на масата с 5 пъти по силната от тебе партия и се примири , че ти си загубил изборите с АДСКИ МНОГО и вземете се разберете , че ще дойдем до парламента и ще ви раздрусаме главите яко ! Мразя *** дечица , за лигавите дечица, шамари а още по - мразя лигаци дечица да лъжат като *** !!! счдайте и се разбирайте!!!
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Го4оИзгони си тия за които си гласувал!
76
4
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До избирателкаЕЙ СЛАБОУМЕН ЛИ СИ БЕ ТА ТОЧНО КОСТОВ РАЗПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА,И ОЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ИЗГОДНИТЕ ДОГОВОРИ СКЛЮЧЕНИ ТОЧНО ПО-НЕГОВО ВРЕМЕ,ЦАНКОВ-КАМЪК В СРАВНЕНИЕ С ТОВА КОЕТО КОСТОВ Е ПРИЧИНИЛ НА ДЪРЖАВАТА Е КАТО РЕМОНТ НА ЧИТАЛИЩЕ.
75
4
 
6
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До ИСТНищо не проваля - аз съм гласувал във Варна за него с преференция и дори желая да е по-малко отстъпчив! Вие от ГЕРБ сте си гласували за Бойко и не се бъркайте там където не сте пращали в парламента! АКо исках правителството на ГЕРБ да е като онова щях да гласувам за ГЕРБ!
74
6
 
9
 
! Отговори
избирателка преди 9 години
Като не понасят реформаторите,защо ББ само с тях се занимава-вестници,телевизии само плюят по тях.Като не ги искате,кажете открито,а не ББ да се прави на "щедър" да им дадял още един шанс.Мутрата чака трите"грации" да кажат какво са говорили и той да атакува,обвинява реформаторите за своята некадърност.Не е за вярване,че има хора,които избират мутрата-***,пред умния и способния.За съжаление след Ив.Костов нищо добро не се случи.Спечелиха мутрите, мафиотите и ***.
73
3
 
3
 
! Отговори
к. преди 9 години
До Анонимен Kuneva i Korman нямат място в Реформаторския блок!
72
4
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До 59, 61В настоящия парламент има една стабилна формула за управление без ДПС и БСП и това еГЕРБ+РБ+ПФ. Всяко друго шикалкавене тип " правителство на малцинството", "Ние ще направим правителство, пък който иска да го подкрепя" де факто е правителство на ГЕРБ с ДПС.Следователно Тиквата да си сяда на *** и да започват ГЕРБ,РБ и ПФ да договарят параметрите на това правителство - приоритети, програма, срокове за изпълнение, отговорни лица.
71
6
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Тази мижитурка щял да чупи ръце. Я се огледай бе ананкоулу. Ти проваляш бъдещето на България. Виж как ти се радват ***.
70
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Аз не мога да проумея какъв човек си, за да гласуваш за Кунева тази която задкулисно подписа договорите за унищожаването на Козлодуй. Хора забравихте ли какво ви става,а за другите и съпартийци оставам без коментар...
69
4
 
7
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
И Борисов и ДПС са командвани от едно място!Който не слуша обаче, го ликвидират!
68
7
 
4
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Отдавна ви набивам в главите ,че РБ е Реставраторски блок. Като пета колона на БСП,целта им е да върнат Костов. Този прокомунистически блок ще се разцепи, и истинските демократи ще се освободят от Кънев, Москов и ДСБ- Демократи за Съсипване на България-
67
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ТЕЗИ КОНСУЛТАЦИИ ПРОДЪЛВЖИХА ЯКО ДЪЛГО.А виж , тези на Меркел , за да се състави правителство между християндемократите и социалдемократите им трябваха цели ТРИ месеца
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седерастките платени писачи ,родени след 89 година съвсем се оляха. ГЕРБ ще направят сами кабинет. Напред Бойко.
65
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ЛъчоПрав си по-принцип, но докато не вкараме една дузина поне от тях в затвора нищо няма да се промени.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Почесване по ... 57Българският народ работи... Таратанци, работи българския народ, те се почесват по главата, а т.н. български народ, се драпа по ташаците, и чака нови избори, зер пак ще дадат по 5 лева!
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меглена Кунева стои в основата на провалените преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок. Бившата еврокомисарка се прицелила в поста на вицепремиер и твърдо държала именно тя да бъде заместника на министър-председателя, който, най-вероятно, отново ще е Бойко Борисов. Мераците й обаче никак не се понравили на други членове на Реформаторския блок, и в частност на ДСП и лидера им Иван Костов.
62
0
 
4
 
! Отговори
Лъчо преди 9 години
Пичове зачетох се в коментарите и виждам отчаянието и усещането за безизходност у почти всички. Би следвало, също като в скандинавските страни да не ни пука коя партия е управляваща и да не знаем името на лидера и. Важното е да си вършат работата. Научаваме имената им само когато се провалят и съответно ги гоним ( при онези те сами напускат понеже ги е срам) Нашите ще станат нормални чак когато намерим начин да ги "хванем за топките и силно да ги стиснем, та чак да ги откъснем"
61
2
 
13
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Радан, Куневица, Москов нищо не става от тези продажници мислете когато гласувате,че от такива като тези ще си останем в мизерията.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОСТАН-пазарлък
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАДАН е внедрен КОМУНИСТ и работи усилено за дестабилизиране на Б-я.Жалко за Б-я и че все още има промити мозаци да гласуват за такива предатели.